Martin Štajer: "Roky jsem takhle v přípravě neběhal, ale zvládnul jsem to!"

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče krajského přeboru za minulou sezónu a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Martin Štajer, jenž hájil barvy hradecké Třebše, dostal nejvíce hlasů a vyhrál anketu nejlepší hráč sezóny. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a slibovaný rozhovor najdete zde.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal ses hráčem sezóny krajského přeboru, tak co na říkáš? 
Předně na to říkám, že to budu mít drahé. Jinak každopádně děkuji všem za hlasy, hlavně asi třebešským fanouškům a bývalým třebešským spoluhráčům. Je to hezké ocenění, ale myslím si, že by si to zasloužili jiní hráči, kteří v kraji byli výraznější a třeba dali desítky gólů.
Jak bys ty osobně sezónu zhodnotil? 
Z týmového hlediska si myslím, že to byla celkem podařená sezona. Mohli jsme skončit o místečko nebo dvě ještě lépe, ale panuje spokojenost. A z osobního hlediska… Výkony byly vyrovnané, celkem se mi dařilo, jen těch gólů mohlo být asi více, ale taky spokojenost.
Který zápas ti nejvíce utkvěl v paměti z loňského roku? 
To je jednoduché. Zápas se Slavii, kdy jsme od desáté minuty hráli o deseti a vyhráli 1:0 na jejich půdě a druhý zápas to byl zároveň poslední zapas v sezóně v Polici n.M., když jsme po dvoudenní rozlučce v poslední deseti minutách zvrátili stav 3:0 na 3:4. To byly emociálně největší zápasy, na které jen tak nezapomeneš.
Od příští sezóny budeš nastupovat za Nový Bydžov v divizi. Jak se těšíš na novou výzvu? 
Těším se moc a jak říkáš, je to pro mě příjemná výzva, tak uvidíme, jak se s tím poperu.
Co tě vedlo k přestupu? 
Objevil se zájem od trenéra Průchy, což mě samozřejmě potěšilo a Bydžov je sympatický tým, takže pro mě se jednalo o příjemnou změnu, a hlavně výzvu si zkusit ještě vyšší soutěž. Kdo ví, kolikrát by ještě nějaká nabídka přišla, už mi taky není 20 let (smích). 
Budeš i nadále sledovat krajský přebor a hlavně Třebeš? 
Samozřejmě, že budu sledovat přebor stále a hlavně Třebeš. S klukama jsem stále v kontaktu, takže vím o ději v týmu a jen co to půjde, přijdu zafandit.
Jaká byla příprava za nový celek? 
Pro mě osobně to bylo náročné (smích). Roky jsem takhle v přípravě neběhal, ale zvládnul jsem to a vím, že to je potřeba, tak snad z toho budu čerpat a na hřišti se to projeví.
Jaké máš ambice v dalším ročníku? 
Samozřejmě pravidelně nastupovat v divizní soutěži a hrát s Bydžovem líbivý fotbal, který nám zajistí klidné postavení v tabulce.
A na závěr, koho tipuješ na postup do divize v dalším ročníku?
Myslím si, že už si to ambiciózní Slavie nenechá ujít a postoupí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.