Moc gólů nedávám, směje se střelec hattricku Filip Salák z Koutů

Koutský Filip Salák to bude mít u pokladníka drahé. Dočtete se to, jak vstřelil hattrick a co ho přimělo k přestupu do Koutů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Filipe, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Čeká, už mi to v kabině počítali (smích), první gol za Kouty a rovnou hattrick. Uvidíme, co si na mě vymyslí, dozvím se na dalším tréninku.
Sledoval jsi hlasování? Kdo tě podpořil v tom, že jsi vyhrál?
O tom, že jsem v sestavě kola, jsem se dozvěděl v úterý na tréninku od kluků. V sestavě kola byl i spoluhráč Matěj Vrzal, tak jsme se navzájem špičkovali. Podpora byla od kluků z kabiny.
O víkendu jste deklasovali Šebkovice. Jak bys zápas popsal?
Proti Šebkovicím jsem hrál podruhé a průběh byl stejný. Bojovný a trvdý zápas, ve kterém nikdo nedá nikomu nic zadarmo. Prvních 15 minut se nám úplně nepovedlo, soupeř vyvíjel tlak, naštěstí jsme se z toho dostali, dali dva rychlé góly, uklidnili hru a soupeře pak už nepustili moc do hry. Určitě jsem rád, že padalo hodně golů a věřím, že pro diváky to byla i hezká podívaná a že je náš fotbal bavil.
Čekal jsi tak snadný zápas?
Neřekl bych, že to byl až tak snadný zápas. Výsledkově to sice vypadá, ale jak jsem říkal, začátek se nám moc nepovedl.
Vstřelil jsi hattrick. Můžeš nám jej popsat?
První padl z tlaku po rohu, kde jsem se dostal v penaltovém prostoru k balonu a podařilo se mi po zemi dát gól. Druhý byl hodně kvalitní (smích), bratr při rohu pěkně hlavičkoval a brankář vyrazil přímo na mé koleno, ani nevím jak to tam padlo. Z třetího mám radost, myslím že David Navrkal mě hezky vyslal, obhodil jsem si obránce a za šestnáckou střelou obstřelil golmana.
Kdy jsi naposledy zaznamenal hattrick?
No, dobrá otázka, musel bych se hodně zamyslet, nepadá mi tolik gólů, možná někdy v dorostu se to povedlo.
V dalším kole jedete do Velkého Beranova. Co od zápasu čekáš?
Beranov je nový soupeř v této soutěži, neznám jejich hru, předpokládám, že to bude hodně běhavý zápas. Nyní se nám daří a chceme vyhrávat, věřím, že to ukážeme i tento zápas a zvládneme to.
Co tě přimělo opustit na jaře Kněžice a zamířit do Koutů?
Vyzkoušet si kvalitnější, vyšší soutěž a posunout ambice zase dál, jelikož hrajeme malou kopanou s kluky z týmu, tak jsme se domluvili, že to vyzkoušíme. Parta je tam skvělá, a tak jsme tam zůstali.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Možná zvláštní, ale nemám žádný oblíbený tým. Fotbal mě baví hrát, když je kvalitní zápas, tak i v televizi sleduji, ale nefandím jedné či druhé straně, hlavně ať se na to dá dívat a padá hodně gólů.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Od mládí nás k tomu vedl taťka. Začátek byl v 7 letech, kdy nás táta poslal na první trénink, který byl vyhlášený v rozhlase.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Znamená pro mě hodně, baví mě týmové sporty, kde vítězství a zážitky slavíme s partou kamarádů. Je to pro mě i odreagování, člověk vypne a může se soustředit na to, co ho celý život baví.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Nevěděl jsem, že je hráč kola, expert kola, různé články atd.. Je fajn, že to není jen o číslech, ale člověk si může pročíst něco o tom, co ho zajímá, takže za portál jsem rád.
VÝBĚR FILIPA SALÁKA:
Největší kliďas týmu:
Coufi
Největší srdcař týmu:
Míra Růžička
Největší bavič týmu:
za tu dobu co tam jsem, tak pan Parma (smích)
Nejrychlejší hráč týmu:
Coufi s Havlim
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Mates dal teď hezký přímák, tak třeba Mates (smích)
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.