Kam až sahají Uhlíkovi, mohou se ptát ve Vimperku. Dvacetiletý Michal velí obraně A týmu, vrátil se po nepříjemném zranění

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Obránce Vimperku Michal Uhlík patří do základní sestavy týmu Vimperka, který prokazuje v průběhu sezóny stále lepší a lepší výkony. Kam až se stihne Vimperk vyšplhat? Nejen o tom byla se stoperem řeč...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jestli se nepletu, tak rodina Uhlíkova je ve fotbalovém Vimperku velmi aktivní. Můžete přiblížit, kdo v klubu působí?
Ano, je to přesně tak, jak říkáte. Strejda je předseda klubu a trenér mladšího dorostu, taťka trénoval 5 let muže a nyní dělá manažera klubu, děda dělá správce hřiště, babička nám pere dresy, teta obsluhuje ve fotbalové klubovně na hřišti, oba bratranci hrají také za Šumavan. Na každém zápase nechybí ani moje ségry, mamka a přítelkyně. Když přijedete na fotbal do Vimperka, tak je skoro stoprocentní, že na nějakého Uhlíka narazíte. (smích)
Vy jste v úvodu soutěže chyběl, čím to bylo?
Chyběl jsem vinou zranění pravého kolene, ve kterém mi jednom z přátelských utkání vypadla čéška.
Čím pro vás vlastně je fotbal?
K fotbalu mě přivedl asi ve 3 nebo ve 4 letech taťka a od té doby se s ním ve fotbalovém prostředí pohybuji. Fotbal pro mě znamená opravdu hodně.
Někdy bývá i v I.A třídě problémem tréninková docházka týmů. Jak jste na tom ve Vimperku?
Myslím si, že zrovna tréninková docházka u nás není problém. Každý hráč, jakmile může na trénink dorazit, tak nehledá žádné výmluvy a vždy na trénink dorazí.
Ve stoperské dvojici jste nastupoval se čtyřicátníky Šípem, který aktuálně podstoupil operaci a 44letým Milanem Sedláčkem. S ním předpokládám budete velet obraně i v dalším zápase. Jak spolu na hřišti vycházíte?
Vycházíme spolu naprosto v pohodě. Jak Šípáka, tak Sedlyho znám už od mala. Když jsem se jako malej kluk na ně chodil koukat, ať už ve Čkyni, kde hráli krajský přebor, nebo poté ve Vimperku, tak jsem si přál s nimi někdy zahrát na jednom hřišti za jeden tým. Je to pro mě obrovská čest a zkušenost hrát s takovými ostřílenými mazáky. Je mezi námi sice 20 let věkového rozdílu, ale já si snad nevybavuji, že bychom mezi sebou řešili nějaký problém.
Když jste se po nepovedeném úvodu s týmem teď rozjeli, jaké cíle si před sebe dáváte? Na jaké umístění věříte týmu vy osobně?
Chtěli bychom se dostat samozřejmě co nejvýše to půjde a vyhnout se sestupovým starostem. Já osobně věřím, že máme na to ještě dostat se do první šestice.
Tipéři na fotbalunas.cz zatím věří v duelu vás s Roudným ve většině případů hostům. Dělají chybu?
Nevím, zda tipéři dělají chybu, to uvidíme po utkání, jakým výsledkem skončí. Asi je logické, že věří tipéři spíše hostům z Roudného, kteří sice dostali v minulém kole bůra od Trhových Svinů, ale stále jsou na 3. místě tabulky a já je řadím mezi největší aspiranty na postup do KP. Já doufám, že potvrdíme naši stoupající formu z posledních zápasů a doma v Šumavan aréně nějaký bodík urveme.
Vy zatím dokonce na našem webu celou tipovačku soutěže vedete. Přesto, je nějaký tým, který vás v soutěži překvapuje svými výsledky, ať už negativně nebo pozitivně?
Velmi příjemně mě zatím překvapuje nováček z Mirovic, který vlítl do I. A třídy jako uragán a po 9 kolech se vyhřívá na 4. místě tabulky. Mirovice jsou pro mě velikým překvapením.
Váš kapitán Pospíchal prozradil, že máte v kabině většinu slávistů a ohledně povolání, že nejvíce je policistů. Sedí to i na vás – jste slávista a chcete být policistou?
Tak já jsem jeden z mála, na kterého nesedí ani jedno (smích). Jsem veliký sparťan, a policistou nejsem.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.