Tomáš Dietrich - Snažím se řídit obranu, ať dostáváme, co nejméně branek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, co říkáte na svou jasnou výhru v hlasování? Sledoval jste jej?
Hlasování jsem vůbec nesledoval. Byl jsem docela překvapený, že mě trenér vůbec dál důvěru a do sestavy nominoval.
Vy sám jste byl se svým výkonem spokojen? Nebo by se dal ještě vylepšit?
Svůj výkon hodnotit nebudu, ale jsem vždy spokojen, když vyhrajeme.
Jak jste se na tento zápas připravovali a s jakou taktikou jste do něj vyrukovali?
Na zápas jsme se nijak zvlášť nepřipravovali. V úterý jsme si dali na tréninku bágo a v pátek jsme si zahráli fotbálek. Taktika byla jasná, všechny body musí zůstat bezpodmínečně doma.
Zápas s Jakartovicemi skončil poměrně jednoznačně. Byl průběh tak jasný a popište nám tento průběh?
Průběh byl jednoznačný. Po patnácti minutách to mohlo být 4:0 a mohli jsme zápas ukončit. Jakartovice opticky držely balón u jejich šestnáctky, kde si nahrávali, ale k ničemu kloudnému, to v útoku nevedlo. Počkali jsme si na své šance, ze kterých jsme dávali góly. Upřímně jsem od Jakartovic čekal trošku víc, ale vzhledem k tomu, že přijeli v oslabené sestavě, tak to asi odpovídá ten výsledek.
Udrželi jste čisté konto. Byla nějaká situace, kdy jste měli namále?
Udrželi jsme čisté konto a vybavuji si v prvním poločase jednu situaci, kdy nám utekl jejich levý záložník a chtěl přehodit gólmana, ale naštěstí přehodil i branku.
Stěbořice jsou čtyři kola před koncem na druhém místě. Myslíte, že to ještě může vyjít na první místo?
Míč je kulatý. Začíná se za stavu 0:0. Stát se může všechno, ale pokud Píšť bude předvádět výkony, jaké doposud předváděla, tak si myslím, že postup si pohlídají.
Máte nějaké info, že by se mohlo postupovat z druhého místa?
Vždycky se ke konci sezóny spekuluje, zda by se mohlo postoupit z druhého místa, kolikrát se vždycky o tom dohadovalo a bavilo a už skoro jsme postupovali, ale nakonec stejně postoupil jen jeden. Zbytek týmů co měli odstoupit, se přihlásilo, uvidíme po sezóně, zatím žádná informace, že by se mělo postupovat z druhého místa, oficiálně není.
Vy sám jste býval útočník. Nyní jste se přesunul do obrany. Z jakého důvodu a jak se vám v obraně hraje?
Máte pravdu, že většinu kariéry jsem strávil v útoku, ale věk už nezastavíte. Máme mladší, bojovnější, rychlejší, důraznější spoluhráče, kteří dostávají přednost a, já jsem se stáhl do obrany, kde se snažím řídit obranu, ať nedostáváme moc gólů. Celkem jsem spokojený s tím, jak se nám to daří.
Máte ještě nějaký fotbalový sen, který byste si chtěl splnit?
Mám ještě jeden nesplněný sen, který doufám, že se vyplní. Zahrát si se svým bývalým spoluhráčem René Klementem za Real Madrid ve finále ligy mistrů proti Barceloně. Pořád věřím, že to jednou přijde.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.