V Radešínce to bylo o první brance, ví koutský Dohnal

Brankář Koutů Vojtěch Dohnal popisuje záchranářský duel v Radešínské Svratce. Dozvíte se i to, jaká je v boji o záchranu nálada v koutské kabině.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vojto, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Budeš muset vložit něco do kasy?
Obávám se, že to nezůstane bez odezvy, když pro mě hlasovali.
Sledoval jsi hlasování?
Upřímně řečeno - moc ne. Výkony, co jsem poslední dobou podával, nebyly úplně přesvědčivé. Ale lhal bych, kdybych řekl, že mě nominace nepotěšila. Nicméně jsem hlasoval pro mého kamaráda a spoluhráče Filipa Coufala, který hrál výborný zápas a konečně prolomil svůj gólový půst.
O víkendu jste vyhráli v Radešínské Svratce. Jak bys zápas popsal?
Zápas to byl velice těžký a vyhecovaný na obou stranách. Nikdo nechce sestoupit, takže jsme hráli o vše. Radešínská Svratka hrála kombinačně zezadu, na křídlech měla velice šikovné a rychlé hráče, kteří nám dělali i trošku problémy. Ale tento zápas byl o první brance, po které soupeři došel tak trochu dech a my se mohli konečně nadechnout a předvést to, co umíme a to pak i nějaká ta bolístka najednou nebolí tolik, jak kdybychom prohráli.
Při které šanci soupeře jsi se nejvíce zapotil?
Celý první poločas soupeři hrozili dobrými šancemi, ale kdybych měl říct jednu, tak to byla ta první šance a únik soupeře. Na první střele se většinou brankář takzvaně chytne a nebo potom šlape celý zápas vodu.
V dalším kole hostíte Žďár. Co od zápasu čekáš?
My budeme zase hrát o všechno a musíme to zvládnout s vítězným koncem. Takže to bude velice těžký zápas, ve kterém budeme bojovat až do poslední minuty a doufám, že na zápas přijde co nejvíce domácích fanoušků, kteří nás podpoří v posledním zápase této sezóny.
V Radešínské Svratce jste sice vyhráli, ale vaše situace je nadále vážná. Jaká je v kabině nálada?
V kabině máme super partu, takže nálada je dobrá a po výhře ve Svratce se ještě o něco zvedla.
Do Koutů jsi po pauze do fotbale přišel před sezónou. Co tě k tomu přimělo?
Do Koutů jsem přišel jen na výpomoc při tréninku, aby měl brankář Luděk Stýblo sparing partnera, který ho bude tlačit k lepším výkonům. Ten se ale vzápětí zranil a já byl po osmileté pauze od fotbalu donucen nastoupit mezi tři tyče i na 90 minut. Což bylo hodně těžké, trénink není zápas a tam se chyby neodpouští.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Od malička mám rád Slavii Praha, jako kluk jsem shlížel k těm velikým klubům a jménům, kteří byli mými vzory. Ale poslední dobou se spíš zaměřuji na hráče jako jedince a fandím jim.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
K fotbalu mě přivedl můj tatínek, který mě v něm plně podporoval. Celá moje rodina do fotbalu investovala nespočet hodin, sil a určitě i několik šedivých vlasů. Takže rodina je ta, která mě u fotbalu udržela tak dlouho a chtěl bych jim moc poděkovat.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Od jakživa jsem byl v bráně a určitě to nechci měnit.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal byl pro mě jako kluka vším. Na hřišti jsem se toho plno naučil a nemyslím tím jen práci s míčem. Je to o disciplíně, respektu, toleranci, odříkání…. Na fotbale jsem poznal plno dobrých přátel. Je to sport, který spojuje lidi. I když teď už je na prvním místě rodina.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Koho zajímá fotbal i na nižší úrovni než je první a druhá liga, někoho kdo fandí i vesnickému fotbalu, tak portál fotbalunas.cz je ten pravý.
VÝBĚR VOJTĚCHA DOHNALA:
Největší kliďas týmu:
Michal Semrád – vždycky s úsměvem na tváři, nikdy jsem ho neviděl naštvaného.
Největší srdcař týmu:
Jaromír Růžička - fotbal v Koutech neznamená pro nikoho víc, jako pro tohohle stopera!!
Největší bavič týmu:
Každý přispívá svou troškou do mlýna.
Nejrychlejší hráč týmu:
Filip Coufal – velice rychlý hráč, s balonem u nohy a hlavně s hlavou nahoře.
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Marek Dočekal – v zápasech na vystřelený balon občas snad sedají i muchy za letu, ale na tréninku propaluje vše, co mu stojí v cestě.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.