ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 20.kolo Zlínský | Krajský přebor - Ikona luhačovického fotbalu Ondřej Červenka si myslí, že Krajský přebor je pro celek z lázeňského města optimální soutěží

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola. Přes solidní výkon to s Kvasicemi na body nestačilo. Co bylo příčinou?
S Kvasicemi to byl oboustranně kvalitní útočný fotbal, obě mužstva chtěla vyhrát a měla několik gólových příležitostí, zápas mohl klidně skončit 5:5. Rozhodla větší kvalita v zakončení a zároveň to potřebné „šteštíčko“.
V jarní části se hodně trápíte a jste jen stínem mužstva, které okupovalo po podzimu druhé místo?
Kromě zápasu s Baťovem, byly všechny naše jarní zápasy vyrovnané. Když se podíváte na výsledky, vždy je rozdíl skóre nejvíce o jednu branku, bohužel většinou v náš neprospěch. Zápasy, které jsme na podzim o gól či dva vyhrávaly se nám na jaře nedaří zvládat. Těch důvodů bude asi více, ale samozřejmě to má co dočinění s našim kádrem, kdy se nám zranilo několik důležitých hráčů, jiní zase nemají úplně optimální formu.
V prvním jarním kole jste zažili šok od otrokovického Baťova. Prohra 9:2 byla si hodně krutá? Přitom v generálce na jaro jste dokázali porazit divizní Slavičín...
Zápas s Baťovem byl hodně krutý, v dospělém fotbale jsem osobně nic ani vzdáleně podobného nezažil a už doufám ani nezažiju. Oproti podzimnímu zápasu jsme hodně omladili a v základu hrálo myslím až 8 jiných hráčů, v podobné sestavě jsme v předchozím zápase sice porazili Slavičín, bohužel mistrák je něco jiného a s Baťovem to byl propadák.
Několikrát jste odmítli nabídku na divizní soutěž, bylo to správné rozhodnutí? Dáváte teď šanci mladým odchovancům, to je asi ta nejlepší cesta, aby se v soutěži otrkali?
Vzhledem k aktuálnímu umístění v tabulce to zřejmě správné rozhodnutí bylo. Pokud bychom chtěli hrát divizi, museli bychom sehnat jednak více peněz, jednak posílit kádr. V posledním roce se nám podařilo začlenit několik našich odchovanců do základního kádru, což je jediná dlouhodobá cesta, to by bylo v případě divize o dost složitější. Myslím si, že je krajský přebor pro Luhačovice co do velikosti rozpočtu, hráčského kádru nebo zajímavosti pro fanoušky optimální soutěž.
Baťov je v jarní části bez konkurence, myslíte si, že se neztratí ani v divizi?
Baťov má mladý perspektivní kádr a kvalitní zázemí, pokud se udrží pohromadě, mohli by divizi zvládat slušně.
Váš bývalý hráč a trenér Jan Jelínek teď vede ligové fotbalisty Zlína. Jak hodnotíte jeho angažmá ve Zlíně?
Samozřejmě Jeldovi všichni moc fandíme a zápasy prožíváme ještě více než dříve. Někdy mi to přijde skoro jako z pohádky, kdy se Honza stal králem…každopádně si to za svou pracovitost, přístup a trenérské dovednosti rozhodně zasloužil! Celkově vzato si podle mě vede dobře, hra má svůj řád a systém, který hráči respektují, nováčkovskou daní mezi elitním trenéry je podle mě hlavně herní a výsledková nevyrovnanost v některých zápasech.
Váš bratr je předsedou FK Luhačovice, nemá na Vás vyšší nároky?
Nemám pocit, že by na mě měl bratr vyšší nároky, myslím, že ví, že to ani není potřeba, oba dva děláme pro fotbal v Luhačovicích hodně již řadu let.
Navíc Váš otec drží mnoho let nad vodou zlínský fotbal. Asi není jednoduché všechno skloubit dohrody s rodinou či podnikáním?
Jednoduché to určitě není, jak se říká, kdyby to bylo jednoduché, tak to dělá každý. A skloubit vše dohromady zvládá podle mě hlavně proto, že je výborný manažer.
Jak vidíte luhačovický fotbal do budoucnosti?
Osobně se řídím spíše heslem „žij přítomností a budoucnost se o tebe postará“, proto děláme ve fotbale to nejlepší, co dokážeme a budoucnost přinese, co přinést má. Nicméně doufám, že se nám podaří dobudovat tribunu u travnatého hřiště a pracovat kvalitně i nadále napříč všemi kategoriemi.
Máte dobrou mládež, teď hraje dobře i B mužstvo v Okresním přeboru Zlína....
Je pro mě někdy až s podivem, kolik dětí se v Luhačovicích v posledních letech podařilo do mládežnických kategorií přitáhnout, vzhledem k aktuální konkurenci ostatních sportů/zálib. Je to velká zásluha našich mládežnických trenérů a za to jim patří velký dík. V B týmu je hodně odchovanců a zároveň občas vypomůžou i hráči z Áčka, proto fungují bez problémů.
Jaké máte záliby, kromě fotbalu?
Obecně mám aktivně rád téměř jakýkoliv sport – hokej, tenis, lyžování, běhání aj. Rád si ale také přečtu zajímavou literaturu nebo se podívám na nějaký film. Nejraději ale trávím volný čas se svou dcerou a manželkou. Často jezdíme na kole či koloběžce na luhačovickou kolonádu, kde se potkáváme s dalšími kamarády.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.