V Žirovnici to bude hodně bojovné utkání, které rozhodně nudit nebude, říká hráč 11. kola Jan Brázda

V 11. kole OP Pelhřimov zavítalo mužstvo z Červené Řečice na půdu Pacova, kde se utkalo s místní rezervou. Nejednalo se pouze o klasické soutěžní utkání, ale zároveň šlo o semifinále Okresního poháru. Spokojenější z tohoto duelu odcházel TJ Tatran Červená Řečice, který zvítězil 7:1 a odnesl si tak vstupenku do finále a tři body do tabulky. Svým skvělým výkonem se na tomto úspěchu podílel hostující brankář Jan Brázda, který nedal domácím šanci. Jeho představení bylo odměněno nominací v sestavě kola a v následném hlasování ho dostalo na první příčku této ankety. Po právu se tak tento pohotový brankář stal hráčem 11. kola a vy si nyní můžete přečíst obsáhlý rozhovor!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Honzo, gratuluji k vítězství v anketě a zároveň k venkovní výhře na rezervou Pacova. Za svůj výkon si zaslouženě ve fanouškovském hlasování zvítězil. Jak zpětně hodnotíš svůj výkon?
Ahoj, předem bych chtěl poděkovat všem, kteří si udělali čas a dali mi hlas. Vážím si toho. Co se týče výkonu v Pacově, tak to nebylo špatné, ale mrzí mě, že jsem jednou inkasoval a neodnesl si ze zápasu čisté konto. Přímý kop, ze kterého jsem dostal branku, byl zahrán krásně, ale na míč, letící pod břevno, jsem si sáhnul a kdyby se podařilo ho vyrazit, tak by to byla paráda. Bohužel se tak nestalo, snad příště. Hlavní jsou ale tři body a ty jsme si odvezli.
Jak hodnotíš samotné utkání, ve kterém jste zvítězili 7:1 a zároveň postoupili do finále Okresního poháru? Máš nějaký vzkaz takhle zpětně do Pacova?
Zápas se mi hodnotí vesměs dobře. Brzy jsme šli do vedení, které mohlo být do konce první půle výraznější, ale svoje velké šance jsme neproměnili. Domácí do poločasu snížili a já čekal, že do druhé půle vletí a budou chtít vyrovnat, což se naštěstí nepodařilo. Dvěma slepenými trefami jsme se potom uklidnili a už jen náskok navyšovali. Pracovali jsme dobře odzadu, bojovali jsme, byli důrazní a hráli jako tým, což nám v minulých zápasech chybělo. Zaslouženě jsme tedy vyhráli a to jsme potřebovali jako sůl. Do Pacova bych chtěl asi jenom pozdravit a na příště popřát šťastnější výběr posil z A-týmu.
Jak už jsem zmínil v předchozí otázce, tak jste postoupili do finále poháru. Jak se na toto utkání těšíš a co od něj jako fanoušek mohu očekávat? Střetnete se s Žirovem, jaký je to podle tebe soupeř?
Těším se moc. Věřím, že vyhrajeme a bude aspoň co slavit. Fanoušci doufám uvidí zajímavý a pohledný zápas. Co se týče našeho soupeře, tak znám Žirov velmi dobře, koneckonců v Žirově jsem s fotbalem začínal. Je to tým, který ještě minulou sezónu hrál stejnou soutěž jako my a rozhodně nebyl do počtu. Bohužel se neschází, přihlásili se do soutěže níž a ani tam se jim příliš nedaří. Jsou na posledním místě, nicméně věřím, že se dají dohromady a zabrání pádu do IV. třídy. Nemůžeme si myslet, že to bude jednoznačná záležitost a jasné vítězství pro nás. Jednoduché to nebude, ale věřím, že k tomu přistoupíme s pokorou, zodpovědně a pohár bude náš.
Většina týmů se od začátku sezóny potýká s nedostatkem hráčů. Jak je tomu u vás v Červené Řečici?
Nedostatek hráčů u nás není jen problémem letošní sezóny, ale z našeho hlediska dlouhodobější problém. Máme sice B-tým, který hraje IV. třídu, ale spolupráce nám popravdě moc nefunguje, což mě mrzí. Snad se to ale zlepší.
U kabiny bych zůstal, protože tam se tvoří úspěchy. Jak si spokojený s kabinou a jaké typy osobností bys tam hledal?
S partou, kterou máme, jsem naprosto spokojený. Každému se asi jako naše nejvýraznější osobnost vybaví Tomáš Obrance, s tím já mohu jedině souhlasit. Tomáš je tahoun se skvělým přístupem, který dokáže strhnout a vyhecovat ostatní k lepším výkonům. Ale není to jenom o něm, máme v týmu i další kvalitní hráče bez nichž by to nešlo. Tomáš dává hodně branek, jiní kluci zase skvěle brání a blokují střely, jiní zase tvoří hru. Jedno bez druhého by nemohlo fungovat.
V sestavě 11. kola byli celkem tři hráči z Červené Řečice, tedy společně s tebou Tomáš Obranec a Vojtěch Pulda. Proběhlo mezi vámi nějaké hecování, nebo bylo jasné, že v anketě zvítězíš? Sám Tomáš v předchozím rozhovoru říkal, že ti k vítězství mile rád pomůže. Myslíš, že to je převážně jeho zásluha?
Hecování bych ani neřekl, jenom jsme si v průběhu hlasování napsali, ale nebylo to vyloženě hecování. Jinak Tomáš je super kluk a kamarád, takže ano, věřím a možná dokonce i vím, že na mém vítězství má velký podíl.
Vím, že společně s fotbalem hraješ ještě lední hokej. Jak je náročné tyto dva sporty skloubit, když k tomu ještě přidám vysokoškolské studium?
Tak zatím je ve škole klid a dá se to zvládat. Na hokeji trénujeme 3x týdně, fotbal naštěstí jen jednou, takže to takový problém není. Horší je to v případě zápasů. Teď v sobotu mám například odpoledne fotbal, potom se jenom převléknu a jedu hned na zápas v hokeji. Zase ve fotbale jsem brankář, takže se aspoň člověk tolik neunaví, jako kdyby hrál v poli.
Co řadíš ve své dosavadní fotbalové kariéře mezi největší úspěchy a proč?
Když jsem ještě chytal v Žirově, tak jsme vyhráli OP dorostu. To musím považovat za svůj největší úspěch, protože to je úspěch zatím jediný, na další zatím čekám.
Jak hodnotíš působení Tatranu v letošní sezóně? Panuje spokojenost se současným umístěním? Jaké jsou vaše cíle pro letošní ročník OP Pelhřimov?
Za sebe moc spokojený nejsem, zbytečně jsme prohráli některé zápasy, ve kterých jsme na soupeře měli, ale většinou vinou nedůrazu, nebo hloupých chyb prohráli. Se současným umístěním být spokojení nemůžeme, protože máme daleko na víc. Ale zase abych jen nehanil, tak jsme odehráli i dobré zápasy, například proti Obratani a Pacovu, kde jsme všichni makali na 100% a soupeře přehráli i výrazným rozdílem. Kdybychom takhle hráli pořád, tak jsme úplně někde jinde. Dost u nás dělá i to v jaké sestavě se sejdeme a jestli se nám vyhýbají zranění. Co se týče cílů pro letošní ročník... Zaregistroval jsem pár názorů na náš tým, jakože už nejsme to co dřív, že budeme rádi, když nespadneme apod. Já si tohle rozhodně nemyslím. Když změníme pár věcí, zlepšíme přístup, začneme lépe pracovat s B-týmem, lépe se scházet na tréninky, tak máme daleko na víc a myslím si, že můžeme hrát i v těch horních patrech tabulky. Ale to je jenom můj názor...
V dalším kole vás čeká utkání v Žirovnici, kde se utkáte s tamní rezervou. Co od utkání očekáváš a jak bude podle tebe probíhat?
Rozhodně očekávám těžký zápas. Nebude to vůbec nic jednoduchého, ale zároveň i věřím, že pokud navážeme na minulý zápas, máme celkem slušnou šanci si z Žirovnice odvést tři body. Bude to určitě hodně bojovné utkání, které rozhodně nudit nebude. Doufám, že to zvládneme a vyhrajeme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.