Luděk Kaufman, FK Komárov: Předpokládám, že poslední kola budou tuhý boj o každý bod a dočkáme se zřejmě i méně očekávaných výsledků!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 26. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Můžete nám přiblížit, jak probíhal poslední zápas, ve kterém jste skóroval?
Hráli jsme s Lysou, která na tom nebyla bodově dobře. Očekávali jsme, že soupeř bude spíš bránit a bojovat, proto jsme chtěli dát brzy gól, což je v podobných zápasech důležité. Gól přišel hned na začátku zápasu, což nám pomohlo, přesto jsme dlouho nedokázali přidat další, který by nás zcela uklidnil. Ten přisel až ve druhém poločase po penaltě. Zápas jsme měli pod kontrolou, přesto jsem očekával, že si vytvoříme více gólových příležitostí. Těch na můj vkus bylo z naší strany málo.
Šli jste do zápasu po prohře s Nymburkem a následně remízou s Kosoří, jak bylo důležité vrátit se na vítěznou vlnu?
Z posledních dvou zápasů nám herně i gólově vyšel jen jeden poločas a to ten druhý v Kosoři. V tomto ohledu byla Lysá, se vší úctou k soupeři, ideální soupeř na to, abychom zápas zvládli vítězně.
Měli jste jako tým nějaké cíle pro tuto sezónu? Pokud ano vypadá to že se splní?
Žádný konkrétní cíl jsme si nedávali, chtěli jsme hrát v horní polovině tabulky, hrát dobrý fotbal a pokud by se povedlo umístění "na bedně", bylo by to skvělé. Zda se to povede si řekneme za 4 kola, špatně na tom nejsme.
Dáváte si nějaké osobní cíle ve fotbale?
Fotbal je kolektivní sport, takže osobní cíle jsou spojené s týmem. V tom je to už roky stejné, hrát co nejvýše to jde, mít z fotbalu radost, držet dobrou partu v kabině a pak jako obránce si přeju udržet co nejvíce čistých kont.
Čekají vás poslední 4 zápasy sezóny? Jak podle vás proběhnou?
Díky tomu, kolik týmů ze středočeského kraje bude zřejmě padat z divizí, je mnoho mančaftů v KP ohroženo sestupem. Předpokládám, že poslední kola budou tuhý boj o každý bod a dočkáme se zřejmě i méně očekávaných výsledků. Některé ohrožené týmy budou tak říkajíc bojovat o přežití.
Kdo se z Středočeského KP brání nejsložitěji?
Pokud se ptáte na tým, tak samozřejmě ty co hrají nátlakově a mají ve svém středu hráče z vyšších soutěží, takže Velim a Klíčany. Šikovných útočníků je v soutěži více, ale i tam bych vzpomenul třeba Honzu Jíchu z Velimi, který je však zraněný. A samozřejmě Komárov má skvělé útočníky.
Jaká byla vaše dosavadní fotbalová kariéra?
Dospělý fotbal jsem začal hrát v 17ti letech v Plzni, kde jsem si zahrál třetí ligu, pak jsem dostal nabídku zkusit to ve třetí nejvyšší soutěži ve Švédsku. Z toho jsem se vrátil na půl roku do Berouna a největší část svého fotbalového života jsem strávil v Hořovicích, kde jsem hrál mnoho let divizi a jeden rok i ČFL. Teď už hraji čtvrtý rok v Komárově a jsem tady strašně spokojený, je to díky mým skvělým spoluhráčům a vedení. Ideální prodloužení mojí dlouhé kariéry.
Myslíte, že jste si v Komárově prodloužil kariéru a jste rád, že jste v Komárově?
Svým způsobem už jsem odpověděl v minulé otázce. Ale ano, díky skvělé partě, skvělým spoluhráčům, vedení a lidem, kteří na fotbal v Komárově chodí, jsem si těžko mohl představit lepší prodloužení a zakončení kariery.
Jaké budou vaše další kroky po fotbalové kariéře?
Mám úžasnou dceru, která začala také sportovat, takže bych se rád věnoval a podporoval i ji, pokud ji to bude stále bavit. A samozřejmě bych se rád stále motal i kolem fotbalu.
Chcete hrát stejně dlouho jako Jágr?
(Smích)... jedna věc je co by člověk chtěl, druhá co bude schopen. Klobouk dolů před Jardou Jágrem a třeba Jirkou Novotnym, ale nepředpokládám, že tak dlouho to vydržím já. Ale chtěl bych hrát dokud zdraví a výkonnost dovolí. Zatím mě to stále velmi baví.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
30. 5. 2022 14:47
Pěkný rozhovor.