Na sestupové příčky nepatříme, říká nedvědický Humpola

Středopolař Pavel Humpola hodnotí jasnou výhru nad Blatnicí a přemýšlí nad víkendovým šlágrem kola v Třebíči. Dozvíte se, co mu dalo angažmá v Blansku a jak probíhala zimní příprava.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pavle, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Budeš muset vložit něco do kasy?
Děkuji za gratulaci. Myslím, že mi tam určitě kluci něco připíšou.
Kdo ti poslal nejvíce hlasů? Sledoval jsi hlasování?
Nejvíce hlasů mi asi poslali spoluhráči, jak z dorostu, tak i z mužů, ale nesmím zapomenout na kamarády, kteří mě taky podporovali. Nebudu lhát, celkem jsem hlasování sledoval, ale myslím že to bylo v přijatelné míře.
O víkendu jste porazili Blatnici. Jak bys zápas popsal?
Už po zápase proti Stonařovu jsme si v kabině říkali, že tento zápas musíme vyhrát, abychom potvrdili výhru z venku. Hned od začátku utkání jsme na soupeře vlítnuli a rychlým presingem jsme je nepustili k nějaké větší kombinaci a donutili jsme protihráče spíše míče nakopávat. V 6. minutě se pak po nacvičeném rohu hlavou proměnil R. Šikula, a to pro náš tým byl hnací motor. Dále jsme soupeře pořádně k ničemu nepustili a měli jsme více ze hry, což se ve 20. minutě potvrdilo po proměněné šanci M. Vašíčka, který zvýšil vedení na 2:0. Do konce poločasu jsme pak stihli ještě vstřelit další tři góly. V kabině jsme si řekli, že v tomto výkonu budeme chtít v druhém poločase pokračovat, což se úplně nepovedlo a začali jsme ztrácet míče, zbytečně jsme nakopávali a přestávali jsme být kormidelníkem zápasu. To vyústilo v pár šancí blatnických hráčů, které naštěstí nás brankář D. Havlík bez větších problémů vychytal. V 67. minutě se mi poté podařilo vstřelit branku a upravit tak skóre na konečný výsledek 6:0. Celkově hodnotím utkání velice pozitivně. Všichni kluci se snažili a hráli jsme koukatelný fotbal. Jediné, co provázelo tento zápas v negativním slova smyslu byly asi tři zranění hráčů z našeho týmu zapříčiněné chladným počasím.
Vstřelil jsi i dvě branky. Můžeš nám ji popsat?
Celá akce začala od obrany. Rychlými přihrávky jsme se dostali na soupeřovu půli, pak si R. Šikula sběhl pro míč na střed hřiště a všimnul si mého náběhu a krásným nákopem za obranu mi poslal míč a já se ocitnul sám před brankařem, který byl vylezlý z brány a já jej lobem přestřelil a nějak to padlo do brány. Druhý gól jsem pak vstřelil, jak jsem již zmiňoval v druhé půli po přihrávce M. Vašíčka mezi dva obránce a já pak na dlouhou nohu zkusil vůbec trefit balón a ono to najednou skončilo v bráně.
V dalším kole jedete do Třebíče na půdu lídra soutěže. Co od zápasu čekáš?
Doufáme, že po velké a náročné zimní přípravě budeme rovným soupeřem Třebíče. Chtěli bychom v tomto zápase ukázat, že nepatřím na chvost tabulky, ale že můžeme zavařit i týmům z předních příček.
Po zpackaném podzimu máte na jaře formu. V čem je rozdíl?
Rozdíl je určitě v tréninkové morálce. Na podzim to lidově řečeno stálo za prd, ale přes zimní přípravu se toho hodně změnilo. Další záležitostí, která nám určitě v chvalitebných výkonech pomáhá bylo fotbalové soustředění, které nám pomohlo stmelit partu a vytvořit v kabině kamarádskou atmosféru. Celkově zimní příprava byla opravdu náročná. Nejvíce jsme se soustředili na fyzičku, kterou do nás trenér tvrdými a běhavými tréninky vyloženě narval.
Kam až můžete v tabulce vystoupat?
To si netroufnu říct, ale doufám, že půjdeme co nejvíce nahoru to půjde. Jsem rád, že jsme teď trošku odskočili od sestupových příček. Vím, že je teprve druhé kolo jarní části, ale fotbal, který hrajeme nepatří na sestupové příčky tabulky.
Na chvíli jsi si odskočil do Blanska. Co ti tohle angažmá dalo?
Angažmá v Blansku mi po fotbalové stránce dalo opravdu hodně. Tréninky byly velice náročné jak po fyzické, tak i po technické stránce. Hráli jsme druhou dorosteneckou ligu, takže úroveň byla opravdu velká a z rychlosti této soutěže těžím dodnes. Bohužel, ale v toto období začal koronavirus, takže se odehrála pouze podzimní část. I přesto jsem za možnost si zahrát v tomto klubu velice vděčný.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Můj oblíbený tým je Manchester United. Sice se klukům z Manchesteru teď moc nedaří, ale věřím, že časem si to všechno sedne a United zase bude hrát na špičce Premier League.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal v pěti letech. Už od malička jsem si na zahradě kopával s balónem a jednoho dne přišel taťka, že mě přihlásil do nedvědického klubu.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Nejraději nastupuji na střední záloze. Cítím se tam dobře, mám rád když nejsem ničím omezen, jako například lajnovou čárou. Hodně se tlačím do ofenzivy, takže mi připadá, že spíše hraji podhrot, ale zatím mě za to nikdo nepeskuje, takže je to v pohodě.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě naprosto vším. Nedokážu si představit, že bych z nějakého důvodu musel s fotbalem skončit. Nechci na to ani myslet. Své přítelkyní říkám, že jediné na co se mě nikdy nesmí zeptat je, jestli ona nebo fotbal. Odpovědí by totiž byla pravděpodobně zklamaná (smích).
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Fotbalunas se mi líbí. Líbí se mi, že tato stránka se snaží dostat nižší soutěže do podvědomí.
VÝBĚR PAVLA HUMPOLY:
Největší kliďas týmu:
Vojta Haviger
Největší srdcař týmu:
Vojta Štefka
Největší bavič týmu:
Martin Vašíček
Nejrychlejší hráč týmu:
Michal Vašíček
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Jan Pachlopník
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.