V dorostu to byly krásné časy, říká Jan Horský

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k hráči kola! Proti Loko B jste konečně vyhráli, jak si byl spokojený s výkonem mužstva a tím tvým?
Děkuji, už jsme potřebovali zabrat, s Lokotkou jsme odehráli velmi dobrou první půli, ve druhé jsme naopak zbytečně ubrali a měli štěstí, že to soupeř nepotrestal. S vlastním výkonem nejsem nikdy úplně spokojený, ale ta první půlka docela vyšla i mně. :-D
Jak vidíš zatím dosavadní průběh sezón, z pohledu Žabovřesk? Jsi spokojený s umístěním, a jaké si v klubu dáváte cíle pro zbytek sezóny?
Počet bodů, které jsme uhráli na podzim považuji skoro za zázrak, díky tomu máme na zbytek sezóny klid. Já chci udržet minimálně 6. místo, kde jsme nyní. Zbytek jara chceme ale hlavně přežít ve zdraví a na hřišti si to užívat. I po zápase. :-D
Jak vidíš zajímavý souboj Borku a Zlivi o první místo?
Čekám, že postupovat budou oba, vzhledem k tomu, jak týmů na všech úrovních ubývá.
Můžeš nám přiblížit svou dosavadní fotbalovou kariéru? Za jaké kluby si hrál a co všechno sis zahrál?
Začínal jsem v žácích v Žabovřeskách, v dorostu jsme se pak spojili s Jankovem, když jejich dorost postoupil do krajského přeboru a potřeboval dva týmy. To byly krásné časy a velká fotbalová párty. :-D V mužích jsem pak hrál pár let za Strýčice a teď už asi desátou sezónu za Žabovřesky. A ptáš se správně, už jednou jsem říkal, že jsem jak brambory, hodím se ke všemu. :-D Zkusil jsem si všechny posty, pár zápasu jsem i chytal.
Máš ještě nějaký fotbalový sen nebo cíl, který by sis rád splnil?
Za Liverpool už si asi nekopnu, Žaby do ligy taky nevytáhneme... :-D Ta naše pozice v okresním přeboru je vlastně skoro sen. :-D Měl jsem cíl začít zase při fotbalu běhat, což se mi díky několika odhozeným kilům snad povedlo :-D Sen je, aby nás to v Žabech zkusilo víc. :-D Ale samozřejmě narážím na kluky, kteří to hrají hlavou a běhat nemusí. Nechci Čudlu a Formiče jmenovat. :-D
Máš za svojí fotbalovou kariéru nějaké utkání, které se ti zarylo do paměti? Jaké to bylo? Popřípadě tvůj největší fotbalový zážitek?
Zážitků mám spoustu, jak jsem řekl, hlavně dorost byla fakt párty jak na hřišti, tak mimo něj. :-D Takhle narychlo si vybavuji třeba výhru 22:1 proti mladšímu dorostu Soběslavi nebo zápas před lety proti Úsilnému, které jsem začal v bráně a když se uráčil dorazit náš tehdejší gólman, šel jsem do pole a dal 4 góly, vyhráli jsme asi 6:2.
Jsi fanouškem fotbalu také v televizi? Jakému týmu fandíš a jak vidíš úroveň českého fotbalu?
Oblíbené týmy mám, FC Liverpool, FC Barcelona, Borussia Dortmund. Ale především mám rád ofenzivní fotbal, přeji každému, kdo ho hraje, hezky se na to kouká. V českém fotbalu vidím nějaké záblesky naděje a snahy o zlepšení, ale je to běh na dlouhou trať. Pro nás už tuhle žumpu nikdo nevyčistí, ale přál bych třeba dětem, o které se naši trenéři v Žabech dobře starají, aby si zahráli v lepším prostředí, než my. Co si budeme povídat, i v nejnižších soutěžích člověk mnohokrát narazil na takové ty "postranní taktiky" a o "čistotě" profi fotbalu... To je škoda slov.
Je něco co bys chtěl vzkázat klukům do Žabovřesk?
Vydržet. Je nás málo, nemládneme, ale jsme skvělá parta a byl bych velmi nerad, kdyby tu fotbal nepřežil. A také poděkovat všem, předsedovi Vítu Hrabčákovi za jeho skvělou práci a každému dalšímu, kdo přiloží ruku k dílu a pomůže s chodem klubu. Sám teď nevím, kam moje další nefotbalové i fotbalové kroky povedou... Ale fotbal v Žabech nechci nechat padnout, musíme rozjet skauting a udělat nábor, třeba seženeme dalšího Kužela. :-D

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.