Pro petřínský fotbal by bylo super mít áčko ve 3. lize a béčko do 3. místa, říká hráč sezóny Martin Trojovský

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v Roční. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Nejvíce vašich hlasů nasbírala opora petřínské obrany Martin Trojovský. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Martine, gratuluji k vítězství v hlasování o nejlepšího hráče sezóny a k postupu do krajského přeboru. Není to poprvé, co jsi hlasování vyhrál. Očividně máš ve svém okolí lidi, kterým nedělá problém pravidelně posílat hlasy. Je to tak?
Ahoj, díky. Máme na Petříně dost početnou kabinu, protože B tým je spojený s A týmem, takže těch +- 30 lidí v kabině je dost znát, hlavně je tam vidina i pokuty do kasy, takže o to víc se pak hlasuje. Klukům se líbí, když do kasy přispívají i jiní než oni sami a taky chci poděkovat rodině za poslání pár hlasů.
Zmínil jsi pokuty. Kolik budeš muset dát za takový úspěch do klubové kasy? Přece jenom, stal jsi se hráčem celé sezóny. Bude to více než za hráče kola nebo podzimu, kterými jsi se také v minulosti stal?
Přál bych si u pana pokladníka (Adam Kohout) nějakou slevu, protože mi přijde, že na mou osobu je vystaven trvalý příkaz do pokladny (smích). Upřímně doufám, že to bude “jenom” pár stovek. A myslím si, že to bohužel bude, i se slevou, víc než za hráče kola nebo podzimu.
Teď už k sezóně. S rezervou Petřína jsi vyhrál I.A třídu a postoupil do krajského přeboru. Jak bys celkově zhodnotil postupovou sezónu?
Jsem strašně rád, že jsme s Béčkem konečně postoupili do krajského přeboru. Do všech zápasů jsme šli naplno a přes nelehké výhry jsme to konečně zvládli.
Díky dobrým výkonům v podzimní části jsi se na začátku jara objevoval v sestavě divizního týmu, kde jsi ale, bohužel, vinou zranění odehrál jen pár zápasů. Co se ti v zápase s Klatovy stalo a jsi už zdravý?
V 6. minutě jsem si špatně zpracoval balón, který mi odskočil k soupeři, ten ho přebral, a když jsem se za ním otáčel, tak jsem špatně došlápl pravou nohou a prolomilo se mi koleno. Teď po dvou a půl měsících odpočinku a rehabilitacích jsem opět na trávníku. Naštěstí to nebylo nic vážného, takže doufám, že mi koleno bude držet jako předtím.
O první místo jste soupeřili s Tachovem. Ty jsi hrál jen první vzájemný zápas, ve kterém jste zvítězili 3:1. Jaký je Tachov soupeř?
V prvním zápase u nich to bylo velmi těžké. Byli v domácím prostředí, měli tam kotel s bubny, který je hnal dopředu. Pokud se nemýlím, tak tak mají ještě pár chlapů co tenkrát hráli 3. ligu. I když jim muže být o 10 let více než našemu průměru v týmu, tak v noze to zůstane. Byl to zápas sezóny a my jsme věděli, že je potřebujeme porazit a následně poodskočit v tabulce.
Jak vidíš další sezónu? Jaké má béčko Petřína ambice a máš ty nějaký, klidně i nefotbalový, osobní cíl, kterého bys chtěl v další sezóně dosáhnout?
Pro petřínský fotbal by bylo super mít áčko ve 3. lize a béčko do 3. místa. Tohle jsme si na začátku přípravy řekli a budeme pro to dělat maximum. Osobní cíl asi mám odehrát sezónu bez jakéhokoliv zranění, to je pro mě nejdůležitější.
Autor rozhovoru: Michal Kořenek

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.