Lukáš Sládeček: Šance v áčku si nesmírně vážím

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím Lukáš Sládeček z Hvězdy Cheb! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V sobotu sis připsal první divizní start, jaký to byl pocit?
Byl to super pocit. Vůbec jsem nečekal, že bych někdy mohl nakouknout do divize, já jsem takový kopyto. (smích) Sice jsem šel na plac jen na chvilku, ale i tak jsem si to užil, tu atmosféru a tak. Jsem rád, že jsem dostal šanci, nesmírně si toho vážím, je to skvělá zkušenost. Jen mě mrzí, že jsme si neodvezli tři body.
Máš do budoucna ambice propracovat se do A týmu natrvalo?
Uvidíme, jak na tom budu výkonnostně. Zatím to na áčko není, to vím, ale budu na sobě makat a uvidíme. Ale teď jsem v béčku, to mi stačí. Když bude áčko potřebovat, tak s nimi rád půjdu. Doufám, že ten rozhovor uvidí i trenér a pochopí, že mu nahazuju laso! (smích)
Utkání s Merklínem jste jednoznačně vyhráli, jak ho hodnotíš?
Do utkání jsme šli s jasným cílem vyhrát a posunout se na druhé místo. To se povedlo, mohli jsme dát i víc branek, ale trápila nás trochu koncovka. Soupeři jsme toho moc nedovolili, dostali se jen do pár brejků po naší špatné komunikaci v obraně. Z naší nedůslednosti jsme také dostali jedinou branku, když jsme si při rohu špatně přebrali hráče. Ale vyhráli jsme a to je to nejdůležitější.
Na place se ve druhé půli po několikaleté pauze objevil Dan Hrabě, jak probíhal jeho návrat?
Při první Hrabiho velké šanci to zdejší Lokomotivou jenom zahučelo a my jsme se chytali za hlavu. Ale naštěstí mu to tam potom padlo. V béčku bohužel nemáme kasu, je to škoda, protože by jinak byla bohatá dokopná. Asi jí budeme muset založit. (smích)
Ty jsi v teď v Chebu načal čtvrty rok, do té doby jsi působil v Aši. Co způsobilo tu změnu?
V Aši se zrušil dorost, protože nás bylo málo. My, co jsme chtěli hrát, jsme šli do béčka. Bylo pro nás v 16letech těžké hrát proti chlapům a ani jsme nedostávali příliš šancí. Neměli jsme ani příliš tréninků, což mi potom chybělo i v zápase. I tak mám ale na ašskou Jiskru jenom dobré vzpomínky.
Jsi teď ve Hvězdě spokojený?
Ano jsem, vždy jsem si tu zahrál a body také sbíráme, takže paráda.
Vyhovuje ti trénování pod Tevezem?
Tevez je fajn klučina, na tréninku na nás občas až moc řve, ale ono je to asi potřeba. Padají s ním i srandičky, ale když je zápas, mám k němu respekt. Oceňuji, že nasazuje kluky z dorostu, kteří si vždycky zahraji alespoň dvacet minut. Nenechá nikoho sedět devadesát minut na lávce, všichni si zahrajou, to se mi líbí.
Kdo je z béčka: nejupovídanější, největší opozdilec, největší hračička?
Nejupovídanější je Pili (Martin Pilař) a na hřišti jednoznačně degeš (Míša Mojcher), ale i tak ho mám rád! (smích) V tom opožďování se docela střídáme, vždycky je to někdo jiný. Hračičků máme docela hodně, největší jsou asi zkušený děda Velís (Pavel Veleman) a naše horká krev Hadži (Khalid Mohafidi).
Věnuješ se něčemu, kromě fotbalu, v podobné míře?
Fotbalu se věnuji určitě nejvíce, ale občas zajdu do bazénu, do páry. Občas si pinknu tenis a samozřejmě chodím s kamarádama na pivo na místní Tyršák, to nesmí chybět! (smích)
Nedávno jsi se podílel na výhře nad Dvory, v čele s Láďou Vízkem, vnímal jsi nějak, že na lavičce sedí taková legenda?
Pana Vízka jsem před zápasem pozdravil, ale pak už mě zajímala jen zápas a naše hra, už jsem ho ani pořádně nevnímal.
Teď vás čeká určitě velice bojovné utkání v Lokti, co od něj očekáváš?
Bojovné utkání to jistě bude, nikdy jsem Loket neviděl, nevím, jak hrajou, takže nevím, co od toho čekat. Jsou poslední a koukal jsem, že umí překvapit. Hrajou na domácí půdě, bude to pro nás těžké, ale chceme být na špici tabulky, takže musíme vyhrát.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.