Petr Nerad, Povltavská FA "B": V životě jsem žádnému obránci ve sprintu neutekl, tak mi ani nic jiného nezbývalo. Fláknul jsem do toho a výsledek už znáte!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak jste byl spokojený s vaším výkonem v Nymburce a jak byste popsal svůj gól ?
Vlastní výkon se těžko hodnotí, zvlášť, když jsem měl zhruba 12 dotyků s balónem za celý zápas. Ale jak se říká, nikdo se neptá jak, ale kolik a to je rozhodující. Výhra pro nás byla důležitá. Už během poločasu jsem viděl, že golman dobře čte hru a hraje vysoko. Navíc já v životě žádnýmu obránci ve sprintu neutekl, tak mi vlastně nic jiného nezbývalo. Flákl jsem do toho a výsledek už znáte. Vyšlo to parádně.
Jak jste se dostal k angažmá v PFA/Hvozdnici?
Skončila mi smlouva v Jihlavě a byl jsem domluvenej na Vyšehradě, který postoupil do 2. ligy. Tam to z nějakých podivných důvodu nevyšlo. Tak jsem zavolal kamarádovi M. Faberovi, že končím, zda by mi nepomohl najit práci. To se povedlo a tím, že je spjatý s Hvozdnici, kde sám hrál. Tak nebylo, co řešit a rozdávám tady radost.
Kolik minut jste letos odtrénoval?
Tím, že jsem letos často zraněný, tak bych odhadl, že to bude v rámci desítek, možná nízkých stovek minut tento rok. Určíte je tam prostor na zlepšení, nebo aspoň by si to přál trenér. Uvidíme…
Myslíte, že se vám s týmem podaří záchrana v soutěži?
Po informacích, že se neustále navyšuje počet sestupujících. Tak bychom museli být pomalu kolem 5. místa, abychom se zachránili. Ale pevně věřím, že tým, co tu máme na udržení v KP bude stačit. Každopádně hlavně chci, aby nás ten fotbal bavil a byla to zábava, to je nejdůležitější.
Kolik toho v zápase naběháte a kolik vypijete po zápase piv?
To jsou strašně záludný otázky! (smích) Nikdy jsem žádnej maratonec nebyl. Což s přibývajícími kily je ještě složitější. Naběhám toho tolik, abych vydržel celý zápas a pomohl klukům, když už se na pivo jde a je zábava, tak se to drží v rozmezí 8-12. Podle chuti.
Kam byste chtěl, aby se váš fotbalový život ubíral, až skončíte s hraním? Láká vás trénování?
Trénovaní mě nikdy moc nelákalo. U dětí už vůbec ne, maximálně u chlapů. Ale na to musí mít člověk licence. Vždy záleží na nabídce, já se nikam necpu. Kolem fotbalu se budu motat pořád, ať už jako fanoušek, nebo host fotbal focus podcastu.
Jak to vidíte s šancemi Liverpoolu na vítězství v LM a PL?
Pořád věřím ve 4 trofeje. I když v PL je ta situace složitější. Pochybuju, že City zaváhá s jejich losem. Pevně věřím, že v LM zvládnou nevyzpytatelný Villareal a ve finále si to rozdají s Manchesterem City a bude klasicky my vám ligu, vy nám pohár.
S kým se vámi v kariéře hrálo nejlépe?
Nehrál jsem zase tolik let na nejvyšší úrovni, tak spoluhráčů tolik nebylo. Ale vždy se mi hrálo dobře s klukama, kteří měli rádi hru s balónem. S nimi jsem si vždy vyhověl a strašně mě to bavilo. At to byl Aleš Čermák v reprezentaci. Nebo Kuba Rada v Bohemce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.