Na jaře se nám daří, ale složitější zápasy teprve přijdou, říká Michal Beneš

Pro Lužnou důležitý zápas, který se nepovedl. Pustověty nedovolily Spartě na jejím vlastnám hřišti bodovat a těsným rozdílem zvítězily. Obrovský podíl na vítězství má brankář Michal Beneš, který svůj tým v několika momentech podržel a v dalším zápase ukázal, že se na něj mohou spoluhráči spolehnout. S hráčem kola přinášíme tradiční tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon proti Lužné jsi byl nominován do sestavy kola, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi nominaci a následné prvenství?
Zápas v Lužné se nám celkově povedl a já jsem rád, že jsem mohl klukům pomoc. Nicméně v každém kole předvádí místní brankáři velmi kvalitní výkony, takže jsem s tím určitě nepočítal, a už vůbec ne s prvenstvím.
Pustověty hrají klidný střed tabulky. Myslíš si, že je to pozice, kde by se měl Sokol držet nebo je v týmu na víc?
Na jaře se nám daří, ale zatím jsme nenarazili na tým z předních příček. Ty složitější zápasy teprve přijdou. Osobně jsem s klidným středem tabulky spokojený, ale samozřejmě čím výše, tím lépe. Máme omlazený tým a myslím si, že určitě můžeme skončit v první pětce. Každopádně v kabině po vyhraném zápase, v euforii, padají i slova o postupu (smích).
Zajímavý boj bude ve spodku tabulky. Kdo si myslíš, že okresní přebor neudrží a spadne?
Je to velmi vyrovnané. Na začátku jarní části jsme byli v bojích o záchranu namočeni i my. Mění se to každým kolem. Po podzimu jsem tipoval Olešnou, ale teď si netroufnu konkrétně říci aspiranta na sestup.
Koho tipuješ naopak, že se posune o patro výš ze III. třídy?
Tipuji, že to nakonec bude Pavlíkov. Mají velmi zajímavý tým plný mladých hráčů. Několikrát přesvědčili, že fotbal hrát umí.
Kdo je dle tebe aktuálně nejlepší brankář naší nejvyšší soutěže a koho považuješ za aktuálně nejlepšího na evropské scéně?
U nás to je jednoznačně Jindřich Staněk. Má za sebou výbornou sezónu a zcela zaslouženě patří mezi opory plzeňského týmu. Na evropské scéně to je asi Jan Oblak, ačkoliv je trošku podceňován.
Jsi fanouškem nebo odpůrcem nadstavby v nejvyšší české fotbalové soutěži?
Nemám nějaký vyhrazený postoj. Z pohledu fanouška jsou barážová utkání zajímavá, ale kdyby se končilo bez baráže, určitě si stěžovat nebudu.
Koho tipuješ na mistra Fortuna ligy? Klopýtne ještě Plzeň?
Věřím, že to Plzeň dotáhne a první místo už nepustí. Ale rozhodně to bude zajímavé až do posledního kola.
Do finále jdou i evropské soutěže. Koho tipuješ na vítěze Ligy mistrů, Evropské ligy a Evropské konferenční ligy?
Ligu mistrů bych přál Realu Madrid, ale myslím, že to letos konečně vyjde Manchesteru City. Na vítěze Evropské ligy tipuji Lipsko a Evropskou konferenční ligu ovládne AS Řím.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.