ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 25.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B - Zlomový okamžik v cestě za záchranou se udál na zimním soustředění, míní fotbalista Lhoty u Malenovic Jakub Bartoň

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola. Zápas v Loukám se Vám povedl a vezete tři body. Jak utkání probíhalo?
Děkuji, abych byl upřímný, nemyslím si, že si zasloužím být v sestavě kola natož tak hráčem kola. Zápas v Loukách pro fanoušky nebyl oku lahodící, podařily se nám dát v prvním poločase dvě branky po penaltě a krásné hlavičce Davida, což nás přivedlo do klidu, ale přesnosti v rozehrávce nám to nepřidalo. Naštěstí nebyla smůla jen na naší straně, takže jsme si zbytek zápasu pohlídali.
Zajistili jste si definitivně záchranu v soutěži. To jste asi před pár koly nečekali?
To je asi pravda, museli jsme jít od zápasu k zápasu a přistupovat s absolutní pokorou a pílí, která se nám nakonec vyplatila. Proto můžeme hrát v téhle fázi už s větším klidem.
Kde se najednou vzalo takové jarní zlepšení u Vašeho týmu?
Řekl bych, že zlomový okamžik se udál na zimním soustředění, kde jsme nabrali nejen fyzičku, ale taky dobré morální rozpoložení týmu. Od té doby pracujeme jako skvělý kolektiv včetně organizačního týmu. Trochu z nás opadl tlak i díky odhlášení týmu z Hulína. To nám ale nic neslibovalo a každý zápas se odjezdil na maximum, za což musím kluky pochválit.
Teď Vás čeká doma Kostelec u Zlína. To je nepříjemný protivník?
V téhle soutěži je každý zápas nevyzpytatelný, na podzim nám v zápasech chybělo trochu toho štěstíčka včetně zápasu s Kostelcem, takže máme co výsledkově oplácet. Doufám tedy, že budeme pokračovat ve vítězném duchu.
Ve Lhotě působí celý klan Bartoňů, jste nějak spřízněni?
Celý klan zdaleka ne, pár členů se věnuje i jiným aktivitám. S kluky jsme na hřišti prakticky vyrostli a procházeli spolu všemi věkovými kategoriemi, takže nějaká sehranost bude spíše z téhle stránky.
Kde jsi začínal s fotbalem a kdo byl Tvým prvním trenérem?
S fotbalem jsem začal tady na Lhotě u pana Dočkala, do základní sestavy mi však chyběly roky a centimetry, proto jsem téměř hned přestoupil do přípravky v Malenovicích.
Jaká je zatím Tvá hráčcká kariéra?
Má hráčská kariéra se zatím odehrávala pouze na Lhotě a ve zmiňovaných Malenovicích, kde jsem fotbalově vyrostl, jestli se to tak dá nazvat. V Malenovicích jsem vyhrál krajskou soutěž v dorostu a I.B v mužích. Se Lhotou pak moje cesta započala asi před čtyřmi lety a od tehdy jsme ze IV. třídy každý rok postupovali až sem.
Jak velký je podle Tebe rozdíl mezi Okresním přeborem a 1. B třídou?
Rozdíl je tu znatelný. V okresním přeboru jste nebyli trestáni za malé nebo minimální chyby v obraně. V útoku pak musíte proměňovat všechny šance, protože někdy přijde třeba jen jedna, dvě za zápas na což jsme zvyklí nebyli.
Jaké je Tvé povolání a jaké máš záliby?
Pracuji v oblasti stavebnictví jako technický projektant, kde navrhuji sestavy bednění. Pokud nepočítám fotbal, tak mám rád střelbu ze vzduchovky, plavání a občas zajdu na horolezeckou stěnu.
Kdo Tě nejvíce u fotbalu podporuje?
Ve fotbale mě nejvíce podporuje asi celá rodina, možná je to i tím značným procentem rodinných příslušníků v týmu, ale musím zmínit i fanoušky, kteří nás jezdí podporovat na všechny zápasy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku