Myslím si však, že ač svému řemeslu opravdu rozumí, má ještě určité limity v oblasti psychologie, říká David Křížek ke svému trenérovi

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 26. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal další zástupce TJ Sokol Lhota, opěvovaný (ne)střelec, David Křížek? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Na můj dotaz po zápase s Chotíkovem, koho nominuje do sestavy, řekl trenér jednoznačně: "Snajpra, to by mi přetrhli, kdybych ho tam nedal.." Je to tak jak říká trenér, že si nikdo nedokázal představit jiné jméno?
Je jasné, že máme v soutěži na postu lodivoda největšího odborníka v oboru s kvalitou převyšující krajské vody fotbalu u nás, ba i v zahraničí. Takže je jasné, že trenér volil správně, byl jsem v utkání k nezastavení.
Zároveň dodal, že se v hlasování kluci přetrhnou a tipoval ti přes 90%. Nemrzí tě, že se nakonec tolik nesnažili?
Hlasování jsem ani nesledoval, bylo mi jasné, že si to kluci pohlídají, aby mne vítězstvím v anketě "potěšili" a já musel pustit nějaký dukát do týmového prasátka.
Trenér o tobě mluví jako o nevybroušeném střeleckém diamantu, který má smůlu na spoluhráče a trenéry. Není na čase tedy změnit působiště, když tvé kvality nedokáží spoluhráči ani trenéři ocenit?
V tom má kouč opět samozřejmě pravdu. Myslím si však, že ač svému řemeslu opravdu rozumí, má ještě určité limity v oblasti psychologie. V téhle stránce by měl přistupovat ke každému svěřenci individuálně. Cítím osobně v utkáních - když už nemá kam sáhnout, jelikož naše bubeníky už naverbovalo béčko, nikdo cestou na zápas nestopuje u silnice a on mě pak nominuje - velký tlak z lavičky. Možná je to i tím jeho velkým kultem osobnosti. Zkrátka necítím se komfortně a pak se v koncovce třeba nezadaří. Ale nevzdávám to a nikam jinam se nechystám. Chci i příští, již 20. sezónu ve Lhotě, dělat fanouškům radost.
V minulosti jsem také slyšel, že se vymlouváš z účasti na trénincích kvůli práci... Že to nemyslel trenér vážně, viď?
Ale pravda to asi je, párkrát se to stalo. Jak jistě víš, pracuji nepravidelně a občas to zkrátka nevyjde a musím upřednostnit poslání před tréninkem. Nicméně docházku mám nadprůměrnou, to potvrdí i Ludva (Pepa Humeník). Má to všechno v excelových tabulkách poctivě zaznamenané.
Jediné, co mohu potvrdit je, že sis s ohledem na sazebník pokut nevybral úplně nejlepší práci, to je fakt... Jak dlouho musíš makat, aby sis vydělal na dva rozhovory (fotbalunas a Deník)?
Je to tak. Nevím, jestli jsou ty pokuty tak nehumánní i pro ostatní anebo všichni v šatně jedou business a já jedinej mám špatný job, když na tyhle dva rozhovory dělám celou 24 hodinovou šichtu.
Kolik šancí potřebuješ na gól?
To se nedá úplně přesně spočítat, možná Pepi na to bude mít tabulky, takže nechci střílet od boku. Ale je pravda, jak jsem již uvedl, že záleží i na práci trenéra s hlavou hráčů, zvláště u útočníků. Trenér říká, že na místo mám čuch, ale škoda, že tam není místo mě fotbalista na to zakončení. Moc mu v tomhle nerozumím. Proto se mi nejspíš tuto sezónu nedaří tak často rozjásat publikum a šancemi občas opovrhnu. V minulosti měl stejný problém i kanonýr Švehlís a letos mu to padalo. Tak uvidíme, třebas příští sezónu najdeme s trenérem nějaké řešení.
Kromě fotbalu hraješ i futsal v plzeňských soutěžích. Spoluhráč Suda nedávno zmínil, že jste si na palubovce dlouho nemohli přijít na jméno, jelikož jste hráli proti sobě. Nebylo to spíš tím, že jste se od sebe, s vašimi bratry nemohli rozeznat?
Je pravda, že jsme to trošku s bráchou na futsalu brousili, když jsme byli mladší. V rámci fair-play samozřejmě. Takže jsme nebyli na hřišti úplní sympaťáci. Navíc Suďáci většinou byli po utkání ti smutnější, ale jakmile přišli do Lhoty a poznali nás, věděli, že jsme skvělí kluci.
Stejná otázka směrem ke Lhotě. Aktuálně je asi horší rozeznat od sebe bratry Vajcata. Tedy pokud nemáte s bráchou na hlavě čepice. Jak často se ti stane, že na tebe někdo volá "Michale"?
Ve Lhotě nás s bráchou asi každý pozná, de facto si nepamatuji, kdy mě někdo naposledy nesprávně jmenoval. Se Suďákama mám pořád problém i já. Jak mají stejný sestřih, plnovousy a nosí stejné svetry, i do sprchy, jsou si opravdu podobní jako vejce vejci.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.