ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 23.kolo Zlínský | Krajský přebor - Ve Štítné nad Vláří hrajeme se svými odchovanci a Krajský přebor snad zachráníme, věří útočník Tomáš Vaculík

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola. S Bystřící pod Hostýnem nakonec berete bod. Jak utkání probíhalo?
Do utkání jsme špatně vstoupili a první poločas byl z naší strany přímo tragický. Po poločasu jsme prohrávali 1:0 a chtěli jsme s tím po změně stran něco udělat. Vstup do 2. poločasu nám ale nevyšel a rázem to bylo 2:0. Postupem času jsme začali být více na míči a dostávali se do hry. K návratu do zápasu nám pomohlo vyloučeni hráče hostů. Pak se soupeř zatáhnul a už jen bránil. To se mu nevyplatilo a v poslední minutě jsme vyrovnali. Gól bohužel přišel už pozdě. Chtěl bych ještě podotknout, že za celý zapas se hrálo maximálně polovinu času a zbytek byl v režii rozhodčích, kteří hru kouskovali. Jestli nejdelší úsek hry trval bez přerušení tři minuty, tak to bylo moc...
Hráli jste dlouho proti deseti, mohli jste vyrovnat už dříve?
Šance na srovnání dříve jsme měli, ale nebyli jsme dostatečně pečliví v zakončení.
Vyrovnat se Ti podařilo v závěrečných minutách. Co brance předcházelo?
Gólu na 2:2 předcházelo to, co nám chybí celou sezónu. A to je přímočarost. Paradoxně nejvíce přímočaří jsou naši stopeři, kteří se nebojí hrát do kolmice a tím vytvářejí brankové šance.
Stále hrajete o záchranu v Krajském přeboru, panuje u Vás nervozita z možného sestupu?
Určitá nervozita panuje, samozřejmě bychom chtěli hrát kraj i v příštím roce, ale po covidu se u některých hráčů v týmu zařadil fotbal na poslední místo. Je těžké poskládat jedenáctku, která je konkurence schopná a bude to jen horší a horší. Úroveň amatérského fotbalu klesá, snad se tento trend někdy zastaví.
V závěru máte těžký los (Kvasice, Nedašov, Val. Polanka a Slušovice), věříš, že se Štítná nad Vláří zachrání v Krajském přeboru?
Věřím tomu, že se zachráníme, ale je potřeba, aby se u převážně mladých hráčů změnilo celkové nastavení.
Vyzkoušel jsi i divizi, jak velký rozdíl je mezi oběma soutěžemi?
Po covidu je těžké soudit, protože i divize šla výkonnostně dolů. Ale pokud budu brát srovnání před covidem, tak rozdíl je velký.
Jak vzpomínáš na své angažmá v divizním Slavičíně?
Na angažmá ve Slavičíně vzpomínám určitě v dobrém. Užil jsem si to a jsem rád, že jsem si mohl tuto soutěž zahrát. A navíc jsem se vrátil do místa, kde jsem v přípravce s fotbalem začínal.
Jaké máte podmínky a zázemí ve Štítné n/Vl?
Podmínky jsou skromné. Hrajeme se svými hráči, tak si nemusíme závidět v kabině finanční ohodnocení. Děláme to hlavně pro partii a chuť na pivo.
Teď jedete do Kvasic, to bude asi těžké utkání?
Každé utkání v kraji je náročné, ale zároveň s každým se dá pro dobrém nastavení hrát. Přiznávám, že otrokovický Baťov byl výkonnostně jinde oproti ostatním týmům. Naše výkony jsou však jako na houpačce, jednou jsme schopni hrát bojovný a pohledný fotbal a jindy se zase na to nedá ani dívat. Snad se v Kvasicich naladíme na tu správnou vlnu...
Jaké máš zájmy a záliby kromě fotbalu?
Mé zálibi jsou hlavně sportovního rázu. Mám rád pohyb a čerstvý vzduch. Takže vše, co je spojené se sportem. A teď je mým největším koníčkem můj syn, který nám dělá velkou radost...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.