Ondřej Veselý, FK Slovan Lysá nad Labem: Zajímám se o klub a chci aby to fungovalo!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete nám prozradit, jak jste s fotbalem začínal, a jaká byla vaše dosavadní fotbalová kariéra?
Začínal jsem na vesnici ve Staré Lysé odkud pocházím. Později si mě vytáhl trenér Lerch do Lysé a když jsem odcházel na střední školu, chytl jsem se v Meteoru Praha. Po třech letech v Praze jsem se vrátil zpět do Lysé, kde jsme hned moji první sezónu postoupili do Krajského přeboru.
V dosavadním průběhu soutěže jste neposbírali moc bodů a patří vám prozatím poslední příčka v tabulce, čím to je?
Bohužel je to těžký. Začíná to na tréninku, kde se nás schází málo. Naštěstí se tým trošku omlazuje, ale jde to pomalu. Co si budem, v kraji už to chce mít široký kádr. Ale věřím, že se blýská na lepší časy.
Jak probíhala zimní příprava, nastaly po nepovedeném podzimu nějaké změny v kádru?
V zimě to vypadalo dobře, odjelo se na soustředění ve velkém počtu. Přišel k nám Honza Ryšánek, s kterým by nám mohlo zafungovat útočné trio, ještě s Tomášem Křížem. Až na facku v generálce od Čelakovic se nám povedli i přípravné zápasy. Teď se to taky ukázalo ve Velimi, kdy jsme se jako poslední tým dokázali rovnat prvnímu. Teď už si jen udržet drive z prvních dvou mistráků.
Jaké jsou vaše individuální a týmové cíle pro jarní část sezóny?
Cíle do budoucna? Makat v každým zápase. Asi víc než se zaměřovat na setrvání v kraji, by bylo nejlepší začít budovat tým na další sezónu. Ať se udržíme nebo ne. Za sebe doufám, že budu pomáhat týmu, tak jak to jen bude možné.
Můžete nám přiblížit jak jste viděl váš poslední zápas s lídrem tabulky?
Podle mě jsme Velim zaskočili. Prvních 30 minut jsme byli aktivnější a potom se to vyrovnalo. Škoda některých z gólu, co jsme dostali. Ale pokud si udržíme přístup s jakým do zápasu jdeme, můžeme ukázat, že nejsme v přeboru jen do počtu.
Prý máte trenérskou licenci, je to pravda? A jaké jsou vaše ambice v tomto směru do budoucna?
Licenci jsem si udělal akorát tenhle víkend. I když je to základní licence, tak mi hodně pomohla. Mám v Lysé na starost mladší žáky. Do budoucna se určitě chystám na B licenci, ale furt jsem v tomhle ohledu na začátku. Ale bylo by hezký třeba za 10 let vidět hrát v Lysý kluky, které jsem “vychoval” .
Je pravda, že máte ambice se stát předsedou Lyského klubu?
Zajímám se o klub a chci aby to fungovalo. Kolikrát si myslím, že k tomu mám co říct, ale prozatím je to na mě moc veliká zodpovědnost. Do daleké budoucnosti, asi proč ne. Jinak zatím rád pomůžu našemu předsedovi panu Jirsovi, když bude potřebovat.
Můžete čtenářům prozradit, proč se vám mezi kamarády říká rudý bratr?
Bohužel když se napiju tak v obličeji zrudnu. Tak se toho samozřejmě kluci na rozlučce po sezóně chytli a už to bylo.
Je pravda, že máte v kabině pověst proutníka?
Tohle bych asi okomentoval známou hláškou “já nic neplatil a ta částka taky nesouhlasí”. Každopádně ohledně tohoto tématu by určitě řekli jiní z našeho týmu.
Říká se, že střílíte ostrými. Proč? A je to pravda?
Občas to tam prostě padne...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.