Přátelák na starém Edenu proti Slavii pro mě byl největším zážitkem, říká Radim Worzischek

Kapitán a stálice petrohradské kopané, i tak by se dal pojmenovat hráč šestnáctého kola Radim Worzischek. Velezkušený fotbalista je jedním z těch, kteří stojí za zlepšenými výkony týmu a vůbec za celkovým fungováním klubu. S hráčem kola nyní přinášíme tradiční a velmi zajímavý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon proti Šanovu jste byl nominován do sestavy kola, kterou jste následně ovládl. Očekával jste nominaci a následné prvenství?
Vůbec ne. Pro mě je důležitější týmová hra a ne osobní statistiky, ale za hlasy samozřejmě všem moc děkuji. Asi bude na dokopné veselo, když máme tolik hráčů kola, ale samozřejmě záleží, jestli zachráníme soutěž.
Máte za sebou těžký zápas s Janovem. Ukázal vám tento soupeř něco jiného než dosavadní protivníci na jaře?
Janov patří po právu mezi kandidáty na postup, kam řadím i Pavlíkov. Mají dobře poskládaný tým. Jen si myslím, že jim chybí top útočník. Uvidíme, kdo nakonec postoupí.
V následujícím kole zavítáte na hřiště Kroučové. S čím do tohoto utkání půjdete?
Kroučová se namlsala vysokou výhrou v Šanově a když je kompletní, dokáže porážet soupeře ze špičky tabulky. Bude to těžký zápas, ale jestli navážeme na výkony z předešlých utkání, můžeme si odvézt tři důležité body.
Připravujete se na každého soupeře zvlášť nebo je příprava na všechny duely stejná?
Bohužel naše tréninková morálka je špatná, což mě dost trápí. Podle toho pak vypadá i naše příprava na další zápas. Já samozřejmě sleduji všechny naše soupeře a alespoň pár informací o nich se před zápasem snažím týmu předat.
V Petrohradě nejste jen obyčejným hráčem. Co vše máte v klubu na starost?
Jsem místopředseda klubu a dělám skoro vše od zajištění občerstvení pro fanoušky, vedení tréninků, zápisy na utkání atd. Samozřejmě mi pomáhají kluci jako Ondra Čoka (vedoucí týmu), David Učík (předseda klubu) a hlavně bych nechtěl zapomenout na našeho správce Lukáše Halámka, který se stará o komfort týmu v podobě připravených dresů, pití a s naší bídnou technikou dokáže divy, vždy dobře nachystá hrací plochu. I přes to, s jak malým rozpočtem disponujeme, tak si myslím, že mají naši hráči na třetí třídu kvalitní podmínky. Rád bych chtěl tímto rozhovorem ještě poděkovat každému, kdo se zapojil do výstavby buňky na občerstvení a přístřešku pro fanoušky, a to nejen fotbalisté, ale SDH Petrohrad. Konečně je u našeho fotbalového hřiště i hezké zázemí pro fanoušky a pro ty přeci ten fotbal děláme.
Zimní posila Jiří Masopust se jeví velmi dobře. Plánujete tohoto hráče udržet?
Jirka Masopust, můj synoveček (smích). Talent od boha, ale bohužel promrhaný a on ví moc dobře, o čem mluvím. Díky dobrým vztahům se Žihlí, kde rozpustili A-tým, jsem ho stáhnul na jaro k nám, aby nám pomohl se záchranou. Je to nadstandardní hráč na třetí třídu a zatím to dokazuje. Bude těžké ho v létě udržet, už teď má několik nabídek z vyšších soutěží.
Kdo vás k fotbalu přivedl a kde jste udělal první fotbalové krůčky?
K fotbalu mě přitáhli asi kamarádi a začínal jsem samozřejmě zde v Petrohradě u legendárního trenéra pana Krajce. Zde bych také chtěl kariéru ukončit.
Jak se vaše kariéra vyvíjela nadále a jak jste se dostal do vašeho aktuálního působiště v Petrohradě?
Díky panu Machuldovi jsem se dostal do mosteckého dorostu, se kterým jsme postoupili do ligy. V chlapech jsem začal v Braňanech, kde se postupovalo z okresu až do třetí ligy, kterou jsem si bohužel už nezahrál. Přes Petrohrad, Podbořany, Jesenici a německý Steinberg jsem skončil v Žihli, kde se okolo Roberta Otcovského vytvořil tým, který to dotáhl z okresu do krajského přeboru. Poté jsem ještě hrál v Blatně a konečně se dostal opět domů do Petrohradu.
Na jakou část kariéry vzpomínáte nejraději a naopak, na jakou část byste nejraději zapomněl?
Asi na dorost v Mostě. Super parta, postup do ligy a k tomu tréninky s A-týmem Mostu, za který jsem si zahrál i několik přátelských zápasů. Například přátelák na starém Edenu proti Slavii. Když na ty hráče koukáte v televizi a najednou proti nim stojíte jako soupeř (Horváth, Řehák, Ašanin, Ulich atd.), to byl pro mě největší zážitek v životě. Poté rád vzpomínám na Žihli, po Petrohradu moje druhá srdcovka. Naopak nerad vzpomínám na Jesenici, tady jsem moc nedostal jak se říká čuchnout.
Jaký je váš fotbalový vzor?
Žádný světový fotbalista, ale můj bývalý spoluhráč Ladislav Jamrich, který je momentálně trenérem B-týmu Teplic.
Jste fanouškem nebo odpůrcem nadstavby v nejvyšší české fotbalové soutěži?
Mně se nadstavba líbí, je tu dalších pět kol kvalitního fotbalu, což mi v průběhu ligy chybí.
Koho tipujete na mistra Fortuna ligy? Klopýtne ještě Plzeň?
Jelikož jsem fanoušek Viktorky, tak Plzeň.
Následující víkend nabídne zřejmě duel jara mezi Janovem a Pavlíkovem. Jak tento duel vidíte a koho tipujete na vítěze soutěže?
Pro mě dva nejlepší týmy soutěže. V Janově je malé hřiště, což bude hrát do karet domácím, protože Pavlíkov se prezentuje rychlou kombinační hrou, což na malém hřišti zase až tak nepůjde. Vidím to na vyrovnaný duel, kde rozhodnou maličkosti.
Do finále jdou i evropské soutěže. Koho tipujete na vítěze Ligy mistrů, Evropské ligy a Evropské konferenční ligy?
Liverpool, West Ham a Feyenoord Rotterdam.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.