Tomáš Prskavec, FK Dobrovice: V nižších soutěžích je spousta ,,lopaťáků”, kteří za zápas kopnou vícekrát do vás než do míče

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete nám prozradit, jak jste s fotbalem začínal, a jaká byla vaše dosavadní fotbalová kariéra?
Fotbal jsem začal hrát už ve 4 letech. Moje kariéra začala v FK Krnsko. V mládeži jsem pak měl jen jednu změnu a to v deseti letech - půlroku jsem hrál za FK Mladá Boleslav, poté jsem se vrátil zpět do Krnska. V sedmnácti letech jsem přestoupil do FK Dobrovice. Od té doby jsem si zahrál všechny soutěže od 4. třídy až po divizi (Rejšice, Krnsko, Strašnov, Horky nad Jizerou a Sobotka).
Zvažoval jste konec kariéry, proč?
Opravdu jsem to zvažoval a bylo k tomu více důvodů. S přítelkyní jsme stavěli dům, čekali jsme narození naší dcery. Navíc v té době byl lockdown a vypadalo to, že bude konec světa. Takže ta myšlenka byla, ale nakonec jsem po telefonu slíbil, že si přijdu zatrénovat a pokud se chytnu, zůstanu a budu pokračovat. V opačném případě bych asi už opravdu skončil.
Jak jste si zvykl v krajském přeboru, překvapilo vás něco v této soutěži?
Krajský přebor je soutěž, kterou hrají velmi dobří fotbalisté, takže si zvyknout ani nedá. Každý zápas je jiný a v této soutěži je to kolikrát opravdu jen o jedné chybě, takže je potřeba se soustředit na každý okamžik. V nižších soutěžích je spousta ,,lopaťáků”, kteří za zápas kopnou vícekrát do vás než do míče.
V dosavadním průběhu soutěže se vašemu celku daří, čím to je?
Daří se nám a z toho mám opravdu radost. Hlavní důvody jsou: velmi dobré vedení týmu, kvalitní zázemí, trenéři a kabina plná vynikajících fotbalistů. Prostě se to ideálně sešlo a funguje to jako celek.
Jaké jsou vaše osobní a týmové cíle pro zbytek sezóny?
Osobní cíle si ve fotbale už úplně nekladu. Chci hlavně hrát a fotbalem se bavit, pokud možno, tak bez nějakého zranění. Týmové cíle jsou jasné, nikoho přece nebaví prohrávat, proto chceme vyhrávat každý zápas s co nejméně obdrženými góly. V tu chvíli to baví každého včetně diváků, na tréninku panuje pohoda a všichni jsou spokojení.
Jak jste viděl průběh posledního zápasu s Komárovem, kde se červenou kartou nešetřilo?
Tým Komárov, proti kterému jsem na podzim chyběl, takže jsem vůbec nevěděl do čeho jdeme. Měl jsem informace pouze z tabulky a věděl jsem, že minulé kolo porazili FC Velim. Zápas to byl těžký a to pro všechny včetně diváků, špatné počasí a hodně foukal vítr. Karet padlo opravdu hodně a to i těch červených. Označil bych tento zápas spíš za ,,souboj” a to jak na hřišti tak i mimo padlo spousta sprostých slov. Ale přes to vše jsme vyhráli 2:1, takže nakonec jsme z toho vyšli lépe. Pozápasové pivko chutnalo skvěle.
Jak se připravujete na zápas? Prý máte rád poker.
Připravuji se asi tak jako všichni. Stačí mi ty 2-3 tréninky plus regenerace v sauně, jinak žádné speciální rituály nemám až na ten poker. Chodím rád na pokerové turnaje, protože si tam krásně vyčistím hlavu. Je to moje oblíbená hra a jsem v ní i úspěšný. Většinou to vychází, že druhý den hrajeme, což není úplně ideální z důvodu spánku. Všichni si myslí, že musím být unavený, ale není to tak. U pokeru člověk jen sedí a zahazuje karty, takže je to vlastně relaxace .
Máte tušení, kolik vás bude stát vítězství v hlasování o hráče kola?
Nějaké tušení mám, ale musím se dnes v kabině kouknout na ceník. Každopádně to bude pár stovek, za které nám pak náš pokladník koupí ,,limonádu”, takže rád přispěji.
Prý je vaše „silná stránka“ nedochvilnost, Jste tolik pracovně vytížen, nebo proč tomu tak je, pokud je to pravda.
Práce, práce, práce....

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.