Jiří Pešek - Ve Vřesině jsem maximálně spokojený

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, co říkáte na výhru v hlasování o hráče kola?
Samozřejmě jsem rád za vítězství, ale že bych to nějak extrémně řešil to zase ne. (smích)
Byl jste nominován za zápas proti Stěbořicím. Byl váš výkon podle vašich představ?
Zápas se mi osobně, a hlavně nám jako celku velmi vydařil, a od začátku týdne jsme si už i v kabině říkali, a šlo z nás cítit, že zápas zvládneme.
Stěbořice předtím neprohrály třináct zápasů v řadě. S jakou taktikou jste na ně vyrukovaly? A překvapily vás v něčem?
Každá série jednou skončí a nějak jsme cítili, že to bude zrovna u nás. (úsměv) Nepřekvapily nás ničím, bych řekl. (úsměv)
Vsítil jste tři branky. Jakým způsobem padly?
Tak první padla po standardní situaci, kdy hostující obrana zaspala. Druhý gól byl z penalty, i když jen z dorážky a třetí gól byl po vynikající brejkové situaci. (úsměv)
V týdnu jste odehráli derby s Píšti. Jaký to byl zápas?
Zapas to byl těžký. Píšť byla silná na balonu, ale my jsme s nimi dokázali držet krok a vypracovat si šance a hosty moc do šanci nepouštět. Zapas měl náboj, a tak by to mělo být v derby. Navíc jsme od 60 minuty hráli o 10 a to nám docela i pomohlo a ukázali jsme silu a charakter mužstva, protože od toho momentu jsme Píšť do ničeho vážnějšího nepustili, a naopak sami si vytvářeli šance a jednu z nich proměnili.
V zimě jste přestoupil z Albrechtic do Vřesiny. Co vedlo k takovému kroku a jak jste ve Vřesině spokojený?
Ve Vřesině jsem spokojený. Je tady super kolektiv a trenér. Libí se mi, že na každém tréninku se sejdeme ve velkém počtu a má to kvalitu. (úsměv) A co se týče toho, co mě tu vedlo, tak si zahrát s bráchou zase v jednom týmu a pomoct taky klukům na hřišti a posunout se v tabulce výše, protože kdykoliv sem přišel se podívat tak hra měla úroveň, jenom ty body nepřicházely asi jak, by si každý představoval.
Jak se vám povedlo přemluvit k přestupu vašeho spoluhráče ze Staříče Zdeňka Říhu? Máte v merku ještě někoho, koho byste do Vřesiny mohl přetáhnout ze Staříče?
Zdena Říha ani neměl jinou možnost, jelikož je to přítel mojí sestry. (úsměv)
V příští sezóně míníte zůstat ve Vřesině, nebo přestoupíte do nějaké vyšší soutěže?
Na 100 % chci zůstat ve Vřesině, kde jsem spokojený. (úsměv)
Hrával jste ve vyšších ligách. Neláká vás návrat do nich?
Upřímně neláká a už na to nemám ani věk. (úsměv) Jsem rád, že se celé dny před víkendem těším na zápas, který si užiji, a že si v klidu po zápase sednu s kluky a dáme si pivko.
Popište našim čtenářům vaši kariéru.
Moje kariera byla od 2 ligy, 3 ligy, potom rok na Slovensku, Divize, Krajského přeboru a 1B a 1A tříd. (smích) At už to byly Vítkovice, Třinec, Orlová, Frýdek-Místek, Bytča (SVK), Vratimov, Staříč, Fryčovice, Baník Albrechtice.
Ve kterém klubu jste se cítil nejlépe?
Nejlépe bylo asi ve Vítkovicích, kde sem prošel celou kategorii od dorostu až do mužů a rok si zahrál druhou ligu, i když se nakonec spadlo do 3 ligy a následně v zimě Vítkovice skončily. Ve Fryčovicích sem byl taky spokojený a teď si to užívám tady, kde sem opravdu spokojený od vztahu kluku v kabině a od trenéra po krásné hřiště, které tu máme.
Máte nějaký nesplněný fotbalový sen?
Asi jen to, že jsem se v určitých okamžicích více nekousnul a neodcházel a pokračoval na vyšších úrovních maximálně aspoň 3 ligy. (úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.