Jan Rojík: Zimní příprava je část fotbalového roku, kterou nemám rád, protože běhání je pro mě něco jako trest

Do konce ledna jste hlasovali v anketě o nejlepšího hráče podzimu, kterým se stal jednoznačně Jan Rojík, brankář TJ Sokola Lhoty. Věčný stěžovatel se rozpovídal o zimní přípravě, Poháru PKFS a cíli na jarní část sezóny.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V průběhu posledních sezón v rozhovorech několikrát zmiňovaný svými spoluhráči jsi v té největší anketě podzimu zvítězil na plné čáře. Už proběhla nějaká oslava v kabině?
Tak oslava se týká spíše našich pokladníků, kteří uvítají jakýkoliv finanční příspěvek (třeba za rozhovor). Umí každýho sedřít z kůže.
Asi se nemusím ptát kdo za tvými hlasy stál, že?
Jelikož jsem byl nominován do sestavy, byl jsem zvědavý a podíval se. Samotného mě překvapilo jakým způsobem jsem si získal sympatie trenérů. Ale jsem rád. Beru to jako osobní hodnocení za podzimovou část i když je co zlepšovat a místy to nebylo optimální.
Tipneš si, kolik hlasů celkem jsi obdržel?
Myslím že 4.
Jak bys zhodnotil podzimní část sezóny, ve které jsi chyběl pouze v Chotíkově, kde zazářil Šoltys a jeho táta mu kryl záda?
Herně si myslím, že jsme nezaostávali. Z našeho pohledu můžeme být spokojeni, ale čeká nás spousta práce a udržet, ne-li ještě zlepšit pozici v tabulce. Celkově v první části soutěže se rodila překvapení a tabulka je bodově vyrovnaná. Na zápase v Chotíkově jsem byl a zatím co mi Nyky na tribunu podával pivo řetězem, protože jsem kulhal na berlích, musím říct, že to byly nervy. Šola zachytal famózně a má velký podíl na výhře.
V přípravě to nebylo nejhorší a v Poháru jste šli přes Blovice dál. O víkendu přišel skalp Košutky, jak jste si na soupeře věřili? A jakou důležitost pro vás má Pohár?
Ono to horší být ani nemůže, protože přátelská utkání je typ zápasů, který není naším šálkem kávy. Blovice nás potrápily, ale rozhodla kvalita a fyzická stránka v závěru zápasu. Košutka hrála odhodlaně, stejně jako Blovice. Nicméně měla větší šanci, protože my jsme se nedokázali střelecky prosadit a já daroval svojí chybou gól na remízový stav. Spadl mi kámen ze srdce, že jsme ještě vsítili branku a postoupili. Pohár je soutěžní zápas, takže ho bereme stejně jako mistrák.
Máte velmi široký kádr, posílili jste ale přeci jen někde, nebo to nebylo potřeba?
Zatím jsem zaznamenal pouze příchod Vaška Bláhy. O jiných nevím a ani v jaké jsou fázi. Ale je pravda, že nás je hodně. Díky tomu máme kam sáhnout, když je třeba velká marodka.
Dal vám trenér v přípravě zabrat?
Když začne zimní příprava, vzpomenu si na trenéra Zenkla (Ivan Trojan v seriálu Okresní přebor, pozn. red.), který říká: "Tohle hodně dlouho nebudeš potřebovat chlapečku", a už vím, že je všechno jinak. Je to část fotbalového roku, kterou nemám rád, protože běhání je pro mě něco jako trest. Ale na druhou stranu letos to bylo pestré a trénovalo se na více místech. Každý trénink byl svým způsobem specificky poskládaný. Takže nevím jak dal zabrat klukům, ale pro mě to bylo nad rámec a sáhnutí si na dno sil.
Během podzimu jsme se dozvěděli, že jsi jeden z nejvíce stěžujících si hráčů, kteří ve Lhotě hrají. Třeba na vysokou trávu, suchý trávník, na špatné míče, počasí, sluníčko... Máš na tyto informace od spoluhráčů nějakou reakci?
Od té doby si z toho děláme srandu. Stěžujeme si i na nalajnovaný hřiště, nebo, že je pověšená síť na brankách, nebo že je špatně posekaná umělka. Je pravda, že si umím postěžovat. Někdy hledám chyby jinde než v sobě a ne vždy jsou výmluvy na místě. Ale v minulosti se stalo, že byl třeba špatně nafouknutý míč, který ve vzduchu nečekaně zaplaval a mě pak vyhazoval klouby z jamek na prstech.
I cesty s tebou autem z Nepomuku do Lhoty prý nejsou úplně ok. Nikoho prý nepustíš ke slovu.
Cesta autem je OK právě proto, že se nějaký ten dialog vede. Bohužel v dnešní době telefonů je modernější koukat do displeje. Kdybych za tu cestu nic neřekl, připadal bych si jako kdybychom pluli v Tichomoří.
Tvůj trenér na podzim, když mi pokládal otázky, zmínil, že brankáři jsou tak trochu gumy. Zajímá mě tvůj pohled na toto tvrzení.
Toto tvrzení o brankářích znám, je to nejsnazší způsob jak si z nás udělat legraci. Ale pravda je, že jsem od trenéra na mou adresu nikdy nic takového neslyšel.
Cíle týmu na jarní část sezóny?
Cíl je jasný. Vyhrát každý zápas a dostat se na nejvyšší příčky v tabulce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.