Fotbal hraju hlavně kvůli tomu, že mě to baví, říká hráč kola Jan Sojka

Přinášíme rozhovor s hráčem 20. kola Janem Sojkou z SK Lišov.

 

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě hráč kola. Byl jste hodně překvapený z nominace a následného vítězství?
Ano, překvapilo mě to. V zápase sem sice udržel nulu a nebyla to nula zadarmo, nicméně jsem se velice trápil s rozehrou a proto jsem to tolik neočekával.
Z Včelnice jste si po remíze přivezli jeden bod. Jak hodnotíte tento zápas z vašeho pohledu?
Hned po zápase jsem byl zklamaný, že nemáme tři body, protože šance na gól jsme měli. Po uplynutí trocha času jsem ale za bod rád. V prvních dvaceti minutách jsme se vůbec nechytali, ale zbytek poločasu jsme dominovali a vytvořili si gólovky. Je veliká škoda že Aleš Červenka trefil chytrou střelou jen tyč. Druhý poločas jsme si nic nevypracovali. Včelnice v druhém poločase taky trefila jen tyč, když jsem chytal míč jak horký brambor a vypadl mi (smích). Takže za bod z venku jsem rád. Hlavně jsem rád za mojí druhou nulu za áčko.
Jaká je vaše dosavadní fotbalová kariéra?
Začínal jsem v Lišově, kdy mě k fotbalu přivedl brácha. Tady jsem hrál celou dobu až do prvního roku starších žáků. To jsem na rok přestoupil do Ševětína, a pak jsem se vrátil zpět do Lišova, kde sem spokojený a hlavně doma.
Máte nějaké fotbalové cíle, kterých byste chtěl dosáhnout?
Můj momentální cíl je vyhrát soutěž s dorostem, kde odehraju poslední 4 zápasy, a tak by to bylo pěkný rozloučení. No a do budoucna bych chtěl zkusit vyšší soutěž, např. kraj, toť asi vše z cílů, protože fotbal hraju hlavně kvůli tomu, že mě to baví i když mi to nejde (smích).
Láká vás změnit herní pozici nebo už budete pouze na postu brankáře?
Taková myšlenka už mě přešla, protože na tréninku běhám s klukama a jsem z toho víc rozbitej jak po hodinovém chytání na umělce a vždy jsem rád, když trenér řekne „Sojky, vem si rukavice.“ (smích). Takže na jinou pozici už nemám ani pomyšlení a zůstanu navždy už díra (smích).
Máte oblíbený fotbalový klub nebo hráče?
Můj oblíbený fotbalový klub byla vždy Barcelona kvůli Messimu. Z pohledu brankáře je ale můj oblíbený hráč Ter Stegen. No a vím, že mi za to kluci z kabiny něco řeknou, že jsem fanoušek úspěchu, i když teď titul ztratili… Sem prostě fanoušek Slavie (smích).
Stal se vám někdy na hřišti nějaký trapas nebo vtipná příhoda?
Co si tak vzpomínám, tak úplný trapas ne. Akorát na podzim, když jsme hráli doma proti Slavii ČB, tak jsem dostal gól snad ze třiceti metrů tak, že mi ten míč prošel mezi rukama. Prostě blbý gól. To Slavii nastartovalo a byl jsem moc rád že sem to týmu nezkazil a brali jsme všechny tří body.
Máte kromě fotbalu čas i na jiné koníčky nebo záliby?
Vůbec. Dva roky zpátky sem si chodil jednou za týden zahrát florbal, ale ani to už teď ne. Plně si vystačím s fotbalem.
Chtěl byste něco vzkázat těm, kteří pro vás hlasovali?
Chtěl bych moc poděkovat všem co pro mě hlasovali v anketě. Moc mě to potěšilo.
Děkuji moc za rozhovor a přeji, ať se vám daří jak ve fotbale, tak i v osobním životě.
Také děkuji, i Vám ať se daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.