Turnaj Gothia Cup ve Švédsku v dresu Tatranu pro měl byl nezapomenutelným zážitkem, říká Jaroslav Mutínský

Zápas proti Řevničovu pro něj nezačal dobře. Nedovoleným zákrokem nabídl soupeři penaltu a Sparta šla do vedení. Poté ale v defenzivní řadě Jesenice znovu ukazoval své schopnosti a dalším skvělým výkonem potvrdil, že je na něm obranná řada doslova závislá. S hráčem kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za svůj výkon v zápase s Řevničovem jsi získal nominaci do sestavy kola, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi nominaci a následné prvenství?
Nominaci jsem nečekal, obzvlášť po prvním nedovoleném zákroku. Prvenství jsem také nečekal, ale potěší to.
Zápas pro tebe nezačal úplně dobře. Nachomýtl ses k penaltě, kterou soupeř proměnil a šel do rychlého vedení. Jak se ti po nedovoleném zákroku ve zbytku utkání hrálo?
Po penaltě se mi hrálo dobře. Dlužil jsem týmu omluvu za penaltu, tým mě podržel a věřil jsem, že trhneme body.
Řevničov hrál o záchranu, vám o nic nešlo, ale stejně jste utkání s Řevničovem dokázali otočit. Kde nastal hlavní zlom, že Jesenice tento zápas nakonec zvládla?
Nevzdali jsme to, i když nám o nic nešlo a chtěli jsme vyhrát. Hlavní zlom nastal když jsme vedli 1:2 a soupeř se začal hádat mezi sebou. V tu chvíli jsme si uvědomili, že jsme super parta a že si zahrajeme fotbal.
Na konci soutěže se můžete pyšnit šestým místem. Je toto umístění důvodem ke spokojenosti nebo mohla být sezóna lepší?
Spokojení jsme s tím, že jsme v první polovině tabulky. Vždy ale může být lépe, ale i hůř, tudíž spokojení jsme.
Na závěr soutěže jste se rozloučili domácím desetigólovým vítězstvím. Dala se vysoká výhra brát jako poděkování fanouškům za podporu během celé sezóny?
Takový výsledek jsme ani my nečekali. Určitě jako poděkování fanouškům to bylo super, přeci jen si najdou ten svůj čas a ať prší nebo svítí sluníčko, přijdou nás podpořit a hned se hraje lépe.
Jak proběhla jesenická dokopná? Byla to spořádaná akce nebo spíše nespoutaná divočina?
Dokopná proběhla v klidném duchu. Dali jsme si limonádu, protože sportovci přeci nepijou. Takže bych řekl, že to byla spořádaná divočina (smích).
Do kdy jste dostali od trenéra volno a kdy se u něj máte hlásit na letní přípravu?
Přiznám se, že netuším, ale asi volno chvilku budeme mít. Trenér pak pošle zprávy, my se sejdeme a vlétneme na to na sto procent.
Koho bys označil jako nejlepšího brankáře v soutěži?
Jako brankáře bych označil Martina Hůlu z Roztok, protože to, co předváděl, když jsme v Roztokách hráli, to jsem dlouho neviděl. Opravdu klobouk dolů.
V kolika letech jsi udělal první fotbalové krůčky, kde to bylo a kdo tě vůbec k fotbalu přivedl?
Myslím si, že mi bylo sedm let. S kamarády jsme se domluvili, že půjdeme na fotbal a první krůčky začaly v SK Jesenice.
Jak se vyvíjela tvá fotbalová kariéra a jak ses dostal do Jesenice?
Kariéra se vyvíjela dobře. Z Jesenice jsem hostoval v Rakovníku na Tatranu, tam jsem odehrál žákovský věk, poté jsem se vrátil do Jesenice a založili jsme dorost. Z toho jsem ještě na střídavý start jezdil na FC Zličín, takže dorost by vydatný. No a jak se říká "můj dům, můj hrad," tak teď jako na začátku hraji v Jesenici. Doma je nejlíp.
Co považuješ za svůj největší úspěch ve fotbale?
Největší úspěch byl v žákovských letech, když jsme s Tatranem vyhráli turnaj ve Strašecí a mohli jsme se zúčastnit Gothia Cupu ve Švédsku (pozn. red. jedná se o tzv. Světový pohár mládeže), to byl nezapomenutelný zážitek.
Jakou část kariéry bys označil jako nejlepší a naopak, na jakou bys nejraději zapomněl?
Nejlepší bylo, když jsme v Jesenici zase obnovili dorost. "Stará parta" se sešla a zase jsme začali hrát spolu. Nezapomněl bych na žádnou část. Jednou se vítězí a jednou prohrává, to je fotbal.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Žádné aktivity nemám. Přijde nápad a jede se. A je jedno, co to je za nápad.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.