Fotbalové srdce mám na Petříně a vždy jsem věděl, že se budu rád vracet zpět, říká Jaroslav Levý

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal petřínský Jaroslav Levý. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Rozhodl jste o výhře v Kralovicích a k tomu prý přidal kvalitní defenzivní výkon. Jak byste zápas zhodnotil vy?
Celkově ten zápas moc krásy nepobral, což bylo dáno zejména hrací plochou a umělým povrchem, který již má to nejlepší za sebou. Hřiště je malé a bylo to spíš bojovné utkání. Svůj výkon bych já sám „kvalitním“ úplně nenazval, ale na body to nakonec naštěstí stačilo.
Místo v základní sestavě jste si vysloužil přístupem v zimní přípravě? Nebo je to práce vašeho agenta?
Ani jedno, ani druhé… Zimní příprava v mém podání, s ohledem na pracovní vytížení, bohužel, neproběhla a můj agent se svojí práci teprve učí. Moje nasazení bylo vynucené řadou absencí a byť jsem se to trenérovi Vodrážkovi snažil rozmluvit, dopadlo to nakonec tak, jak to dopadlo.
V Petříně působíte jako asistent trenéra. Jaké je běhat po hřišti, předávat zde trenérské rady a být zároveň někým komandován?
V tomto nevidím absolutně žádný problém. Organizaci týmu mám tak nějak vžitou celou svoji fotbalovou kariéru, takže je úplně jedno, jestli je to z pozice asistenta trenéra či hráče přímo na hřišti. Zároveň nemám problém v pozici hráče vnímat a plnit pokyny svých trenérských kolegů. Stejně tak jako snést i případnou kritiku za svůj výkon.
Dostal jste se někdy s hlavním trenérem do křížku?
Tak to si nevybavuji. Máme nastavené principy fungování a já si již nemám ve svém věku co dokazovat. Ještě jsem se chtěl na hřišti udržet v pohybu a jsem rád, když mohu alespoň na pár minut nastoupit do zápasu. Rozhodně se už nikam necpu, takže nevznikají ani důvody pro případné rozpory či konflikty. Navíc filozofie nás všech na Petříně je velmi podobná, což celou situaci pro všechny značně ulehčuje. Já si zkrátka těch pár posledních hráčských chvil chci hlavně naplno užít.
Je pro vás příjemnější mít na krku píšťalku se stopkami, nebo raději kopačky na nohou a v dresu běhat na hřišti? Blíží se tomu druhému už konec?
Řekl bych, že to mám tak 50 na 50, obojí má své kouzlo. Jak jsem zmiňoval, ještě jsem se chtěl občas zapojit a úplně nezlenivět, ale aktuálně je to časově trochu problematické. A myslím, že konec kopačkám je blíže, než si většina lidí v mém okolí asi myslí. To je dáno i tím, s čím máme tu možnost v rámci mužského týmu na Petříně pracovat a věřte, že je to opravdu radost - tedy kvantita i kvalita (usmívá se).
Co vůbec říkáte na svou nominaci do sestavy a celkové vítězství? Slyšel jsem, že se o tom na Petříně bude dlouho vyprávět…
Tak tady to trochu odlehčím… Že se trenér zbláznil! Bez tréninků a na celých 90 minut?! Ale situace mu nedala moc na výběr a já v tom kluky nechtěl nechat. To, že jsme vyhráli a ještě mým gólem, byl velice příjemný bonus navíc, který jsem si náležitě užil! Čím déle se bude vyprávět, tím lépe… To je jasné.
Pokud se nepletu, tak kromě hostování jste petřínský stálista. Bylo někdy něco, co vás hodně lákalo přesunout se fotbalově jinam?
Popravdě řečeno, fotbalové srdce mám na Petříně a tím myslím tu organizaci jako celek. Bylo fajn párkrát na chvilku zkusit něco nového, ale vždy jsem věděl, že se budu rád vracet zpět. To, kam se Petřín aktuálně jako organizace posunul, je něco úžasného a jsem rád, že toho mohu být v jakékoli formě součástí!
Krajský přebor je blízko. Bude to i třeba odrazový můstek pro Áčko ve snaze o případný postup do ČFL v následujících sezónách? Bavíte se o tom v klubu?
To že je krajský přebor teprve blízko a není již nějakou dobu realitou je spíše ta horší zpráva, ale letos už věřím, že to vyjde. A s ohledem na šířku a kvalitu kádru je pokukování po ČFL naprosto v pořádku. Přece se nespokojíme s tím, že nám stačí např. 6. místo v divizi (směje se). Takže ano bavíme a možná jsou ty cíle blíž, než by se mohlo zdát.
A klasika na závěr… Co vás nominace do sestavy kola, vítězství v anketě a následný rozhovor bude pro týmovou kasu stát.
Tak na to bych sám rád znal odpověď, a trochu se bojím. Nikdy jsem nebyl hvězda, tyto situace mě často nepotkávaly, takže nemám absolutně žádnou představu. Levné to asi nebude a řekl bych, že bude důležité, zda na mě náš pokladník bude koukat v tomto případě jako na spoluhráče nebo trenéra. Každopádně všem moc díky za hlasy a dovolte mi ještě touto formou pozdravit a speciálně poděkovat capartům a rodičům petřínského ročníku 2015, který mám tu čest aktuálně vést.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.