Petr Filipčík: Výuka fyziky mi pomohla i ve fotbale

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal dvougólový Petr Filipčík z Rapidu Plzeň. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jsi pravák nebo levák?
Hned těžká otázka na začátek. Upřímně odpověď na tuhle otázku sám nevím, dokážu hrát oběma nohama, ale spíše preferuji pravou. Tedy kromě standardních situací kolem vápna, tam zásadně kopu levou a vymetám všechny rohy v bráně. Náš golmánek Lišák může potvrdit.
Slyšel jsem, že jsi začal učit na základní škole fyziku, jak se to učiteli tělocviku přihodí?
Kdyby jen fyziku... Dále kromě tělocviku mám i matematiku a do toho už pár týdnů pravidelně supluji výtvarku. Ale abych odpověděl na otázku jak jsem se k fyzice dostal. Jednoduše mi ji nabídli, jelikož na tento předmět byl doposud jen jeden učitel. Chvíli jsem váhal, není to předmět zrovna pro mě, ale po tom, co mi řekli jaké učivo to obsahuje a že to nebude nic těžkého, tak jsem souhlasil. Zatím toho nelituji, věřím že mi fyzika pomohla i ve fotbale díky pochopení několika fyzikálních zákonů. (smích)
Jak dlouho jsi na Rapidu a jak jsi se sem dostal?
Na Rapidu jsem už 6 let, sám nevěřím tomu jak to letí. Přišel jsem sem z nedalekého Senca Doubravky, kdy jsem končil v dorostu. Béčko se v té době akorát rušilo a na Áčko jsem kvalitně zdaleka neměl. Naštěstí měly týmy mezi sebou dohodu a náš trenér v dorostu mě ještě s pár klukama odkázal na Rapid.
Bolevci jsi dal dva góly, ale prý jsi tolik nedal nikdy ani na jednom tréninku. Jak to máš s koncovkou?
Nevím kde se tahle informace vzala, zřejmě nějaký vtipálek z týmu, ale na tréninku dávám gól za gólem. Trenér mi pak vyčítá proč to nejde i v zápase, tak jsem konečně ukázal, že jde. Doufám, že to takhle půjde dál a bude to tam nadále padat.
V kabinách dost často bývá zrcadlo. Je i u vás? A kdo u něj stráví nejvíce času?
V kabině zrcadlo nemáme, ale vsadil bych barák na to, že by u něj nejvíce času strávil Dan Matějka, který zastává názor, že není důležitý jak hraješ, ale jak u toho vypadáš. Můj osobní tip je, že má nějaké malé zrcátko v kapse u kalhot a než odejde z kabiny tak se řádně upraví. (smích) Myslím, že si tohle od našeho pokladníka vyžeru.
Pokladník je předpokládám Dan?
Přesně tak. Má svůj notýsek do kterého si něco zapisuje, ale nikdo nikdy neviděl co. Je možné, že to bude jako u Pepíka Hnátka z Okresního přeboru.
Potýkáte se v sezoně s nějakou velkou marodkou? A jak to tým zasáhlo?
Marodka nás zasáhla opravdu hodně, z počátku to byl jen Dan, který má pořád něco a proto má zaslouženě přezdívku ťapka. Na zápas s Bolevcem byl v pořádku a jeho přítomnost na hřišti byla znát. Ale následující zápas se zase zranil, k tomu se přidal další hráč Míra Čupalka, který na to už má svůj věk. A zranění jen přibývají. Na zápas se Staňkovem byli mimo minimálně 3 hráči ze základní sestavy a kdo ví, jak to bude do zbytku sezóny, která brzy končí. Ale nějak se s tím popereme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.