Snažím se být sám sebou a s nikým se nesrovnávat, říká hráč 13. kola Tomáš Dohnal

Ve 13. kole přivítalo mužstvo Červené Řečice na své půdě rezervu Pelhřimova, která se nachází na první místě tabulky. Toto velmi vyrovnané a pro fanoušky atraktivní utkání skončilo remízou 1:1. Velký podíl na tomto výsledku měl domácí Tomáš Dohnal, který podal skvělý výkon a zaslouženě se tak stal hráčem uplynulého kola. Nyní si můžete přečíst rozhovor, ve kterém jsme Tomáše vyzpovídali!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče 13. kola a především k dobrému výkonu proti pelhřimovské rezervě. Jak si tohoto vítězství v anketě vážíš Tomáši?
Děkuji všem, kteří mi poslali svůj hlas. Speciální poděkování patří Honzovi Brázdovi a Tomáši Obrancovi, díky kterým jsem dostal možnost dělat tento rozhovor. Tohoto vítězství si moc vážím, protože mi to ukázalo kolik dobrých kamarádů a kamarádek mám. Nemám žádné zkušenosti s rozhovorem, takže to je take jeden z důvodů velké radosti.
V utkání s Pelhřimovem si předvedl skvělý výkon a po právu ses dostal do sestavy kola. Jak samotné domácí utkání hodnotíš?
Utkání s Pelhřimovem bylo zatím to nejtěžší utkání, které jsem hrál. Soupeř předvedl své kvality a dokázal, že první příčku obsazuje právoplatně. Co mě ale překvapilo a za co jsem byl neskutečně rád, byl náš výkon. Všichni jsme bojovali jako tým a myslím si, že jsme dokázali, že když se semkneme a hrajeme jako jeden tým, tak dokážeme spoustu týmů porazit.
Druhý v anketě skončil tvůj spoluhráč a také velmi dobrý kamarád Honza Brázda. Jak si pochvaluješ právě spolupráci s ním? Proběhlo mezi vámi určité popichování při hlasování? Vím totiž, že ti vítězství velmi přál.
Spolupráce s Honzou je na vynikající úrovni. Honza se každým zápasem a tréninkem zlepšuje a je to i vidět na hřišti. Popichování mezi námi neproběhlo, ba naopak. Honza mi vítězství přál a hlasoval pro mě co to šlo, za což jsem velmi rád.
Ty jsi ale nehrál celý život pouze fotbal, pokud si dobře vzpomínám, tak si hrával dlouhou dobu florbal. Jak vidíš tento přechod mezi těmito sporty?
Ano, to máš pravdu. Florbal jsem hrával necelých 14 let. Musím říct, že oproti florbalu je fotbal úplně jiný sport. Byl jsem zvyklý na krátké intervaly a pak si hned jít vystřídat. Také proto mám tu výhodu, že jsem rychlý a dynamický, ale po pár sprintech přes celé hřiště se celkem zadýchám (smích). Hlavně take tento sport aktivně dělám zhruba rok, tak ještě úplně nemám v noze různé kličky, střely a návyky. Proto take pilně trénuji, abych se pořád zlepšoval. Bude to ještě dlouhá cesta.
Vím, že v Červené Řečici je velmi dobrá parta, především tedy od Honzi, nebo od Tomáše Obrance. Ty zřejmě nebudeš tvrdit opak, ale pokud by si mohl vyzdvihnout určité momenty z kabiny, které by to byli?
Já osobně nemůžu říct půl slova na to, co se děje v kabině. Jsme tam skvělá parta a vždy se dokážeme povzbudit k lepším výkonům. Tomáš Obranec jako vůdčí osobnost týmu nás vždy nahecuje a my nastupujeme do zápasu plně soustředění. Samozřejmě, že když se prohraje, tak nálada není úplně příjemná, ale ve finále se vždy sebereme, zapomeneme na to co bylo a soustředíme se jen a jen na další zápas.
Teď bych se obrátil na tvé dětství a to konkrétně k fotbalovým začátkům. Kdo tě k fotbalu přivedl a existuje nějaký tvůj fotbalový vzor, ke kterému bys vzhlížel?
K fotbalu mě přivedli mí milovaní rodiče, už když jsem býval malý chlapec. Táta vždy říkal: “Nebudeš sedět doma a budeš něco dělat”. Tak jsem si tyto slova vzal k srdci a k dnešnímu dni jsem vyzkoušel už mnoha sportů. Co se týče vzoru, tak asi žádného nemám. Snažím se být sám sebou a s nikým se nesrovnávat. Každý je dobrý v tom co umí a není žádný důvod mít to, co má druhý. Řídím se heslem: “Chci být ten o kom se mluví, ne ten co mluví o někom. Makej tak, aby lidi říkali, chci být jako on”.
Taková klasická otázka, na kterou se ptám skoro každého jsou úspěchy. Jaký úspěch ve své kariéře řadíš na nejvyšší příčku a proč?
Abych byl upřímný, tak nejvíc úspěchů mám právě ve florbalové kariéře, kde jsem měl tu čest si zahrát tu nejvyšší soutěž, účastnil jsem se každoročně florbalových výběrů nejlepších hráčů republiky. Za hlavní úspěch považuji, že jsem se stal členem špičkového týmu IBK Södra Böhnem, se kterým každoročně vyhráváme letní turnaje po celé ČR. Co se týče fotbalových úspěchů, tak asi jenom to, že jsem se konečně trefil do brány proti Pacova (smích).
Jaké jsou tvé vyhlídky do finále okresního poháru, kde se utkáte s Žirovem? Co čekáš od tohoto soupeře?
Rozhodně bych tento pohár rád vyhrál. Určitě dokážeme předvést určitou kvalitu, ale musíme do zápasu nastoupit s pokorou k soupeři a soustředit se jen na náš výkon. Myslím si, že soupeř má své kvality a mohl by nás nepříjemně překvapit. Nicméně se na toto utkání těším a dám do něj vše.
V posledních utkáních se vaše výkony postupně zlepšují, což potvrdil právě domácí zápas s Pelhřimovem. V dalším kole vás čeká zápas na půdě Ústrašína, který se nachází na 6. místě, tedy pouze dvě příčky před vámi. Co si od zápasu slibuješ a jak myslíš, že bude utkání probíhat?
Od tohoto zápasu si slibuji vyrovnané utkání. Kluky z Ústrašína moc neznám, ale v této lize jsou týmy tak moc vyrovnané, že zápas co zápas může dopadnou všelijak. Netroufnu si tipnout výsledek, ani jak bude zápas probíhat. Musíme do toho zápasu nastoupit tak, jako jsme nastoupili na Pelhřimov a potom věřím, že bychom mohli i vyhrát.
Blíží se konec podzimní části. Jak hodnotíš působení Červené Řečice v této úvodní fázi soutěže?
Z mého pohledu bylo tento rok působení Červené Řečice o poznání horší, než před lety. Nechci svalovat vinu na současnou pandemickou situaci, která mnohým z nás uškodila na fyzické kondici, ale určitě na ni měla veliký podíl. Začátek sezóny byl tragický, ale posledních pár zápasů Červená Řečice předvádí, že právem kdysi bývala mistrem soutěže.
Zároveň by mě zajímalo, který tým hodnotíš jako velké překvapení soutěže? Kdo je podle tebe favorit tohoto ročníku, případně mezi kým bude ten největší souboj, přece jenom bodový rozdíl v čele tabulky není nijak velký?
Přiznám se, že týmy v této soutěži moc neznám, jelikož fotbal hraji pouze rok, jak už jsem zmiňoval v předchozích odpovědích, ale bez debat bych chtěl zmínit rezervu Pelhřimova, kteří zaslouženě obsazují první místo tabulky. Kdybych měl ale zmínit tým, který mě překvapil, tak je to právě tým Horní Cerekve, který letos předvádí famózní výkony.
Děkuji za rozhovor. Chtěl by si ještě něco vzkázat fotbalovým fanouškům, případně spoluhráčům a využít tak tohoto menšího mediálního prostoru?
Fotbalovým fanouškům bych ještě jednou rád poděkoval, že pro mě v této anketě hlasovali. Spoluhráčům bych rád vzkázal, že jsem nesmírně rád, že jsem do party zapadl a jsme něco jako jedna rodina. Dále bych chtěl poděkovat klukům za to, jak se o mě starají a předávají mi cenné zkušenosti. V neposlední řadě přeju Vojtovi Puldovi, ať se brzy uzdraví a nastřílí pár gólíků do soupeřovy kasy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.