Radek Pešl, SK Slavia Jesenice: Zahrát si se Štěpánem Kučerou a Ladislavem Volešákem byla čest.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžeš nám popsat utkání proti Mělníku a zároveň tvůj hattrick do sítě Mělníka?
Do zápasu jsme šli s tím, že nás čeká asi nejdůležitější zápas jara. Šlo o všechno, buď to vyhrajeme a budeme mít nadále šanci na setrvání v soutěži nebo prohrajeme a nejspíše by bylo už rozhodnuto o sestupu. Zápas se pro nás ze začátku vyvíjel dobře. Vytvářeli jsme si více šancí než soupeř směrem dopředu a snažili se, aby soupeř neměl prostor s míčem cokoliv udělat. Poprvé se skóre měnilo ve 14. minutě kdy Jan Bureš z rychlého protiútoku z pravé strany centroval míč do vápna a posadil mi míč na hlavu. Po tomto gólu se nám hodně ulevilo a pokračovali jsme dál ve vytváření šancí. Po 10 minutách od prvního gólu se skóre měnilo podruhé. Když jsem nehlídaný dostal přihrávku na kraj malého vápna a zakončil k přední tyči. Skóre bylo 2:0 pro nás. Ve 32. minutě se skóre měnilo znovu pro nás, kdy jsem ve vápně sebral odražený míč a poslal nás do vedení 3:0. Myslím, že po tomto gólu a výsledku první půle (3:0) nám všem spadl kámen ze srdce. O poločase jsme si řekli pár věcí v kabině jak by měl druhý poločas vypadat. Zprvu druhé půle jsme se drželi víc na naši polovině a snažili se udržet balón. Soupeř nás prvních 20 minut druhého poločasu hodně tlačil a my si nevytvářeli vyložené šance jako v prvním poločase. Snažili se snížit, ale náš vynikající gólman Martin Mašek nás opět podržel. V 66 minutě se utrhl ze stopera Jiří Novotný, a krásnou střelou z dálky uklidil míč za zády soupeře na 4:0. Konec zápasu jsme si už dokázali uhlídat, zbytečně jsme se nikam nehrnuli, ale i přesto se skóre měnilo ještě jednou, kdy si soupeř v 88.minutě nešťastně srazil míč do brány. Odehráli jsme solidní zápas v sestavě která nebyla 100%, ale zaslouženě body připadly na naši stranu.
Byl to tvůj první hattrick nebo střílíš pravidelně ostrými?
Tak první hattrick v kariéře to nebyl, ale v soutěži v dresu SK Slavia Jesenice ano. Jsou to zatím moje jediné tři góly, ale důležité v jarní části. Dlouho jsem se po příchodu z mého mateřského klubu TJ Štěchovice nechytal. Byl jsem zvyklý na úplně jiný styl hry, který teď předvádíme. Doufám že tuhle fazónu si přenesu do nadcházejících zápasů.
Můžeš nám přiblížit svou dosavadní kariéru? Kdo tě přivedl k fotbalu?
Asi jako každé dítě ke sportu přivedou rodiče, tak ani v mém případě tomu není výjimkou. Za tuhle fotbalovou část života vděčím hlavně jim, že mě vždycky v tomto ohledu podporovali a podporují. Moje kariéra začínala v klubu TJ Štěchovice kde jsem následně strávil zatím většinu dosavadní kariéry. Byly to roky na které nikdy nezapomenu. V období mladších-starších žáků o mě projevovala zájem Povltavská Fotbalová akademie, kde jsem následně strávil přibližně 2 sezóny. Po návratu do Štěchovic jsem se soustředil na působení právě v mateřském klubu. Po přechodu do chlapů jsem hrál za Štěchovice B které hrálo okresní přebor. Během působení v B týmu mě oslovil trenér Áčka, že by chtěl abych začal chodit s nimi. Skok z okresního přeboru do ČFL byl pro mě obrovský. Když jsem souběžně hrával za Štěchovice A i B mou fotbalovou kariéru otřáslo zranění kolene, kdy jsem musel v 16 letech podstoupit operaci, plastiku vazů a sešití menisku. Po návratu jsem zamířil do krajského přeboru SK Hvozdnice a po půl roce do divize SK Hořovice. Nakonec jsem skončil zpátky ve Štěchovicích kde jsem působil 2 roky. Na konci roku 2021 mě oslovila právě SK Slavia Jesenice jestli bych to nechtěl zkusit u nich a já souhlasil.
Máš nějaké cíle ať už v osobním či fotbalovém životě?
Cílů v osobním životě mám víc. Nejdůležitější je ale zdraví a mít střechu nad hlavou. Ve fotbale, je to určitě se víc a víc zlepšovat a dotáhnout to nejvýš co to půjde. Ale na to člověk musí fakt makat. Ne jenom na hřišti, ale i mimo něj. Talent bez práce a dřiny není nic. Samozřejmě cílů je víc ve fotbale. Každého fotbalisty je sen si zahrát na nejvyšší úrovni např. Premier league před 100 tisíci diváky a slyšet skandovat svoje jméno. Jeden cíl už se mi splnil tím, že jsem si mohl zahrát s pány fotbalu u nás jako je Štěpán Kučera, který hrál za AC Sparta Praha nebo dokonce za Club Brugge, Ladislavem Volešákem který hrál za Slavii Praha a vyhrál 2x českou fotbalovou ligu.
Máš před utkáním nějaký speciální rituál?
Speciální rituál asi nemám. Rád si poslechnu před zápasem hudbu, která mě namotivuje abych podával výkony a pomohl týmu k vítězství.
V hlasování jste s přehledem získal nejvíc hlasů, čím to je? Máte silnou základnu fanoušků nebo jste si posílal hlasy sám?
Největší podíl na tom určitě bude mít naše základna SK Slavia Jesenice jak fanoušci tak hráči i vedení. Hned po tom co jsem zjistil, že jsem se dostal do sestavy kola, jsem neváhal a svým blízkým přátelům i rodině jsem poslal odkaz ať mě přijdou podpořit. Přiznávám, že sám sobě jsem si dal jeden hlas (smích) a stejně i svému spoluhráči Jiřímu Novotnému, který byl v nominaci podruhé za 14 dní. Všem kteří pro mě hlasovali bych chtěl tímhle poděkovat.
Kolik si musíte připravit do týmové pokladny za tento titul hráče 24. kola?
Jelikož jsem tady první sezónu, vůbec netuším kolik si za tohle účtují ani za jakékoli jiné “prohřešky”. Všechno se dozvím na konci sezóny.
Jak vidíš nadcházející domácí zápas proti Divišovu, tento zápas je pro Vás velice důležitý, jelikož se na Divišov můžete dotáhnout na rozdíl jediného bodu?
Je to další zápas podobný tomu minulému. Bude to zase hra o všechno z naší strany. Tyhle body nám můžou pomoct s udržením se v soutěži. Z mé strany do toho dám všechno. Doufám, že se sejdeme všichni a ostatní kluci to pojmou podobně jako já. Hrajeme doma tak si myslím, že i to by nám mohlo pomoct.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.