Dominik Palm: "Příjmení Palm k Hořicím už prostě patří."

Nejlepším hráčem 24. kola krajského přeboru se stal podle hlasování fanoušků kapitán Hořic a lídr jejich obrany Dominik Palm. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a slibovaný rozhovor najdete zde.

 

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V poslednímu utkání jste porazili Červený Kostelec a byla to vaše první venkovní výhra, takže to zřejmě byly velmi důležité tři body do tabulky?
Po nešťastném domácím utkání s Jičínem jsme tohle povzbuzení potřebovali. Vzhledem k postavení v tabulce, boji o záchranu a faktu, že nyní hrajeme s prvními dvěma celky tabulky, to jsou samozřejmě velmi cenné body. A moc si jich vážíme.
Jaký byl průběh utkání? Jak bys ho zhodnotil?
Už před zápasem jsme věděli, že na hřišti menších rozměrů ve Rtyni v Podkrkonoší to bude spíše boj než nějaký líbivý fotbal. My jsme předvedli organizovaný, bojovný výkon a byť to byl typický remízový zápas, nakonec myslím, že jsme si tu těsnou výhru přece jenom zasloužili. 
Nejen, že jste vyhráli, ale také jste udrželi čisté konto, mohla by být i tohle cesta k dalším bodů?
Pokud nedostanete gól, nemůžete prohrát (usměje se). Takže určitě ano. Jsem rád, že se nám v posledních zápasech podařilo vícekrát udržet čisté konto. Je to důležité pro sebevědomí celého týmu. A doufám, že na to budeme schopni navázat i v dalších utkáních. 
Na udržené nule jsi měl jako stoper velký podíl, tak jak jsi byl se svým výkonem spokojený?
Měl jsem hodně vyhraných vzdušných soubojů, což bylo zvlášť v tomhle utkání důležité. Musím říct, že nikdy nejsem se svým výkonem úplně spokojený. Ideální stav je, když se prosadím střelecky a zahraje dobře defenziva. To první se mi na jaře bohužel nedaří, mám poměrně dost zakončení, ale bohužel špatně seřízenou mušku. Tedy hlavně hlavu, při zakončení ze standardních situací (usměje se). Jsem hlavně rád, když pomůžu týmu k bodům. A je mi jedno jak.
Stal ses podle hlasování nejlepším hráčem kola? Jak to vnímáš a bude tě to něco stát v klubové kase? 
Tohle vítězství určitě nepřeceňuju (směje se). Je to hlavně zásluha spoluhráčů a všech, co pro mě hlasovali. Co se týče příspěvku do týmové kasy, věřím, že si to náš pokladník „Nečes“ rád pohlídá (směje se). 
V dalším kole vás čeká venkovní zápas na půdě hradecké Slavie, tak jaké utkání očekáváš tam? 
Zápas se špičkovým celkem tabulky, který má ambice na divizi. Čekám nesmírně těžké utkání. Slavie má navíc výhodu domácího prostředí. Základem úspěchu bude z naší strany týmový, obětavý výkon. Věřím, že máme na to Slavii potrápit. Body potřebujeme jako sůl.
Do konce zbývá šest kol, tak je v silách Hořic záchrana? 
Bude to v každém případě těžké, ale v silách týmu to rozhodně je. Myslím, že na jaře, i díky posílení o bratry Drozdovi, jasně ukazujeme, že na spodní příčky nepatříme. Mrzí nás zbytečné ztráty bodů. Na jaře doma s Jaroměří, ve Vrchlabí a hlavně v posledním domácím utkání s Jičínem, které jsme měli jednoznačně vyhrát! 
Jsi kapitán Hořic a lídr obrany, vidíš svou budoucnost i nadále v tomto klubu?
Myslím, že k Hořicím příjmení Palm už prostě patří (usměje se). Je pravda, že si někdy říkám, že jsem si mohl zkusit vyšší soutěž, ale to už je teď pasé. Mám jasně nastavené priority. Je mi jednatřicet, mám rodinu, stavíme dům a v Hořicích je nejhezčí trávník a zázemí v kraji (usměje se). Asi bych už teď ani neměl radost z výhry v jiném klubu.  
Profil hráče: Dominik Palm
Věk:
31 let
Číslo dresu:
9
Pozice:
Střední obránce
Kariéra:
TJ Jiskra Hořice

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.