Patrik "Šiky" Dočkal stíhá mimo fotbalu i hokej a florbal

V žákovských letech putoval Patrik Dočkal od klubu ke klubu, ale v momentě, kdy může nastupovat mezi dospělými, si vybral klub svého srdce a obléká žlutomodré barvy Libodřic. O víkendu si připsal do statistik i první gól za "A" tým a už se těší, jak ho na rozlučce oslaví.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Patriku, co tě potěšilo víc? První gól v "A" týmu a nebo titul hráče kola?
Víc mě potěšil první gól za Áčko, byl to skvělý pocit. Ale stát se hráčem kola v okresním přeboru je také skvělé ocenění, za které jsem taky moc rád. Chtěl bych všem moc poděkovat za hlasy do sestavy kola. Moc si toho vážím.
Jak jsi viděl gól ze svého pohledu?
Brankář hostujícího týmu obdržel přihrávku, a než zvedl hlavu, byl jsem u něj. Oloupil jsem ho o balón a zakončil do sítě. Byl to krásný pocit. Gól oslavím společně s hráči na rozlučce. Už teď vím, že to budu mít u pokladníka drahé (smích).
Jsi věkem dorostenec, ale Libo dorost nemají...
Bude to rok, co hraju za Libodřice. Dorost bohužel v Libodřicích není. Dlouhou dobu jsem přemýšlel, jestli nepůjdu třeba do Velimi nebo do Zásmuk, protože tam ten dorost je. Jinak pravidelně hraju za libodřické béčko. V áčku chodím střídat.
Jaký post je tvůj oblíbený?
Nejvíc mi vyhovuje post útočníka. Už odmala jsem v útoku. Ještě teda tak dva roky zpět ve starších žácích se nám zranil brankář, tak jsem byl v bráně. Aktuálně hraju útok a zálohu. Asi nerad bych hrál obránce. Tam by to moc dobře nedopadlo (smích).
Jak vzpomínáš na své fotbalové začátky?
S fotbalem jsem začínal někdy v šesti letech v Dolních Chvatlinách. Moc jsem o to zájem nejevil, tak jsem skončil. Asi v devíti letech jsem se k fotbalu vrátil. Bylo to v Bečvárech. Ve dvanácti letech jsem přestoupil do Štítar, kde hrálo plno mých kamarádů. A v patnácti jsem přišel do Libodřic. K fotbalu mě přivedli rodiče a děda. Všichni měli se mnou velkou trpělivost. Do dneška jsem za to moc rád, hodně si toho vážím. Na trenéry vzpomínám rád. Třeba na Libora Láníka nebo Pavla Škopka. Pavel mě trénoval v žácích. Hodně mě toho naučil. Dnes s ním hraji v útoku v Libodřicích (smích).
Máš nějaký fotbalový vzor?
Celkem se mi líbí hra Patrika Schicka. V klubu jsem dostal po něm přezdívku "Šiky".
Hraješ ještě jiný sport?
Kromě fotbalu, hraju hokej. Jinak jsem každou zimu chodil hrát florbal do Kolína. Uvidím, jak to bude letos.
Máš čas i na nějaké nesportovní koníčky?
Ve volném čase se věnuji myslivosti. Baví mě na tom, že se jdu po škole odreagovat do lesa, okouknout zvěř a pokochat se. Mám plno zážitků. Třeba myslivecké hony, různé střelby nebo stavění posedů.
Jaký obor studuješ a co bys chtěl v budoucnu dělat?
Vybral jsem si Stavební školu Kolín, obor truhlář. Moc mě baví práce se dřevem, takže to byla jediná volba při výběru školy. V budoucnu ještě moc nevím. Třeba to bude ta truhlařina. Aktuálně se snažím vystudovat obor a pak se uvidí.
Jak se budeš připravovat v zimě?
Pokud nezakročí Covid, budu pravidelně svoji fyzičku zlepšovat na hokeji. Určitě plánuji i nějaké běhání s kamarádem a fotbalovým kolegou Matějem Lahodou.
Jak trávíš Vánoce?
Vánoce prožívám každý rok stejně a vždy se na ně moc těším. Asi nejkrásnější dárek byly tenkrát hokejové brusle, se kterými jsem se naučil bruslit. Jinak všechny dárky byly pěkné a moc potěšily. Jako tradice je štědrovečerní večeře a lití olova. Pak si rozbalíme dárky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.