Nejlépe se cítím v útoku, protože jsem odjakživa střelec, sdělil Jan Šafránek poté, co si vstřelil vlastní branku v Kaznějově

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 27. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jan Šafránek, ofenzimní plejer TJ Sokola Mochtín. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Do sestavy ses dostal po zápase se Svéradicemi, kde jsi motal soupeře. Jak podle tebe proběhl zápas a jaké máš na Svéradice vazby?
Nevím o tom, že bych někoho motal a pokud ano, tak maximálně sebe (smích). Zápas probíhal ze začátku celkem poklidně, ale poté přišel takový “menší konflikt”, který se táhl až do konce zápasu. Provokace byly nakonec na obou stranách a dál bych to asi nerozebíral. Myslím si, že takové potyčky k fotbalu nepatří, navíc v zápasech, kde vůbec o nic nejde. Vazby mám na Svéradice takové, že tam skoro každý víkend jezdím k přítelkyni a občas se zajdu i podívat na fotbal.
Pamatuji si, že jsi nastoupil už v útoku, nebo záloze. Na jakém místě se cítíš nejlépe a kde ti to podle tebe nejlépe jde?
Ano, nejprve jsem nastupoval v útoku a poslední dobou hraju zálohu. Nejlépe se cítím v útoku, protože jsem odjakživa střelec, což bylo vidět i při zápase s Kaznějovem, kdy jsem viděl bránu a musel jsem dát gól, bohužel do vlastní.
Hrajete o čtvrté místo s Kralovicemi možná až do vzájemného posledního zápasu. Je možné, že čtyřka bude znamenat baráž. Chcete se zkusit probojovat nahoru, nebo jste spokojení s 1.A?
Já už přemýšlím, jakou barvu budou mít naše postupová trička, ale většina týmu má odlišný názor (směje se). Dělám si legraci, myslím, že 1.A třída je naprosto vyhovující a byl bych rád, kdybychom ji udrželi i nadcházející roky.
S přeborem už máš prý nějaké zkušenosti. Pověz nám o nich.
Teď přesně nevím, zda je to myšleno na přebor okresní nebo krajský, ale sám se se svými zkušenostmi a talentem vidím spíš v tom okresním.
Jaké jsou tvé ambice v týmu? Zaslechl jsem něco o myšlence na kapitánskou pásku...
Tak kapitánskou pásku jsem měl asi 2 zápasy. Pro kluky to byla určitě čest, si pode mnou zahrát. Ale nemyslím si, že bych měl biceps na to, abych jí měl každý zápas.
V Mochtíně mají kluci zajímavé příběhy o tom, jak s fotbalem začínali. Jak to bylo u tebe? Koukal jsi taky na mraky nebo trhal sedmikrásky?
Koukání na mraky a trháni sedmikrásek nebyl naštěstí můj případ. K fotbalu mě přivedl můj táta a od minižáků jsem věrný Mochtínu.
Prý máš nějaký oblíbený obchod s kopačkami..?
Chápu, kam tato otázka směřuje (směje se). Ano, můj oblíbený obchod je ve Strakonicích, kam jsem zavítal po tom, co jsem si zapomněl kopačky v Plzni na parapetu a neměl jsem v čem hrát. Kopačky naštěstí nikdo neukradl.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.