Jan Fridrich: "Každý zápas se snažím na hřišti odevzdat maximum, co ve mně je."

Redakce fotbalunas.cz vyzpovídala Honzu Fridricha, útočníka Sokola Třebeš a nejlepšího hráče 23. kola krajského přebeoru. Slibovaný rozhovor najdete zde. 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vraťme se k poslednímu utkání. Výhra na půdě Vysoké se nerodila snadno, jak si utkání viděl ty? 
Utkání s Vysokou jsou vždy plné emocí a ostrých soubojů, jelikož se jedná o malé derby. Soupeř hrál celý zápas jednoduchý fotbal, který jim vyhovuje. My jsme se snažili hrát kombinačně a jsem rád, že se nám to vyplatilo a dotáhli jsme utkání do vítězného konce.
Po delší době jsi naskočil do utkání od prvních minut a hned si vsítil dvě branky. Může to být vstupenka do základní sestavy i pro další zápasy? 
Sestavu určuje vždy trenér a proto rozhodnutí nechám na něm. Každý zápas se snažím na hřišti odevzdat maximum, co ve mně je.
Jsi odchovancem Třebše, vidíš svou budoucnost právě v tomto klubu nebo by ses chtěl podívat i někam dál?
Jednou bych si rád zahrál alespoň divizní soutěž a pokud by to bylo s Třebešským A-týmem, tak jen dobře. Ale uvidíme, co přinese budoucnost. 
V Třebši dobře funguje mládež a A tým je kvalitně doplňován jak hráči B týmu, tak právě odchovanci. Je tedy velká konkurence v týmu? 
Dalo by se říci, že ano. Prakticky na každé pozici je konkurence, což každého hráče posouvá výkonnostně dopředu. Takže to vnímám jen pozitivně.
Jaká je tvá preferovaná pozice na hřišti? 
Osobně hraju nejraději v útoku na podhrotu nebo na pozici ofenzivního středního záložníka.
Mohli jsme tě vidět i ve futsale, ať už v Hradci nebo v Chrudimi v mládežnických kategoriích. Jak ty tento sport vnímáš ve srovnání s fotbalem? 
Futsal je více o taktice, čtení hry, přesnosti a technických dovednostech. Častěji se dostanete k míči a musíte s ním rychle pracovat na menším prostoru. Naučil jsem se tak spoustu věcí, které využiji i ve fotbale a můžu tím být odlišný. Mnoho světových fotbalistů (především z Brazílie) začínalo právě s futsalem, avšak v ČR mnoho fotbalových trenérů nahlíží na futsal zbytečně skrz prsty.
Hraješ ještě někde futsal, popřípadě máš to v plánu? 
Futsal mi rovněž přirostl k srdci. Rád vzpomínám na úspěšná tažení juniorskými soutěžemi. Momentálně si chodím zahrát pouze na futsalové turnaje během zimní a letní fotbalové přestávky. Avšak rád bych se k aktivnímu futsalu vrátil, pokud přijde ta správná nabídka.
Máš nějaký fotbalový idol? 
Stylem hry se mi asi nejvíce líbí Memphis Depay.
Profil hráče: Jan Fridrich
Kariéra: Třebeš, RMSK Cidlina Nový Bydžov U15, Třebeš
Věk: 22 let
Číslo dresu: 10
Pozice: útočník / střední záložník

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.