ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 21.kolo Zlínský | Krajský přebor - Brankář Nevšové Jiří Kiza prošel mládeží Baníku Ostrava, nyní působí i jako trenér pro Brankářskou akademii Zlínského kraje

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola. Co Tě to bude v kabině stát?
Děkuji, určitě mě tohle ocenění bude v kabině něco stát. Ale díky rozhovorům Vaška Tomšů a Toma Hrnčiříka už máme menší základ na závěrečnou, který rád doplním... Doufám, že nebudu poslední.
Po svém parťákovi z nevšovské branky Tomáši Hrnčiříkovi, jsi už druhým gólmanem z jednoho klubu. To asi není náhoda?
Sice jsme oba úplně jiné typy brankářů, ale trenér Štěpaník nám věří oběma stejně. A my se svými výkony snažíme jeho důvěru splácet.
S celkem z Napajedel jste vyhráli i v deseti, jak utkání probíhalo z pohledu brankáře?
Zápas jsme začali dobře, měli jsme převahu a z toho pramenili i naše šance. Zhruba od 30. minuty se do hry dostal i soupeř. Zhruba ve 40. minutě jsme obdrželi ČK. Bylo pro nás hodně důležité dohrát poločas s nulou, což se povedlo. O poločase jsme si řekli, co chceme hrát a to se nám povedlo přenést i na hřiště. Zápas jsme odehráli skvěle takticky a nechyběla ani bojovnost a vůle zvítězit.
Třikrát po sobě jste doma vyhráli 1:0, to svědčí o dobré obranné činnosti Vašeho mužstva?
Toto téma jsme řešili, v týdnu v kabině. Jsou na to dva pohledy. Buď máme neproduktivní útok. Anebo kvalitní brankáře. Já na to mám pozitivní pohled tak se přikláním k druhé možnosti, ale určitě nemáme hru postavenou na defenzivním fotbale, jako třeba Plzeň. Chceme hrát aktivně dopředu.
Důležité branky znovu dává Václav Tomšů, jak hodnotíte tohoto snajpra?
Je to typ útočníka, co má čich na branky. Je zkušený a ví kde a kdy má být, aby dal branku.
Kdo patří k tahounům Nevšové, máte poskládaný poměrně nový tým a také nového trenéra?
Neřekl bych, že nový. Spíš jen doplněný. Osa týmu zůstala. V obraně nastupuje zkušený Aleš Urbánek, v záloze nám operuje Kvěťák s Kutrou a v útoku Tomšů.
Teď hrajete v pátek 13. na Baťově. To si asi hodně zachytáte, pokud dostanete důvěru?
Ano, snad to bude šťastný pátek 13. pro nás a uděláme dobrý výsledek. S Tomášem jsme už před začátkem jara věděli, kdo bude který zápas chytat. Takže se na jednotlivé zápasy můžeme připravit a neřešit, jestli bude chytat ten nebo onen.
Chytáte i ligu sálového fotbalu-futsalu za Zlín, jak hodnotíte uplynulou sezonu?
Spíš bych řekl, že jen figuruji na soupisce, a když vypadne brankář, tak zaskočím. Moc času na futsal mi nezbývá. Ale nepostoupili jsme do závěrečného Final Four v Luhačovicích, ve čtvrtinále nás vyřadila později mistrovská Sparta.
Kde jste začínal svoji kariéru a které kluby jste prošel?
Mládeží jsem prošel Baníkem Ostrava. V mužích jsem si zahrál Moravskoslezský krajský přebor. Následovalo stěhování do Zlína a roční pauza od fotbalu. K fotbalu jsem se vrátil v Kelči, kde jsme dvakrát postoupili do krajského přeboru, ale nepovedlo se nám v něm udržet. Následovalo hostování v týmu FK Příluky a Sokol Veselá. Poté mě oslovil trenér Štěpaník s nabídkou do Bystřice pod Hostýnem. V zimě mě oslovila paní Urbanová z Nevšové.
Co máte za povolání a jaké máte záliby?
Již deset let pracuji jako provozní pro Ogarovu pizzu ve Zlíně, kde momentálně otvíráme hospodu. Dále působím jako trenér pro Brankářskou akademii Zlínského kraje, kde trénuji mladé brankáře. Volný čas trávím se svou přítelkyní, které bych chtěl poděkovat za podporu a vzkázat jí, že si toho moc vážím.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.