Na jaře budeme silnější, věští Václav Dittrich

V průběhu několika let se do křesla pro hráče kola dostal Václav Dittrich už potřetí. Považuje se tedy za nejlepšího hráče OP? Jak se mu trénuje pod mladším trenérem? Kdo ho okradl o gól? To všechno a navíc informace z Vaškova zázemí se dozvíte v rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vendo, rozhovor spolu už děláme potřetí. Považuješ se tedy za nejlepšího hráče OP?
Na začátku bych chtěl všem poděkovat za poslané hlasy a asi nejvíc manželce (smích). Teď k otázce. Nepovažuji se ani mezi třicet nejlepších hráčů.Je mnoho kvalitních hráčů v OP. A to, že jsem vyhrál potřetí, jsem rád, potěší to.
Které hráče bys ty osobně rád viděl na trůnu pro hráče kola?
Teď mě napadá Lukáš Kmoch, i když není nejmladší, pořád je to nadstandardní hráč OP. Potom bych rád viděl jako vítěze kola našeho hráče a to Marka Hovorku. Hraje velice dobře jak dopředu tak dozadu a nechá vždy na hřišti vše. Má skvělou formu.
Zápas v Kouřimi vám vyšel. Co bylo hlavním důvodem, že jste zápas takhle zvládli?
Na zápas v Kouřimi jsem se těšil, má to vždy náboj a atmosféru. Začali jsme dobře aktivně a ujali se brzo vedení. Pak přišla červená karta, ale nás to nepoložilo, a i když to nebylo úplně fotbalové, tak jsme bojovali jeden za druhého a dotáhli zápas k vítězství. O to bylo sladší, že jsme hráli v oslabení a Kouřim porazili.
Prostřední část podzimu se vám výsledkově a ani herně moc nevydařila. Jste zpátky na vítězné vlně?
Když to vezmu postupně, kde jsme body ztratili. Doma s Velimí jsme do čtyřicáté minuty byli rozhodně lepším týmem, vedli jsme, jenže posledních pět minut poločasu jsme dostali sprchu v podobě červené karty a dvou obdržených branek. Druhý poločas už byl v režii hostí a byl z toho výprask 1:6. Proti Plaňanům to byl zápas, kdy se nám nedařilo vůbec nic a větší touha hostí na nás stačila. A zápas v Jestřábce jsme herně nepropadli. Jenže jsme dostali z každé střely na branku gól a sami jsme se nedokázali prosadit, i když na to šancí bylo dost. Teď jsme dvakrát po sobě zvítězili a doufám že ještě dvakrát zvítězíme a udržíme se v horních patrech tabulky. Protože na jaře se nám už snad vrátí zranění kolenáři a budeme silnější.
Jaké jsou ambice před posledními dvěma zápasy?
Jak už jsem psal v předešlé otázce. Chceme obě utkání zvítězit. Ambice? Samozřejmě být co nejvýše v tabulce, nejlépe první (smích)
Jak se ti hraje pod trenérem, se kterým jsi ještě loni nastupoval na hřišti?
Tak samozřejmě je to zvláštní, jak řikáš, nedávno jsme spolu nastupovali a teď mě trénuje. A ještě mladší, tak se rady přijímají těžko (smích). Ale myslím, že úplně takový problém to není. Někdy máme názory odlišné, ale pak u piva se to uklidní (smích). Jinak má celkem slušné tréninky, když se na nich občas ukážu (smích). A vlastně trenér je špatný, protože si myslím, že bych měl hrát v útoku (smích).
Podle statistik máš zatím čtyři vstřelené góly a tři žluté karty. Co to vypovídá?
Takhle... tato statistika je nesprávná, v prvním kole proti Štítarům mi byl upřen gól a byl zapsán L.Pohankovi, takže jich mám pět. A žluté karty? Těch je na mě strašně málo, si myslím (smích).
Tým hodně podporují vaši fanoušci. Jak vnímáte tuto pomoc?
Je hezké, že na nás lidi chodí. Všude se cítíme jako doma, protože za námi fanoušci jezdí a je jich vždy víc jak domácích. Umí se i projevit, když se nedaří, ale za týden přijdou zas a podporují celou sezonu, což je hezké.
Vím, že jsi fanda Slavie. Co říkáš na její letošní sezónu?
Slavia měla pomalejší rozjezd, ale vracíme se tam, kam patříme a titul opět vyhrajeme. Slavia je nejlepší klub v Česku. A tímto bych chtěl na dálku pozdravit kamaráda Zdendu Skukálka. Je to sparťan a těžce nese, že nějakých sedm let titul nevyhráli a dalších tak dvacet let ani nevyhrají.
Tvým fotbalovým vzorem je Tomáš Rosický. Jak to jde se Slavií dohromady?
Je to pravda, vždycky mě bavilo na něho koukat. Výjimečný hráč. Se Slavii to dohromady nejde, ale já ho sledoval v BVB a v Arsenalu (smích).
Spoluhráči na tebe práskli, že jsi se nedávno oženil. Proběhla rozlučka s týmem?
Je to pravda. 29.května jsme si s Mončou řekli na zámku ve Zruči ANO. Byl to krásný den, který strašně rychle utekl a už pět měsíců musím poslouchat (smích). Rozlučku jsem s klukama samozřejmě měl. Užil jsem si jí a kluci doufám také. Příští rok čeká svatba našeho trenéra, tak doufám, že mě pozve (smích). A ještě bych chtěl poděkovat našim rodičům, kteří nám pomohli uspořádat hezkou svatbu.
Také vím, že jsi otec čekatel. Jak se těšíš, až vás bude víc?
Ano, čekáme miminko. Těším se moc. A vlastně se už nemůžu dočkat, až budu táta. Budeme mít překvápko, protože pohlaví jsme si říct nenechali. Takže jsme nedočkaví i v tomto směru (smích). Představuji si to tak, že se budu snažit udělat pro mimčo vše, co půjde a hlavně chci být nejlepší táta.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.