Od trenéra cítím důvěru, říká Opina z Břeclavi

Břeclavský křídelník Martin Opina prožívá parádní start do jarní sezóny. Zjistíte, jak se těší na víkendové derby i to, jaká je jeho fotbalová cesta.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji. No myslím, že mě něco čeká, ale to k tomu patří. Mile rád to zaplatím, a děkuji všem za hlasy!
O víkendu jste porazili Havlíčkův Brod. Jak bys zápas popsal?
Těžký zápas, oba týmy byli celkem vyrovnané. Oba týmy velmi mladé a podle toho také zápas vypadal. Bylo to dost o tom kdo dá první gol. My jsme byli rádi, že se nám podařilo v prvním poločase skórovat 2x a v druhém poločase i se štěstím při hostující neproměněné penaltě a několika šancím dokázali udržet výsledek.
Vstřelil jsi jednu z branek. Můžeš nám ji popsat?
Vzniklo to našim dobrým napadáním soupeře a špatném odkopu brankáře, potom Honza Hloch naváděl míč na střed hřiště a viděl mě jak nabíhám za obranu. Se štěstím a přispěním obránců to propadlo až ke mě a já už musel jen zachovat chladnou hlavu.
V dalším kole jedete k derby do Lanžhota. Co od zápasu čekáš?
Derby. Už to mluví za vše. Bude to těžké utkání, Lanžhot má velice kvalitní mužstvo, které pomýšlí na přední příčky. Pro nás je to ovšem výzva poprat se o dobrý výsledek. Na podzim jsme prohráli 1:2 proto v tomto zápase musíme podat 100% výkon a potom věřím tomu, že můžeme uspět.
Na jaře jsi skóroval v každém zápase a dorovnal jsi svoji bilanci za celý podzim. Čím to je, že se ti začalo střelecky tak dařit?
Na podzim jsem se potřeboval hlavně adaptovat v Břeclavi a po koronavirové pauze i na Český fotbal, jelikož jsem předtím působil v Rakousku. Dost mi k tomu pomohli spoluhráči a trenéři v Břeclavi. V týmu se cítím dobře, máme skvělou partu, což si myslím, že je základ. Doufám, že jsem neřekl poslední slovo a budu nápomocný týmu i v dalších zápasech.
Má na tom svůj podíl kouč Malár, který býval ligovým útočníkem?
Určitě. Trenér mi dal to co jsem potřeboval, důvěru. I když jsem na podzim v některých zápasech nepodal optimální výkon, tak mě dokázal podržet a to pro mě byl signál k zlepšení a k tomu, abych mu to vrátil.
Jak jsi se dostal do Břeclavi? Tvoje cesta z východu Čech, přes jih Moravy a Rakousko je hodně zajímavá...
No bylo to celkem zajímavé a pomohl mi v tom pan trenér Karel Večeřa, který mě vedl na vysoké škole v Brně. Viděl mě hrát na hodinách, tak nějak jsme se dali do řeči o tom kde hraju. A jednoho dne mě zavolal trenér Komňacký, abych došel na trénink do Hodonína. Tam jsem se poznal s trenérem Malárem no a od té doby jsme byli v kontaktu. Během koronavirové pauzy se stal pan Malár trenérem Břeclavi a oslovil mě. Ze začátku jsem nevěděl jestli jít do Rakouska nebo zůstat doma v Poličce. Nakonec to vyhrála Břeclav a jsem za to rád.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Real Madrid
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Jsem z fotbalové rodiny. Mám 3 bratry, kteří hráli fotbal a tátu, který trénoval a od 3 let jsem s nimi jezdil na fotbaly. Dá se říct, že od narození jsem měl u sebe míč. S fotbalem jsem začínal v Poličce, potom rok Svitavy, potom v Chrudimi kde jsem strávil pár let.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Kraj zálohy
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě největší radostí. Je to něco kde se cítím sám sebou, a ta radost z vítězství, smutek z prohry... užívám si každou chvíli na hřišti ať už trénuju sám nebo s týmem.
Věříš, že Slavia postoupí přes Feyenoord do semifinále?
Bude to velice těžké, ale věřím, že ano.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Líbí se mi to, je fajn i pro nás amatéry, si občas o sobě něco přečíst, nebo se dostat do sestavy kola, být oceněn. Je to dobrý způsob motivace.
VÝBĚR MARTINA OPINY:
Největší kliďas týmu:
Trenér Malár
Největší srdcař týmu:
David Fibingr
Největší bavič týmu:
Šimon Herman
Nejrychlejší hráč týmu:
Adam Souchop
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Tomáš Trčka
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.