Předsezónní rozhovor s trenérem Sokola Dobrá

Nová sezóna se nezadržitelně blíží a fotbalunas.cz Vám přináší sérii předsezónních rozhovorů se zástupci jednotlivých klubů. Za Sokol Dobrá nám poskytl rozhovor trenér Tomáš Zářický. Ten se v rozhovoru zmiňuje nejen o důvodech zpackané loňské sezóny, ale i o ambicích do po letech první sezóny v 1.B třídě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Sokol Dobrá po nepovedeném podzimu, kdy v minulé sezóně neměla ani bod sestoupila po letech do 1.B třídy. Jak to v klubu vnímáte?
Sestoupili jsme naprosto zaslouženě. Mužstvo se za pár posledních let výrazně změnilo, omladilo. Sezónu jsme dokončovali v podstatě s dorostem. Výjimkou nebyli, ani šestnáctiletí či sedmnáctiletí hráči nastupující za muže.
Minulou sezónu jste získali pouhých 7 bodů za dvě výhry a jednu remízu. Jak kabina nesla takovou herní deku?
Myslím, že na jaře došlo ke zlepšení. Náš herní projev byl mnohem lepší než na podzim. Na druhou stranu našemu mladému týmu chyběly zkušenosti. Navíc jsme nedokázali proměňovat šance. Bodů jsme na jaře mohli posbírat určitě více.
Proměnila se kabina po nepovedeném ročníku a sestupu o patro níž nějak zásadně? Co příchody – odchody, a jak vypadá tedy aktuální kádr?
Tým zůstává pohromadě a budou do něj zapracováni další dorostenci z domácí líhně. Dobrá má mužský tým postavený na vlastních odchovancích, což je velmi pozitivní. Je ale také třeba říci, že nám v tuto chvíli chybí čtyři zranění hráči. Netrpělivě vyhlížíme jejich návrat.
Co příprava? Jak probíhá a jaké zápasy jste odehráli a co Vás ještě čeká?
Příprava začala v polovině července. Je samozřejmě ovlivněna obdobím prázdnin a dovolenými. Zatím jsme odehráli jedno přípravné utkání. Kozlovice (1 A) jsme porazili 6:3. Tuto sobotu hrajeme s dorostem FM a v generálce nás čekají sousední Dobratice.
Spadli jste do sk. C, kde nezůstal kámen na kameni a došlo k mnoha změnám ve složení celé soutěže. Jak vnímáte tuto soutěž. Je i díky tolika novým celkům nečitelná?
Pro nás to bude něco nového. Přiznám se, že soupeře vůbec neznám.
Jaké jsou ambice klubu po pádu do 1.B třídy sk. C?
Naší hlavní ambicí bude, aby tým zůstal pohromadě a postupně získával zkušenosti v mužském fotbale. Již loňskou sezónu poznali dorostenci, kteří měli možnost za muže nastupovat, že rozdíl mezi dorosteneckou kopanou na krajské úrovni a mužským fotbalem je výrazný.
První kolo hostíte Petrovice. Co čekáte od prvního zápasu nového ročníku? Petrovice loni měly velice produktivní útok.
Je to první soutěžní zápas. Navíc doma. Takže nic jiného než vítězství nemůžeme brát.
Dobratice či Staré Město zůstaly v 1.A třídě, kam postoupily i Raškovice. Z blízkých celků Vás letos čeká například Baška. Berete utkání s Baškou jako derby pro letošní sezónu?
Z blízkého okolí je tam více soupeřů, na které se těšíme. Například Lískovec, Sedliště či Hnojník. Samozřejmě i Baška. Ale takové derby, jakým bylo to s Dobraticemi či se Starým Městem, asi v 1B mít nebudeme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.