Sud piva mě to asi stát bude a k tomu šiška sekané, hodnotí výsledek ankety Vojtěch Trup

Vítězem hlasování o hráči podzimu byl zvolen zkušený lounský záložník Vojtěch Trup. Jak reagovali na nominaci a výhru jeho spoluhráči a co říká na aktuální postavení svého týmu v tabulce?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Čekal jste, že vyhrajete či se alespoň poperete o první příčky naší ankety, nebo je to pro vás spíše překvapení?
Děkuji. Je to pro mě spíše překvapení, sice milé, ale rozhodně jsem to nečekal, jelikož jsem odehrál asi polovinu zápasů. Jsem ale samozřejmě moc rád za všechny hlasy, které jsem dostal.
Proč si myslíte, že jste zvítězil nad ostatními? Jste nejlepší střelec týmu, myslíte, že to byl klíč k úspěchu?
To netuším, spíše ne. Nikdy jsem ani nebýval moc velký střelec, radši jsem přihrával a myslím, že i teď mám více asistencí než gólů. Ale nevím, asi se moje výkony líbily, něco jsem si odehrál, takže asi takhle.
Vědí už o vašem triumfu spoluhráči? Jaká byla jejich reakce? Závidí vám?
Vědí a určitě nezávidí. Reakce byly pozitivní, spíš si ze mě dělali legraci a už mě vybízeli k nějaké odměně, takže klukům do kabiny určitě něco přinesu.
Teď k výkonům vašeho týmu. Po podzimní části jste na třetím místě tabulky. Spokojenost?
Já myslím, že určitě panuje spokojenost. Náš B-tým se zakládal proto, aby dostávali šanci mladí kluci, kteří přijdou z dorostu, aby se začlenili do dospělého fotbalu, tudíž je ten tým takový smíchaný. Samozřejmě hodně záleží na tom, kolik se nás sejde. V zápasech většinou hraje pět zkušených a pět mladých kluků, a tak nějak to funguje, zatím.
Na první Černčice ztrácíte 6 bodů a máte zápas k dobru. Je váš cíl pro zbývající část sezony jasný, a to postup?
Nevím, jestli náš cíl je přímo postup, ale jestli se ta příležitost naskytne, tak do ní samozřejmě půjdeme. Černčice jsou náš rival, takže se jim to rozhodně pokusíme zkomplikovat, protože oni určitě postoupit chtějí.
Jak probíhala a stále probíhá zimní příprava?
Tréninky probíhají asi měsíc, chodíme si zatrénovat dvakrát v týdnu. Máme to docela náročné, náš mladý trenér je ambiciózní, takže nám dává docela zabrat…
Co přátelská utkání? Jak se dařilo týmu a vám konkrétně?
Zatím jsme odehráli jen jedno přátelské utkání a na tom jsem bohužel zrovna chyběl, kvůli práci. Hráli jsme s Novým Sedlem a prohráli jsme 1:5.
Přišly nějaké posily? A naopak, odešel někdo z vašeho týmu?
Já si myslím, že nikdo nepřišel a ani nikdo neodešel, takže budeme nejspíše hrát ve stejném složení, v jakém jsme hráli. Jedna posila by ale přijít mohla, a to Tomáš Smola, který se nedávno vrátil ze zahraničí a má zkušenosti s první ligou. Také záleží na jeho zdravotním stavu, protože už je to taky takový dědek jako já, tak uvidíme, jestli si spolu ještě zahrajeme.
V podzimní části jste dokázali porážet kvalitní soupeře a držet krok i s těmi, kteří jsou teď před vámi. Byly tam však i nějaké zbytečné ztráty, například remíza 1:1 s FK Kozly, které jsou momentálně na propastném 12. místě. Kde se stala chyba a co musíte změnit pro nadcházející část sezony?
Tak já zápas v Kozlech mohu hodnotit jen z odposlechu, protože tam jsem nebyl. Tam právě záleží na tom, jak se sejdeme, a právě v Kozlech chybělo asi 5-6 lidí, co vím, takže asi proto byl výsledek takový, jaký byl. Překvapily mě ale všechny týmy v soutěži. Čekal jsem, že se to tady bude jen tak dohrávat, ale všechny mančafty mají mladé a běhavé kluky, takže je to zajímavé.
Jaký zápas se vašemu týmu podle vás povedl nejvíce?
Tak teď jste mě zaskočil, nevím, jestli si takhle hned nevzpomenu. První, co se mi teď vybavuje, je zápas proti Postoloprtům, které jsme porazili vysokým rozdílem, takže výsledkově asi tenhle zápas, i když je nutno podotknout, že Postoloprty přijely v hodně oslabené sestavě.
Teď ještě k vám – v tabulce střelců jste s osmi přesnými zásahy na 5. místě a na prvního ztrácíte 4 branky. Sledujete tuto statistiku a máte stanovený nějaký cíl, nebo tohle vůbec neřešíte?
Tabulku jsem samozřejmě viděl, ale žádné cíle si nekladu. Kdybych dal dvacet gólů, tak bych byl určitě spokojený, ale nejsem střelec, takže uvidíme, jak to dopadne.
Jaký byl Váš nejhezčí gól a proti komu? Můžete nám ho popsat?
Nejhezčí gól jsem dal asi ve Vyškově. Ze standardní situace, z nějakých dvaceti metrů, do šibenice. Takhle jsem dal asi pět gólů ze standardních situací, tak předpokládám, že tyto góly jsou asi nejhezčí.
Poslední otázka, na kterou už jste mi sice z části odpověděl na začátku, ale stejně se zeptám – bude to drahé?
Určitě, nějaký sud piva mě to asi stát bude a nějaká dobrota do kabiny, třeba šiška sekané by to mohla spravit a nechají mě být, snad…
Autor rozhovoru: Matouš VRÁNEK

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.