Hráč podzimu Dědek: Náš cíl? Jsme připraveni posunout se výš

Odchytal všechna podzimní utkání svého klubu a obdržel v nich pouhých sedmnáct branek. Brankář Lukáš Dědek má lví podíl na aktuálním výsadním postavení Neratovic v tabulce Divize B. "Postup je naše priorita," hlásí odhodlaně šestadvacetiletý gólman, jež v kariéře oblékal dres Nymburku, Kolína, Mladé Boleslavi či Dobrovice.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, po podzimu logicky musí panovat spokojenost, že?
Ano, je to přesně tak, jak říkáte. Pouze jedna prohra, aktuálně dvanáct zápasů bez porážky. Od nějakého osmého kola si držíme první místo v tabulce a malý bodový polštář na druhý Most. To myslím vystihuje fakt, že podzim byl opravdu úspěšný.
Obdržel jste jen sedmnáct branek. To je velmi dobrá vizitka.
Když se na to podívám z pohledu osobních statistik, říkal jsem před sezonou, že bych chtěl udělat sedm čistých kont. Nakonec jich bylo šest, takže prostor pro zlepšení tam určitě je. A když to shrnu celkově, tak jako tým jsme směrem do defenzivy hráli opravdu dobře. Je tam více faktorů, ale hlavní bylo, že obrana hrála defacto pořád ve stejném složení a byli jsme vzadu na sebe zvyklí.
Vysloužil jste si ocenění Hráč podzimu. Co na to říkáte?
Je vidět, že sestavu tvořil opravdový odborník, co tomu rozumí (směje se). Ne, teď vážně - samozřejmě je to hezké a určitě to potěší. Poděkovaní patří fanouškům, co mi posílali hlasy. Největší radost ale asi bude mít náš pokladník (směje se).
Jak proběhla zimní příprava a s jakým cílem jdete do jarní části sezony?
Doufáme, že soutěžní zápasy ukáží, že proběhla dobře. Samozřejmě jsme se potýkali s problémy, ať už to byl covid, zranění některé hráče vyřadilo na chvíli ze hry, ale teď už jsme víceméně v plné síle a těšíme se na start soutěže. Co se týká cílů, bylo by alibistické říkat něco jiného, než že jdeme soutěž vyhrát. Postup je naše priorita.
Co čekáte od druhé poloviny sezony?
Když to budu konkretizovat na nás (vrchní část tabulky), tak si myslím, že to bude jen o nás a Mostu. Nevěřím, že se do tohoto souboje dostane někdo další. U nás určitě napoví druhé a třetí kolo, kdy hrajeme na Kladně a máme doma Most. Nemyslím si, že se tady už rozhodne, ale dodá to indicie do dalšího průběhu sezony.
Jaké máte s Neratovicemi nyní plány?
V klubu už podle mě působím šestou sezonu, přičemž jsem si jednou odskočil do Dobrovice. Plán je jednoznačný - vyhrát divizi.
Jste spíše introvert nebo extrovert, který hodně komunikuje a snaží se pomoci mladším spoluhráčům?
To by měl zodpovědět asi někdo z týmu (směje se). Jelikož ale patřím k těm služebně nejstarším, tak řekněme, že nějaké slovo v kabině už mám.
Patříte k oblíbencům vašich fanoušků. Čím si to vysvětlujete?
Toto asi souvisí s předešlou odpovědí. Něco už jsem v klubu odchytal, jsem tu opravdu šťastný a je to vidět i na mé neustále dobré náladě, kterou se snažím prezentovat.
Jak byste popsal současný tým Neratovic?
Řekl bych, že je určitě zkušenější, hladovější. V mnoha zápasech jsme nezvládli první poločasy a výsledek na naší stranu otáčeli až ke konci zápasu, což je známka vysoké psychické odolnosti. Celkově je tým připraven posunout se o soutěž výš.
Co vaše fotbalové ambice?
Já momentálně prožívám nejkrásnější životní momenty - mám úžasného půlročního syna a už se těším, až se na mě bude jezdit dívat, což mě také velice motivuje. Mám skvělou partnerku, bez které bych se jen těžko mohl věnovat fotbalu tak naplno, jak se věnuji. Takže mé ambice jsou - mít nadále takto šťastnou a zdravou rodinu, být úspěšný v práci a ve fotbale si co nejdéle udržovat tuto a možná ještě lepší výkonnost.
V galerii se kromě Lukášových snímku dozvíte i o jeho fotbalových úspěších.
Autor rozhovoru: Dominik PALM

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.