V bráně mě to zase začalo bavit, říká herálecký Kubica

David Kubica se do Herálce přesunul v létě ze Sněžného a znovu si navlékl brankářské rukavice. Jak viděl první zápas s Bedřichovem? Dozvíte se i to, kdo z Herálce jej kontaktoval.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Ano čeká a to dokonce trojnásobný. První start, první nula a ještě k tomu hráč kola, takže to mám za nějaký ten litr rumu.
Sledoval jsi hlasování? Kdo tě podpořil v tom, že jsi vyhrál?
Popravdě jsem ho moc nesledoval, kdyby mi kluci nenapsali tak bych asi ani nevěděl, že jsem se do sestavy dostal. Hlasování jsem jednou vysdílel na facebooku a zbytek nechal na kamarádech a asi jich ještě pár mám, když jsem vyhrál (smích).
O víkendu jste porazili Bedřichov. Jak bys zápas popsal?
První poločas był o něco málo lepší Bedřichov, měli o pár šancí víc, ale my jsme celkem dobře bránili a poté jsme z jednoho brejku udeřili. Naštěstí se nám do konce poločasu podařilo přidat druhý gol, a tak jsme mohli druhý poločas odehrát s větším klidem, což se myslím projevilo, protože jsme si to zkušeně pohlídali.
Bedřichov se sám sebe pasoval na aspiranta postupu. Jak jste se na zápas chystali?
Na zápas jsme se připravovali, tak jako na každý jiný, nic specialního. V kabině jsme si řekli, že musíme dobře bránit a občas je zapresovat, což jim dělalo problémy. Celkově si myslím, že jsme ten zápas zvládli velmi dobře ve všech fázích až na pár vyjímek.
Při které šanci soupeře ti bylo nejhůře?
Určitě to było při té na začátku prvního poločase někdy kolem 10. minuty, kdy propadl centr až na zadní tyč na malé vápno, kde zůstal uplně sám hráč, který zpracovával balon a z druhé dával do skoro prázdné brány. Snažil jsem se co nejrychleji přesunout a skočit mu pod nohy abych byl co nejblíž a naštěstí mě trefil do ruky. Myslím, že hned z brejku jsme dali gól na 1:0, takže bych to bral jako zlomový okamžik utkání.
V dalším kole hostíte Želetavu. Co od zápasu čekáš?
Vůbec nevím, co od zápasu můžu čekat. Želetavu neznám, ale my se musíme soustředit sami na sebe, a když předvedeme stejný výkon jako proti Bedřichovu, tak 3 body zůstanou doma.
Jak se stalo, že jsi se v létě přesunul ze Sněžného do Herálce?
Já už jsem chtěl s fotbalem před pár rokama skončit a věnovat se jenom futsalu a malé kopané, protože mě chytání přestalo bavit. Lonskou sezonu jsem odehrál ve Sněžném, kam mě ukecal Michal Vašek, abych si ještě kopnul. Tam jsem hrával celou sezonu středního záložníka nebo v útoku. Poslední zápas nás bylo jenom 10 do hry, a tak jsem po 3 letech musel do brány, kde jsem se celý zápas nenudil a i v 10 lidech jsme vyhráli 1:0 a mě to zase v bráně chytlo. Pár dnů na to se mi ozval Roman Holeš, jestli bych nechtěl jít chytat do Herálce, že je tam super parta kluků a shání golmana, a tak jsem si řekl, že to teda ještě zkusím.
Jaké máte v Herálci ambice?
Tak po prvním zápase, kdy jsme porazili Bedřichov, který chce postoupit, takže nemůžeme mít jiné ambice než postoupit také. Ale ne, určitě chceme hrát vyšší patra tabulky, než se hrálo loni, kdy klukům nevyšlo jaro.
Jaký je tvůj oblíbený post na hřišti?
Jelikož jsem za poslední 2 roky odehrál snad všechny posty, tak je mi to vcelku jedno, ale v Herálci mám místo v bráně a určitě se jinam nepohrnu.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Real Madrid
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Začal jsem asi ve 12, kdy mě kamarád vzal v Brně na trénink do ČAFC Židenice, kde jsem s fotbalem začínal.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Dříve byl fotbal vždy na prvním místě, ale postupem času jsem ho musel přeřadit trošičku dozadu. Začal jsem podnikat a nemám už tolik času jako dřív a někdy musí jít fotbal stranou. Naštěstí mám hodnou přítelkyni, která za mě občas zaskočí a já můžu na trénink nebo zápas.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Za mě super. Spousta reportáží ze všech soutěží, sestavy kola atd. Celkově hodnotím jenom pozitivně!
VÝBĚR DAVIDA KUBICI:
Největší kliďas týmu:
Vojta Uchytil
Největší srdcař týmu:
Milan Boháč
Největší bavič týmu:
Samozřejmě já
Nejrychlejší hráč týmu:
Roman Holeš
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Roman Holeš, když jednou ze sta kopne nártem a ne plackou (smích)
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.