Jako odměnu za druhé místo máme slíbeno, že si naše trenérské duo obarví vlasy na žluto-černo, hovoří o motivaci Matěj Kostka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Matěj Kostka ze Sokola Lhoty. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Do sestavy jsi se dostal poté, co jsi v Radnicích nasázel hattrick. Kdy se ti taková střelecká povedla naposledy a jaká byla oslava?
No jednou se mi to povedlo ještě ve Strakonicích, když jsem si byl zahrát za Béčko. Navíc já celkově gólů moc nedávám, jsem spíš defenzivní typ, ale tady to nešlo jinak. Šroubimu se to povedlo v přípravě, ale soutěžní hattrick v našem týmu visel dlouhou dobu ve vzduchu a naši střelci hodí vždy po 2 gólech raději ručník do ringu. Švehlís minule po 2 gólech schválně neproměnil penaltu proti Rapidu a teď, když na mě mohl v dalším zápase navázat náš sniper David Křížek, na kterého zívala po předchozích 2 gólech prázdná brána v utkání s Chotíkovem, tak jsme pak po zápase 20 minut hledali balón na návsi (směje se). Vnímám to tak, že když člověk vidí tu naši nástěnku s pokutama a kolonku za hattrick, tak je to jen otázka charakteru, jestli se ty peníze do týmový kasy nebojí dát a ne jako někteří, že schválně zahazují 100% šance… A jestli byla oslava? No, díky bohu, že byla neděle a na slavení nedošlo.
Minulý rok jsi říkal v rozhovoru, že Jihočeský přebor je vyrovnanější než ten Plzeňský. Když nebudu brát suverénní Jiskru, jak bys hodnotil aktuální vyrovnanost nejen v horní polovině tabulky, ale i mezi týmy na hranici 30 bodů?
Musím říct, že soutěž se teď vyvíjí dost zajímavě. Rozhodně jarní část sezóny je mnohem vyrovnanější než tomu bylo na podzim, kdy se objevilo pár pro mnohé nečekaných výsledků. Dobře se rozjel Rapid právě se Zručí, která nás teď čeká. Zajímavé je taky, že kdyby kluci z Holýšova mohli hrát jenom doma, tak dýchají na záda možná i Jiskře, zatímco venku se jim moc nedaří.
Plzeňský deník začal od zimní pauzy dělat své ankety o hráčích kola v rámci krajského přeboru. Jak vnímáš situaci, kdy se tým snaží abys vyhrál v obou anketách zároveň?
No co k tomu říct. Nevím co je to napadlo, taková blbost. Podle mě v tom má prsty někdo od nás. Zaslechl jsem totiž trenéra mluvit o tom, že Davida prostě do sestavy kola dostane, tak nevím jestli to spolu nějak souvisí. Je to jak říkáš, všichni hlasují. Ani moje hlasy pro soupeře s tím nehnuly.
Opět to zavání otázkou na Kaliho notýskem na pokuty. Když jsi ve dvou anketách a ve dvou vyhraješ, pokuta je dvojnásobná?
Tak samozřejmě, hned jak to zjistili naši pokladníci, neváhali ani minutu. Přede mnou to odnesl už Šroubi a i mně pak automaticky naprali hned dvojnásobek. Absurdní na tom je to, že okamžitě vymysleli pokutu - můžeme tomu říkat opatření - kdy v případě, že nominovaný hráč nevyhraje obě ankety, tak tu pokutu co má dostat, dostane každej z týmu.
Před nedávnem jsem zpovídal tvé trenéry, kdy byla zmíněná třeba i týmová tréninková morálka. Změnilo se od té doby něco, nebo je vše při starém?
Věřil bys tomu, že i změnilo? Třeba Kohy to z vynechávání tréninků posunul na vynechávání zápasů. Místo zápasu si odjel drnkat na kytaru. Takže když teď řekne, že o víkendu bude hrát, tak nikdo do poslední chvíle neví jestli myslí fotbal nebo kytaru. Ne teď vážně, i když absentovat, tak přijel a hned byl na tréninku zas nejlepší, pro míč za plot šel jenom 2x, to je nejmíň z týmu.
Jak vidíš nadcházející zápasy se Zručí, Nýrskem a Vejprnicemi?
Musíme teď hlavně zvládnout doma zápas se Zručí, která jak jsem říkal, se v posledních kolech výsledkově zvedla, takže je rozhodně nepodceníme, ale přesto budeme brát doma 3 body my! Naším cílem je druhé místo, a prvním krokem je zvládnout tento zápas. Na další 2 zápasy se teď nesoustředíme. Jako odměnu za druhé místo máme slíbeno, že si naše trenérské duo obarví vlasy na žluto-černo. To je velká motivace.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.