Mezi nejhezčí fotbalové zážitky řadím například všechny góly Spartě v žákovských a dorosteneckých kategoriích, uvedl Antonín Marčaník

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v podzimní části sezóny 2021/2022 a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Antonín Marčaník hrající za TJ Sokol Pokratice - Litoměřice. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k výhře v anketě. Jak jste se se spoluhráči o nominaci vašich jmen do sestavy dozvěděli? A bylo to pro vás překvapení?
Po pár dnech mi to sdílel kamarád, tak jsem to řekl v kabině. Překvapení bylo, že existuje taková stránka s takovým obsahem pro nižší soutěže... Mile nás to překvapilo. To, že jsme v sestavě byli tři překvapení nebylo, na podzim jsme dominovali.
V anketě jste v podstatě vedli souboj hlavně mezi sebou. Byl v tom nějaký hec? Co na vaši účast v sestavě podzimu a celkové ovládnutí ankety řekl váš klubový pokladník?
Samozřejmě. O pokladnu se starám já společně s Petrem Bartošem... A okamžitě jsme to zapisovali... Platí i další finalisté Bádis a Novis. Pokud někoho zajímá kolik vybere tým na pokutách za půl sezónu, tak je to okolo 15 tisíc korun.
Váš tým je jasně první v soutěži. Chcete postoupit?
Nebyla to priorita, ale teď je to povinnost.
Jak probíhala zimní příprava a dali vám trenéři zabrat?
Vypadala náročně, ale to asi k zimním přípravám patří.
Ve svém věku jste docela velký fotbalový cestovatel... Není na čase se někde na delší dobu usadit?
To je pravda. Byl jsem takový, že mě lákaly nové výzvy... Třeba moravská Divize ve Velké Bítěši pod zkušeným trenérem Zúbkem byla výborná zkušenost. V Pokraticích jsem ve 4 letech začínal, bydlím tu, je tu výborná rodinná atmosféra a ideální podmínky. Chtěl bych se tu usadit a hrát s klukama do 3 let krajský přebor, jsem prostě přesvědčený, že současný kádr na to má.
Jak byste popsal pokratickou kabinu? Je tam nějaký vtipálek, lajdák, sólista nebo třeba věčný stěžovatel?
Máme všechno (směje se). Vtipálků máme hned několik - Vláša, Bádis... Lajdáky nemáme, spíš bordeláře - já, Prochy a samozřejmě všichni golmáni. Často nespokojený je Jéža a náročný na hrací plochu je Jančus. Ten potřebuje rovný pažit.
Máte jiné koníčky než fotbal?
Určitě cestování s přítelkyní do méně rozvinutých zemí.
Na závěr... Jaké jsou ty nejhezčí fotbalové vzpomínky?
Všechny góly Spartě v žákovských a dorosteneckých kategoriích. Postup s Lovosicemi do krajského přeboru. Návrat po přetrhaných vazech v koleni po skoro roce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.