Vojtěch Havlík: Trenér je připravený na ztrátu bodů až ve 25. kole

Přinášíme rozhovor se zvoleným nejlepším hráčem 11. kola 1. B třídy skupiny D. Tím se stal třebětický obránce Vojtěch Havlík, který pomohl spolehlivým defenzivním výkonem k udržení čistého konta na půdě Horního Žďáru při výhře Třebětic v poměru 2:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste zhodnotil svůj výkon v zápase s Horním Žďárem?
Podle oblíbené fráze ve fotbalovém prostředí: „nemáš fleka, hraješ beka“, na mě poprvé v sezóně „zbyla“ právě pozice pravého obránce (smích). Jsem ale vždy rád, když hraji a jsem pro tým užitečný. Myslím, že až na jednu situaci jsem utkání směrem dozadu zvládl. Navíc si po jednom z mých centrů domácí obránce vsítil vlastní gól, což pro náš tým byl uklidňující moment. Ovšem v ofenzivní fázi cítím, že bych měl být aktivnější.
Jak byste popsal týmový výkon v tomto utkání?
Zápas se hrál na nerovném terénu, s kterým jsme se dlouhou dobu srovnávali. V úvodu utkání jsme měli hlavně problém s kombinací a pustili domácí do dvou slibných šancí, které naštěstí neproměnili. Poté jsme převzali iniciativu a do poločasu jsme po krásné kombinaci a vlastním gólu domácích získali dvoubrankový náskok. Bohužel v druhém poločase jsme nedokázali navýšit vedení, i když jsme si vytvořili několik brankových situací. Důležité ovšem je, že jsme získali velice cenné 3 body.
Kde na hřišti se cítíte nejlépe a co považujete za své silné stránky?
V poslední době rád nastupuji na pozici defenzivního záložníka, kde jsem více v kontaktu s míčem. Dále jsem schopný nastoupit na krajním či středním obránci. Mezi mé silné stránky řadím obrannou činnost, čtení a organizaci hry.
Máte už jedenáct výher v řadě, udržíte tuto sérii do konce podzimní části?
Trenér Marek Černoch je prý připravený na ztrátu bodů až ve 25. kole. Tak doufám, že ho nezklameme (smích). Opravdu věřím, že jsme schopni vítěznou sérii prodloužit do konce podzimní části, ale uvědomujeme si, že teď v Lomnici a obzvlášť okresní derby se Studenou budou velice těžké zápasy.
Asi už musíte pomýšlet na postup do vyšší soutěže, bude to hlavní cíl pro jarní část?
Popravdě na toto téma se v kabině nebavíme. Cílem je předvádět kombinační fotbal, který nás bude především bavit a bude se líbit našim skvělým fanouškům, kteří nás podporují na každém zápase. Pokud by se nám navíc podařilo vyhrát skupinu, byla by to tzv. třešnička na dortu a obrovský úspěch pro tak malou obec, jako jsou Třebětice.
Chystáte na „dokopnou“ nějakou větší akci? Protože byste si to zasloužili.
Doufám, že se v tomto období budeme moci sejít v hojném počtu s mládežnickými týmy i B-týmem, který se stal také podzimním půlmistrem své soutěže. Jinak zatím o žádném velkolepém zakončení podzimní části nevím. Marťas Kelbler, který má na starosti kasu v kabině, je zdrojem nečekaných nápadů, tak třeba on něco vymyslí.
Jaké máte osobní plány do další kariéry?
Velké osobní cíle v další kariéře nemám. Nejdůležitější je pro mě určitě zůstat zdravý a pak se maximálně snažit pomoci týmu.
Kromě Třebětic jste působil i v Dačicích, dají se tyto dva kluby nějak porovnat?
Srovnání je těžké, jelikož v době, kdy jsem v Dačicích působil, tak se tam hrál ještě krajský přebor. Od té doby se tam obměnilo téměř kompletní hráčské složení a realizační tým. Určitě máme lepší partu v kabině a bližší kontakt s našimi fanoušky. Dále bych řekl, že s příchodem trenéra Černocha se v Třeběticích zvedla úroveň a kvalita tréninků k tehdejším dačickým. Nakonec je v Třeběticích skvělé vidět nadšení lidí starajících se o chod celého klubu, pro které je klub srdeční záležitostí.
V dalším kole vás čeká venku Lomnice, jaký očekáváte zápas?
Do Lomnice se osobně těším. Mají tam velké hřiště, které bylo vždy krásně připravené. Domácí mají mladý mančaft a poslední zápasy sehráli hodně vyrovnaně. Zápas nebude určitě jednoduchý, očekávám ho oboustranně kombinační a hodně běhavý. I tak věřím, že potvrdíme roli favorita a prodloužíme naši úžasnou vítěznou sérii.
Co jiného kromě fotbalu vás ještě baví?
Velkou část volného času věnuji manželce, roční dcerce a nejbližší rodině. Dále mám rád téměř každé sporty. V létě se rád proběhnu v přírodě či vyjedu na cyklistický výlet. V zimním období si zajdu zahrát badminton a za Telč pravidelně hraji divizní zápasy ve stolním tenisu. Ty se mi bohužel částečně kryjí s fotbalovými utkáními, proto jednomu z těchto sportu vždy musím dát přednost.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.