Život bez fotbalu není to pravé ořechové, říká hráč kola Petr Dolejší

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon ve 12. kole jste se dostal do top jedenáctky, kterou jste následně ovládl. Očekával jste nominaci a následné prvenství?
Zdravím, nominaci jsem moc neočekával, protože všichni hráči v zápase předvedli kvalitní výkon, který nám přinesl důležité tři body do tabulky. Když už jsem se do sestavy kola dostal, tak už jsem to očekával, že vyhraji, protože naši fanoušci společně se spoluhráči hlasují vždy dost poctivě.
Jaký byl zápas v Suchdole, kde jste vstřelil jednu branku?
V zápase v Suchdole jsme podle mého předvedli nejlepší letošní výkon. Čekali jsme, že suchdolské béčko bude posilněno o hráče z A týmu, co se nakonec naplnilo. I přesto jsme v zápase tahali za delší konec provazu a naší kombinační hrou jsme se dostávali do šancí, které jsme konečně dokázali proměňovat. Moje branka padla po krásné akci, kdy mě Moja (spoluhráč Mojmír Vonka) poslal přihrávkou do rychlého brejku, kde jsem prošel půlku hřiště, před vápnem jsem si narazil se spoluhráčem a dlouholetým kamarádem Bendísem a dostal jsem se sám před golmana, kde jsem svoji slabší pravou nohou skóroval. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a konečně předvedli výkon, který chceme předvádět v každém zápase.
Nyní přivítáte Novou Včelnici, jaký výsledek tipujete?
Včelnice se nachází až na předposledním místě v tabulce, ale na tohle nesmíme brát zřetel a nemůžeme zápas podcenit. Všichni víme jak tyhle zápasy s posledními týmy bývají těžké. Doufám, že zápas vyhrajeme jakýmkoliv rozdílem a poté si naplno užijeme dokopnou a to, že se konečně po delší době dohrál celý podzim.
Který tým vás v letošním ročníku nejvíce prověřil?
Určitě nás letos nejvíc prověřil tým Slavonic. Na domácí půdě jsou velice silný. I když jsme se do nějakých šancí u nich dostali a neproměnili je, tak oni svoje první tři šance proměnili a zaslouženě nás porazili. Podle mě ani nemuseli odhlašovat 1.B třídu. Přesně neznám jejich důvody proč soutěž odhlásili, ale určitě by tam nehráli druhé housle.
Jaká byla doposud vaše fotbalová kariéra?
Moje fotbalová kariéra se od 4 let rozvíjela v Roudném, kde jsem prošel všechny věkové kategorie a dokonce si zahrál i divizi dorostu. Pak jsem musel z osobních důvodů na chvíli kariéru přerušit a nakonec mě oslovil s nabídkou můj dlouholetý kamarád Míra Bendů, jestli nechci jít hrát do Staré Hlíny. Neváhal jsem a nabídku jsem přijal a jsem moc rád. Jsme tu skvělá parta a ke všemu chceme hrát kombinační fotbal a ne nakopávané balóny jak některé jiné týmy v okresu.
Na jaký moment své kariéry vzpomínáte nejraději a naopak, na který byste rád zapomněl?
Těch momentů je opravdu hodně, ale vybavil se mi hned jeden na který asi jen tak nezapomenu. Když jsme ve starší přípravce otočili zápas na Čtyráku z 2:0 na 3:2 a už tehdy jsme poznali kouzlo Csaplárovo pasti. Rád bych zapomněl na to, když jsem kariéru musel přerušit, protože bez fotbalu není ten život to pravé ořechové.
Jakému fotbalovému klubu fandíte v naší nejvyšší soutěži a jakému evropskému?
Jsem budějčák a od malá chodím na Dynamo, tak je to jasné. V zahraničí mám oblíbených klubů víc, ale žádnému vyloženě nefandím. Kdybych měl jeden jmenovat, tak AC Milán, konečně se vrací zpátky tam kam patří.
Váš fotbalový vzor?
Fotbalový vzor přímo nemám, ale mezi mé nejoblíbenější hráče patří Tomáš Řepka, Pavel Nedvěd a samozřejmě nesmím zapomenout na legendu Martina Fenina.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.