Kromě brány jsem vyzkoušel už všechno, říká hráč kola Matěj Šachl

Přinášíme vám rozhovor s hráčem 10. kola Matějem Šachlem z SK Lišov.

 

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě hráč kola. V minulém kole jste porazili Lokomotivu 1:5, jak hodnotíte tento zápas z Vašeho pohledu?
Děkuji za gratulaci. Věděli jsme, že zápas s Lokomotivou bude těžký. Prvních dvacet minut se nám vůbec nedařilo a v 25. minutě jsme dostali gól z penalty. O dvě minuty později se nám pak podařilo vyrovnat a začali jsme se dostávat do hry. Zásadní potom bylo, když jsem na konci prvního poločasu běžel sám na bránu, kapitán Lokomotivy mě stáhl za dres a byl vyloučen, od té doby byla hra v našich rukou. Jsou to důležité tři body, hráli jsme venku a tam se nám poslední dobou moc nedařilo, takže jsme rádi, že jsme to konečně zlomili.
V sobotu jste se utkali na vašem domácím hřišti s Nemanicemi, které jste také porazili vysokým skóre 8:1. Očekávali jste takový výsledek?
Výsledek 8:1 jsem nečekal. Věřil jsem, že doma dokážeme Nemanice porazit, i přesto, že mají kvalitní a zkušený tým, ale takhle vysokou výhru jsem opravdu nečekal. Každý z kluků odehrál výborný zápas, dařilo se nám proměňovat šance a na druhou stranu nepouštět do šancí soupeře. Libor Pechoč a Petr Kandl si oba připsali hattrick, z naší strany výborný výkon. Jen bych chtěl podotknout, že Libor mohl dát góly čtyři a zápas by tak skončil 9:1. Doufám, že mi za tuhle zmínku nebude udělena pokuta za neúctu k pokladníkovi (smích).
Jaká je Vaše dosavadní fotbalová kariéra?
Nejedná se o nic velkého. Vyrůstal jsem v Lišově, kam jsem se před dvěma lety vrátil, hraju s fajn partou, takže mi tu nic nechybí. Ještě toho mám dost před sebou (doufám), tak uvidíme jak se všechno bude vyvíjet dál.
Máte nějaké fotbalové cíle, kterých byste chtěl dosáhnout?
Co se fotbalu týče nic zásadního, vždycky jsem hrál pro radost, nikdy jsem ani nepřemýšlel o nějakých cílech, snad jen abych hrál dokud to půjde a s fajn partou, to je pro mě zásadní. Na fotbal si chodím odpočinout a bavit se.
Na jaké pozici hrajete nejraději?
Popravdě ani nevím, za tu dobu co hraju, jsem kromě brány vyzkoušel už všechno. Začínal jsem jako útočník, občas jsem hrál v záloze, v dorostu jsem se pak posunul na stopera. Při přechodu do mužů jsem začal na záloze a nyní hraju převážně obránce. V každé kategorii je to jiné, ale teď mě nejvíc baví ten obránce, dá se tam dobře využít moje rychlost.
Jak se Vám hraje se svým bratrem v jednom týmu a co je pravdy na tom, že jste "králové večírků"?
S bráchou jsme hráli vždycky spolu, takže jsem na to tak nějak zvyklý. Co se týče těch “králů večírků", tak k tomu řeknu asi jen to, že se rádi bavíme a občas nám to i jde. Jde i o to, s kým zrovna na tom večírku jsme. Pokud je v přítomnosti kvalitní hospodskej nebo dobrý raper tak to jde samo (smích). Za sebe můžu říct, že většinou nic neplatím a ty částky taky nesouhlasí (smích).
Máte nějaký oblíbený fotbalový klub nebo hráče?
Oblíbený hráč je určitě Cristiano Ronaldo. Obdivuju, jak dlouho už se drží na vrcholu a jak na sobě neustále pracuje. Oblíbený klub pak bude Bayern Mnichov.
Překvapila Vás nominace do sestavy kola?
Určitě ano. Kluci mi to říkali na tréninku, takže jsem byl překvapený o to víc, že jsem pak hlasování vyhrál.
Máte kromě fotbalu i jiné záliby a koníčky?
Teď už je to jen fotbal. Dříve jsem hrával i florbal, ale vzhledem k tomu, že už nemám tolik volného času, zůstal jsem už “jen” u fotbalu.
Chtěl byste něco vzkázat těm, kteří pro Vás hlasovali?
Chtěl bych poděkovat všem co hlasovali, hlavně klukům z týmu za podporu, nejvíce pak mému spoluhráči a zároveň dobrému kamarádovi, který mi pilně obstarával hlasy, protože mu fakt záleželo na tom, abych hlasování vyhrál a obohatil týmovou kasu (smích).
Děkuji moc za rozhovor. Přeji, ať se Vám daří jak ve fotbale, tak i v osobním životě.
Také děkuju, ať se i Vám daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.