Adam Vlček: V Německu, je prostě jiná fotbalová kultura. Na zápasy chodí často celé rodiny, takže i na nejnižší soutěže přijde víc lidí, než tady v kraji.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Adam Vlček, letní posila Sokola Lhoty. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Adame, posílil jsi Lhotu minulý rok v létě. Předtím se ale nějak tvá fotbalová historie v rámci FAČRu ztrácí. Co tě sem zavedlo a odkud jsi přestoupil?
Ve Lhotě jsme postavili a doma jsem manželce slíbil, že kopačky buď pověsím na hřebík nebo budu hrát někde blízko. A jelikož jsem si s klukama už předchozí sezónu občas zatrénoval, je tady super zázemí a parta, tak nebylo moc co řešit. Žena by byla teda nejradši, abych skončil úplně, ale ještě mě ten fotbal celkem baví (směje se). Jinak před tím jsem byl deset let v Německu a rok a půl v Rakousku.
Jak bys porovnal své minulé působiště s tím současným? Kde jsou klady a kde zápory?
Porovnávat je strašně těžké. V Německu, kde jsme i bydleli, je prostě jiná fotbalová kultura. Na zápasy chodí často celé rodiny, takže i na nejnižší soutěže přijde víc lidí, než tady v kraji. Nicméně během sezóny jsem po těch letech venku byl trošku překvapen na některých venkovních stadionech. Ve Lhote si nemáme na co stěžovat.
V sezóně se Lhotě výsledkově daří, drží se na předních příčkách. I ty střílíš nějaké ty góly. Když by situace naskytla příležitost postupu, půjdete do toho? Mluví se o tom v kabině?
Já těžko můžu mluvit za kabinu, jelikož jsem na trénincích tak dvakrát do měsíce (směje se). Nicméně já osobně bych divizi už hrát nechtěl. Sice chci každý zápas vyhrát, ale ambice už jsem si vystřílel dříve.
O kom bys, za ten rok co působíš ve Lhotě, řekl, že je nejčastějším přispěvatelem pro klubovou kasu a proč?
Asi ten, co nejvícekrát uspěl v této anketě (směje se). Což pokud se nemýlím by mohl být Švehlís. V ostatních kategoriích vyniká podle mě už jenom David Křížek, který chodí skoro vždycky pozdě.
Kluci mi řekli, že jsi taková "tichá voda", že na tebe moc pikantních informací nevědí. Je to s ohledem na lhotský kolektiv dobře, že si držíš určitý odstup, nebo jsi se ještě pořádně neprojevil?
Jak jsi položil tu otázku, tak mi došlo, že to možná dobře je. Nicméně to souvisí s tím, co jsem zmiňoval - nestíhám moc tréninků, takže asi ani není moc prostoru k nějakým výlevům. Na druhou stranu je nutné zmínit, že dostat se ke slovu přes Kohyho či Kubu Záhrobského, není vůbec jednoduché.
Občas má někdo nějakou předzápasovou tradici/zvyk. Jak jsi na tom ty?
Nemám talismany, plyšáky a tak podobně... Spíš zvykem je, že ponožky, štrupny, atd., začínám vždy pravou. A pak tam mam nějaký nabuzovací prostředky, to se už dá taky brát za (zlo)zvyk.
V kabině máte prý TV. Je to vážně na zápasové rozbory, nebo tam hrajete PlayStation?
Já o rozborech dvakrát slyšel, PlayStation jsem v kabině ještě nepotkal. A jak jsem zmiňoval - moc čárek v tréninkovém deníku nemám, takže tu sice visí, ale já ji vlastně ještě neviděl ani zapnutou.
Teď taková "rychlovka", co je ti bližší: tráva x umělka; gól x asistence; Adidas x Nike; pivo x víno; zelená x slivovice; MC'D x KFC; Justin Bieber x Kabát...
Jednoznačně tráva; dříve gól, teď už asistence; Nike; pivo; ani jedno; samozřejmě proteinová tyčinka; v kabině jede Kabát, takže odpověď je jasná.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.