Svým způsobem žádnou kariéru nemám, říká hráč kola Miroslav Studnička

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak vypadal zápas s Frymburkem z vašeho pohledu?
V první půli se hrál hodně bojovný, ale dost nepřesný fotbal. Měli jsme trochu štěstí při standartce a uklidnili se gólem, nicméně soupeř se občas dostával k naší bráně dost blízko a bylo dobře, že obrana, která nás letos hodně drží, vydržela i tentokrát. O Bočim nemluvě, letos má v bráně velkou fazónu. V druhé půli jsme se trochu uklidnili, trochu přidali otáčky a myslím si, že jsme to dohráli ve větším klidu než soupeř. Nebyl to z naší strany ideální zápas, ale spíš ten náš bojovný výkon s jednou, dvěma brankami z deseti šancí.
Dal jste na podzim už deset branek, jaká byla z nich nejhezčí?
Tak úplně podrobně si nevybavuju ty branky. Vím, že mi utkvěl v hlavě gól proti Boršovu, kdy jsem si zpracoval míč, ze vzduchu, levou nohou, což mě samotného překvapilo a ještě jsem i levou nohou zakončil. To dostalo mé spoluhráče i mě, takže asi tenhle gól bych vyzdvihl.
Dal jste si nějaký cíl kolika branek v sezoně docílit?
Nedávám si takové cíle. Vždy se snažím dát co nejvíc gólů, abych pomohl týmu. Individuální statistiky jsou sice pěkná věc, ale bez týmu a spoluhráčů to stejně nejde, takže tyto cíle si nekladu. Důležité je dát o gól víc, než soupeř a je jedno, kdo ho dá, ale samozřejmě u útočníků se s tím trochu počítá.
Jaká zatím panuje s výsledky Hrdějovic spokojenost?
Výborná, po několika letech jsme na špici a bojujeme o 1. místo, takže dobrý. Máme celkem mladé mužstvo, nebýt mě a Přemka Kukačky, tak máme snad věkový průměr pod 20. Takhle je to díky nám dvěma asi přes 30 :-).
Další kolo vás čeká zápas na hřišti rezervy Malše Roudné, aktuálního lídra soutěže. Jaký zápas očekáváte?
Chtěli bychom samozřejmě potrápit a ideálně vyhrát. Nevím jak to mají s hráči, z A týmu, kdy těmto "rezervám" to vždy trochu pomůže, když do svých řad nějakou zkušenější posilu z "áčka" přivítají, nicméně mají i přesto velmi kvalitní, fyzicky zdatný tým a bude hodně těžké uspět. Určitě neskládáme zbraně ještě před zápasem, ale zřejmě to z naší strany bude trochu defenzivnější, než když hrajeme na vlastním hřišti proti týmům ze středu tabulky.
Ihned po zápase probíhají tradiční dokopné, kde proběhne dokopná Hrdějovic?
Klasicky to bývá v hospodě, u hřiště, takže myslím si, že se nebude nic měnit - snad ty plány nezmění ty "nahoře". No a pak, Budějce jsou celkem velký město .
Jaká je vaše dosavadní kariéra?
Svým způsobem žádnou kariéru nemám, celý život jsem hrál hokej. Začal jsem s fotbal spíš náhodou asi ve 28 letech, když kamarád ze Staňkova chtěl výpomoc, tak jsem v jindřichohradeckém okrese nakonec odehrál asi 6 sezón a potom už jsem chtěl hrát někde blíž, tak jsem se domluvil s Honzou Suchanem, že půjdu do Hrdějovic a tak jsem tady.
Jaký je vás oblíbený tým, hráč a soutěž?
Oblíbený tým je asi Manchester United a oblíbená soutěž, ta anglická. Nemám rád to "fotbalový" padání a ty komedie okolo. Sám to nedělám a nelíbí se mi to. V Anglii tohle nedělají a proto je to, za mě, nejlepší liga. A oblíbené hráče mám asi dva. 1. Ronaldo - pan hráč, fotbalista a celkově člověk, kterého podle mě nelze neuznávat za jeho fotbalové výkony 2. Zlatan Ibrahimovič - pan s velký P, nechápu jak to dělá, ale je výbornej. To je asi jediný arogantní člověk na světě, kterého uznávám. Hlavně se mi líbí jeho oslavy gólů, nikam moc neběhá a vlastně se u oslav nikdy neunaví.
S jakým umístěním by jste byl spokojen po konci sezony?
Samozřejmě, že první:-), ale myslím si, že když budeme do třetího, čtvrtého místa, tak to bude dobré.
Kdo podle vás postoupí a koho naopak nemine sestup?
Letos jsem ještě Roudné hrát neviděl, takže když tu tabulku vedou, tak jsou zřejmě dobří, nicméně na mě nejvíce zapůsobila Zl. Koruna. Kamenný Újezd a D. Dvořiště hráli dobře, ale přišlo mi, že Zl. Koruna byla z našich soupeřů nejlepší. O sestup se zřejmě letos poperou Dříteň s Chvalšinami, nicméně je to o dvou vydařených zápasech a je to jinak, takže těžko takhle odhadovat v polovině soutěže.
Děkuji za rozhovor.
Já děkuji za Váš zájem a za to co děláte. Myslím si, že spousta z nás si o sobě ráda sem tam něco přečte. Ať se Vám daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.