Štěpán Blažek: "Takhle se mi snad ještě nikdy nedařilo, ale je to hlavně zásluha týmu."

Hlasovali jste pro nejlepšího hráče 25. kola krajského přeboru a vítězem se stal Štěpán Blažek. Ofenzivní záložník Nového Bydžova se o víkendu předvedl v zápase s Jičínem, když vsítil hattrick. 

Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V poslední utkání jste porazili Jičín vysoko 5:0. Jak bys zápas zhodnotil? 
Zápas jsme velice dobře začali a už ve 3. minutě 1:0 vedli. Pak jsme na to ještě 3x navázali a do poločasu vedli 4:0. Rozhodně to ale nebylo úplně tak jednoznačně, jak se zdá, Jičín měl v první polovině jednu velkou šanci, kterou zlikvidoval Standa Stryhal, to mohlo zápas velice zdramatizovat. Druhá půle už se pak spíše jen dohrávala.
Dostal ses do sestavy kola už mnohokrát, ale tentokrát si konečně zvítězil. Jak to vnímáš? A co tě to bude stát u vašeho pokladníka? 
Moc si vážím toho, že se pravidelně dostávám do sestavy kola. Snažím se dělat maximum pro tým a jsem rád, že je to oceněno i takto “individuálně”, ale hlavní jsou body. A za to, že jsem tentokrát zvítězil musím poděkovat hlavně klukům z kabiny, kteří opravdu poctivě hlasovali. Týmová kasa už mě stála nemalé peníze a bojím se, že rozhovor bude dalším větším příspěvkem, ale zůstane to v týmu (směje se). 
Za posledních pět utkání si vsítil 12 branek. To je neskutečná forma. Musíš být se svými výkony spokojený? 
Děkuji moc. Musím říct, že takhle se mi snad ještě nikdy nedařilo, ale je to hlavně zásluha týmu. Kdyby se nám nedařilo týmově, tak by se takhle nedařilo ani mně. Navíc kluci mi to skvěle připravují, takže by byl hřích ty góly nedávat.  Nenazval bych to, že jsem spokojený, jsem opravdu rád, že mi to tam takhle padá, ale výkony mají své mezery.
Momentálně si i nejlepší střelec soutěže a vedeš před spoluhráčem Nikolasem Bekerou, tak probíhá v kabině nějaké hecování nebo sázka, kdo nakonec vyhraje nejlepšího střelce? 
S Bekym jsme se domluvili, že budeme mít na konci oba stejně gólů, takže po neděli jsem ho hecoval ať zabere, že mu začínám utíkat (směje se).
Jak bys popsal svoji pozici na hřišti? Jsi spíše záložník nebo se pasuješ do role útočníka? 
Určitě se pasuju do pozice záložníka. Teď mám hodně ofenzivních úkolů a mám doplňovat Bekyho v útoku, ale doplňuji ho spíše z hloubky pole, což mi vyhovuje.
K vytouženému postupu vám chybí jeden bod a nyní hrajete v Hořicích. Budete chtít slavit už tam? 
Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme získat 3 body a v Hořicích tomu nebude jinak.
Jaký je tvůj fotbalový sen? 
Těžko říct, co je můj fotbalový sen, dlouho jsem nad tím takhle nepřemýšlel. Měl jsem v hlavě, že se budeme snažit udělat všechno pro postup do divize a dál jsem se nedíval.  Ale chtěl bych zůstat hrát v Bydžově a s týmem, který tady je, se podívat do co nejvyšší soutěže to půjde.
V letošní sezóně jsi hodně vidět, lákala by tě nabídka z vyšších soutěží než je divize?
Pod Petrem Průchou už hraju za chlapy nějaký čtvrtý rok a každý rok byla cílem divize a teď, když je to na dosah ruky (pořád to ještě nechci zakřiknout, ještě není nic hotovo), tak určitě nechci nikam odcházet. Navíc studuji a stíhám maximálně dva tréninky s týmem týdně a to je dle mého názoru málo na nějakou vyšší soutěž a bojím se že to bude málo i na divizi. 
Profil hráče: Štěpán Blažek
Věk:
21 let
Kariéra:
SK Sokol Opočnice, RMSK Cidlina Nový Bydžov 
Pozice:
Střední záložník
Číslo dresu:
7

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.