Před smrští omluvenek na zápas jsem nečekal ani že nastoupím, říká hráč kola Jan Návara

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon ve 12. kole ses dostal do top jedenáctky, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi nominaci a následné prvenství?
Nečekal jsem nominaci ani prvenství. Před smrští omluvenek na zápas jsem nečekal ani že nastoupím. Samozřejmě děkuji všem za hlasy, s příspěvkem do klubové kasy počítám.
Proti Horní Stropnici to bylo povinné vítězství, které jste zvládli, ještě k tomu v oslabení. Stal jsi se tam prý miláčkem publika, jak se to přihodilo?
My jsme nastoupili v silně kombinované sestavě, protože nám z různých důvodů chyběla v podstatě další jedenáctka hráčů. První půle byla víceméně vyrovnaná s tím rozdílem, že my jsme dvě šance proměnili, domácí velkou šanci po pěkně kopnutém rohu promarnili. Po přestávce už jsme hru kontrolovali a přidali další tři góly. Před koncem zápasu mě při snaze zastavit protiútok píchlo ve stehně a z následného souboje vyplynul z mé strany spíše komický faul. Vše se odehrálo v blízkosti pověstné tribuny v H. Stropnici, která se dožadovala udělení červené karty. Vzhledem ke zranění jsem nemohl pokračovat, následný rozhovor z domácími fanoušky při odchodu do kabin se ale odehrál v přátelském duchu.
Jak jsi spokojený se současným umístění? Myslíš si, že má Mokré na postup do OP?
Vždycky to může být lepší, ale současné umístění myslím odpovídá tomu, že máme sice na III. třídu kvalitní kádr, ale v poslední době se téměř nescházíme na tréninky. Snad se to na jaře zlepší a uvidíme, na co to bude stačit na konci soutěže. Tady patří poděkování našemu dorostu, se kterým tréninky spojujeme a navíc využíváme dorostence i pro naše zápasy.
Jaká byla doposud tvoje fotbalová kariéra?
Začínal jsem v Dynamu, kde jsem prošel od přípravky přes žáky a dorost na jeden rok do "B" mužstva dospělých, odkud jsem si na několik zápasů odskočil do Třeboně. Pak jsem hrál 12 let v Rakousku a po návratu jsem zamířil do Mokrého, kde bydlím. Tam se už 15 let snažím ukončit kariéru.
Jaký je tvůj oblíbený post na hřišti a naopak, kam bys nechtěl, aby tě trenér poslal?
Oblíbený a pro mě asi jediný možný post je stoper, naopak v bráně by to nejspíš nedopadlo dobře. Ale tam by mě trenér nikdy neposlal.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Volný čas se snažím trávit s rodinou, obě dcery sportují, což je pro všechny časově náročné. Když zbyde čas, věnuju ho fotbalu, který mi pomáhá se v mém věku udržovat. Navíc je v Mokrém výborná parta lidí, se kterými se rád potkávám.
Jakému fotbalovému klubu fandíš v naší nejvyšší soutěži a jakému evropskému?
V naší nejvyšší soutěži fandím Dynamu, z evropských klubů asi Realu Madrid.
Venkovní zápas jsi nedohrál, jak to vypadá s tvým zraněním?
Klasický natažený sval, letos už si soutěžní zápas nezahraju, ale na dokopnou budu připraven.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.