Takovou kabinu jsem ještě nezažil, říká bítešský Cimbálník

Gólman béčka Velké Bíteše Ladislav Cimbálník hodnotí duel s Rudíkovem a uvažuje nad tím, jaká bude cesta k postupu do vyšší soutěže,

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ladislave, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Budeš muset vložit něco do kasy?
Tato položka jakože hráče kola není obsažena v trestním řádu naši kabiny, ale určitě klukům rád přispěju (smích).
O víkendu jste porazili Rudíkov. Jak bys zápas popsal?
Utkání to bylo velice vyrovnané, až jsem byl překvapen, jak je tým Rudíkova kvalitní. Naštěstí při nás stálo více štěstí v koncovce a dokázali jsme proměnit více šancí než soupeř, což ve fotbale rozhoduje .
V jaké situaci jsi se nejvíce zapotil?
Jelikož už nejsem nejmladší, tak už v kabině při převlékání jsem uronil kapky potu, při utkání byly naši hráči velice kvalitní a nechali mě odpočívat a opalovat se na velkém vápně, kdy jsem většinu utkání odehrál nohama jako libero.
V dalším kole jedete na hřiště béčka Polné. Co od zápasu čekáš?
Popravdě, jelikož jsem vítězný typ, tak do každého utkání nastupuji s tím, že musíme vyhrát, nikdy do zápasu nejdu jen tak si to tam odstát, což doufám i mančaft dodrží a odvezeme si 3 povinné body, které velice potřebujeme v boji o postup.
Zdá se, že si to o druhé postupové místo rozdáte s Přibyslavicemi. Myslíš, že se rozhodne ve vzájemném zápase, který vás ještě čeká?
Uvidíme jak se vyvrbí aktuální kolo, kdy Přibyslavice mají asi v této sezoně nejkvalitnější tým soutěže z Nedvědice, zde věřím, že by mohla být pro Přibyslavice ztráta bodů a pokud my nezaváháme, tak příští týden s Přibyslavicemi stačí neprohrát. Ovšem pokud oba vyhrajeme v tomhle kole, tak vzájemné utkání bude dá se říci o všem.
Ve vaší bráně se během sezóny vyskytlo několik gólmanů. Víš, kolik jich bylo? Jak jsi se do brány béčka Velké Bíteše dostal ty?
Jo to máte dobrou připomínku, ani bych si to sám vlastně neuvědomil. Je vidět, že máme v Bíteši dobrý skauting a kvalitní brankařskou školu. Pokud se nepletu, tak za dobu mého působení ve VB se na pozici brankáře B týmu vystřídalo aspoň 7 brankářů, kdy rohodně mezi nejlepší co se týče průměru obdržených branek, tak patří prezident klubu Jirka Jelínek (smích). Mohu být rád, že jsem dostal nabídku na stará kolena dokopat ještě nějakou sezonu v tomto klubu, kam mě přivedl dlouholety spoluhráč Franta Kuldan, kterému bych rád poděkovat. Poznal sem celkově v klubu spoustu dobrých fotbalistů, dovedu si říct i přátel a musím říct, že za celou kariéru jsem se nesetkal s takovými kvalitními poměry jako v kabině VB jak A, tak i B.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Jednoznačně Barcelona
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
No to už bude dávno, jelikož je mi již skoro 37 let, tak se fotbalu věnuji déle jak 30 let bez přestávek, kdy mě poprvé na hřiště přivedl táta v mém bydlišti v Kuřimi. To víte byl jsem divoké dítě, tak se mě doma potřebovali zbavit a mě to docela chytlo a dělal jsem více ostudy na hřišti než doma a kolem naši bytovky.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Jako malý chlapec jsem nastupoval na pozici útočník a docela jsem i dával dost branek, ale pak jsme jednou neměli golmana, já si stoupnul mezi tyče a docela mě to i bavilo. Navíc se na tomto postu nemuselo moc běhat, což mi jako velkému lenochovi velice vyhovovalo. Nakonec jsem był asi talentovaný, prošel jsem si mládežnickými výběry Jižní Moravy a zahrál si se spoustou kluků, kteří ještě dnes nastupují v 1. lize
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Popravdě teď už přemýšlím o ukončení kariery a kdy jindy než na vrcholu, což případně postup v letošní sezoně určitě může být. Jinak pro mě byl fotbal vždy velkou a silnou vášní a na každý víkend jsem se těšil už od pondělí.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Abych řekl pravdu, tak jsem o Vašem portálu dozvěděl teprve nedávno až od kluků v kabině tady v Bíteši. Jsem stará škola, takže jsem odkojen na výsledkovém servisu vydání pondělního regionsportu, který už se asi ani nevydává, takže mladší ročníky ani nebudou vědět o čem to tady mluvím.
VÝBĚR LADISLAVA CIMBÁLNÍKA:
Největší kliďas týmu:
kapitán týmu Jirka Pokorný
Největší srdcař týmu:
opět bych vybral Jirku Pokorného a v závětří za ním určitě „děděk“ Tomáš Pelán – díky kterému si v kabině nepřipadám tak starý
Největší bavič týmu:
Určitě Tomáš Dvořák ale teda velice vtipní jsou i oba pokladníci
Nejrychlejší hráč týmu:
na hřišti je bezpochyby nejrychlejší „škrtič“ Jirka Ondrák a co tak slyším od manželek, tak doma bude nejrychlejší v manželských povinnostech prezident klubu Jirka Jelínek, Sorry Jirko
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
vyloženě asi žádnej Roberto Carlos v našem týmu není, ale docela mě štípou ruce při střelbě Jirky Ondráka. Ale teď v minulém kole i Jirka Ráboň ukázal, že má páru, když dokázal z malého vápna překopnout nejen brankovou konstrukci, ale i sítě za bránou a dokonce možná i plot stadionu jak to byla velká rána
Děkuji za rozhovor.
I já děkuji za rozhovor a přeji pěkný den

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.