Takové granáty poctivě piluju i na tréninku, usmívá se Tomáš Ježek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 27. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stala zimní posila SK Rapid Plzeň, Tomáš Ježek. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Musím se vrátit ke tvé brance. Věřil jsi v první chvíli, že to může dopadnout takto, nebo jsi do toho prostě bezmyšlenkovitě prásknul?
Snažil jsem se abych hlavně dobře trefil balón a nakonec to dopadlo takhle, ale musím říct, že jsem na tu zadní tyč i trochu mířil (usmívá se).
Ihned jak míč zapadl do sítě jsi sahal po límci. Byla tam myšlenka na "žlutou" oslavu?
Sahal jsem po něm v té euforii automaticky, ale potom mi došlo, že je teprve začátek zápasu. Dres se mi podařilo sundat po brance na Bolevci, takže jsem tentokrát zvolil jinou oslavu.
Vím, že se nebojíš vystřelit z dálky, taky jsem od tebe jednou jednu pěknou pecku dostal. Vyhledáváš záměrně tyto situace?
Z pozice středního záložníka se do takových situací občas dostanu, takže to zkouším rád. Poctivě takové granáty piluju i na tréninku.
Zimní přestávku jsi absolvoval ještě na Petříně. Proč jsi se rozhodl na poslední chvíli změnit dres?
Na Rapidu jsem dřív působil, takže jsem se při pohledu na tabulku chtěl vrátit a pomoct klubu v záchraně.
Je pravdou, že Rapid v zimě posílil ve velkém, což se odrazilo i na výsledcích. Záchrana je jednoznačný cíl, ale čekali jste, že byste se mohli vyhnout i barážovým pozicím?
Tak v první řadě ještě není nic hotovo, pořád zbývají tři kola a stát se může cokoliv. Ale já osobně jdu do každého zápasu s tím, že chci vyhrát, takže jsem v hlavě baráž neměl.
Jak jsi do kolektivu zapadl a jak bys popsal asi nejlepšího střelce soutěže posledních dní, Milana Ungra?
Myslím, že jsem zapadl v pohodě, s nikým nemám žádný problém. Milana bych typologicky přirovnal k Messimu, na hřišti se všelijak potuluje, ale jakmile má balón u nohy tak vidí jenom branku a míč v síti.
Na Rapidu s trenérem Šimsou stále působí i velezkušený trenér Mysliveček. Jak bys jeho přínos pro tým popsal ty, o 60 let mladší hráč?
Tak trenér Mysliveček je srandista, každou chvíli nám třeba zhasíná ve sprše a podobné věci (směje se). Dnes mu je 80 let, mně v pondělí 20, takže dohromady krásných 100.
Taková neohraná klasika na závěr. Kam bys to chtěl ve fotbale dotáhnout, pokud sis ještě své cíle nesplnil?
Nějaké velké ambice mě už opustily, chtěl bych aby mě fotbal pořád bavil a na co to bude jednou stačit se uvidí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.